• Начало »
  • Новини »
  • Български инженер решава проблеми с еректилната дисфункция чрез приложение

Български инженер решава проблеми с еректилната дисфункция чрез приложение

22 юни 2022
Български инженер решава проблеми с еректилната дисфункция чрез приложение
Kranus Edera е холистичното, дигитално решение за проблеми с потентността
 

 

Kranus Health e базирана в Германия стартираща компания за мъжко здраве, на която съосновател и главен технически директор е 29-годишният българин Николай Димоларов. Основана през 2020 г. от екип от четирима опитни специалисти, Kranus Health решава здравословни проблеми на мъжете, за които никой не говори. Те имат мисията за премахване на теми табу, когато става въпрос за здравеопазване за мъжете!

 

Kranus Edera е първият дигитален терапевт на Kranus Health. Приложение е с рецепта и осигурява холистична терапия за еректилна дисфункция, като може да се предписва от специалисти в допълнение към или вместо хапчета. Kranus Edera е одобрено от германското правителство и е с нулеви разходи за пациентите, тъй като те се покриват от националните здравни застрахователи. В момента компанията планира клинични изследвания, за да разработи още дигитални терапии, да увеличи пазарния си обхват и да разшири екипа си. Като български основател Николай Димоларов мисли за изграждане на български инженерен екип, но засега Kranus Health ще остане базиран в Мюнхен и Берлин.

 

Потребителите на приложението преминават 12-седмична терапия, състояща се от упражнения за тазовото дъно, упражнения за ментална и физическа терапия, тренировки за сърдечносъдова издръжливост, както и упражнения за сексуална терапия. Пациентите ежедневно получават нови упражнения, които са персонализирани по интензивност и сложност въз основа на обратната връзка за тяхното състояние. Kranus Edera се основава на принципа на дигиталния коучинг, който дава възможност за персонална мултидисциплинарна рехабилитация. Мултидисциплинарният подход включва няколко терапевтични елемента, чиято ефективност при лечението на еректилна дисфункция е широко призната и доказана. Освен това пациентите получават ежедневни основни познания, за да подобрят разбирането си за основните принципи на еректилната функция и влиянието на фактори, като хранене и стрес, върху на начина на живот.
 
 
 
 
 
 
12-седмичната програма на приложението Kranus Edera

 

Програмата осигурява цялостен и устойчив подход за лечение на еректилна дисфункция. Състои се от:

 

1. Персонализирана тренировка

Еректилната дисфункция може да бъде повлияна от много фактори. Kranus Edera предлага холистичен подход за лечение на еректилна дисфункция. Всеки елемент в приложението се основава на научни доказателства и е съобразен с вашето ниво на фитнес умения. Всяка седмица ще получавате нови упражнения, които също ще варират по сложност и интензивност. С вашите отзиви програмата ще продължи да се променя и ще става все по-персонализирана спрямо личните ви нужди.

 

2. Физиотерапевтична тренировка

Тренировка по физиотерапия е продължение на упражненията за тазовото дъно и тренира не само интимните мускули, но и други мускулни групи, като коремните и основни мускули. Това ще оптимизира тренировките ви за по-добри ерекции. Всяка седмица има нов тренировъчен план с треньор, който ще ви показва всяко упражнение стъпка по стъпка.

 

3. Ментална работа

За да имате ерекция, мозъкът ви изпраща сигнали през централната нервна система. Някои сигнали карат артериите ви да се разширяват, позволявайки на кръвта да тече към пениса това по същество е ерекция. Стресът или тревожността могат да повлияят на това дали мозъкът ви изпраща правилните сигнали или не. Следователно психическото спокойствие е много важно за здравата ерекция. Програмата включва и упражнения за сексуална терапия, които ви насърчават да бъдете по-наясно със себе си и да изразявате собствената си сексуалност.

 

4. Кардио тренировка

Изпълняването на редовни упражнения за сила и кондициониране прави кръвта в артериите ви по-богата на кислород и помага за подобряване на кръвообращението в цялото тяло, включително пениса. Хората, които спортуват редовно, също са по-малко склонни към счупвания на костите или сърдечносъдови заболявания, като инфаркти или инсулти. Спортуващите са по-малко склонни да страдат от депресия и затлъстяване.

 

5. Упражнения за тазовото дъно

Предните части на мускулите на тазовото дъно обхващат основата на пениса на всеки мъж. Когато тези мускули са силни, притокът на кръв от пениса се забавя, което позволява по-силна и дълготрайна ерекция. Ето защо упражненията за тазовото дъно са включени като жизненоважна част от обучението в приложението. Упражненията за тазовото дъно (по известни като упражнения на Кегел) са лесни за изпълнение, не отнемат много време и можете да ги правите удобно в ежедневието ви.

 

6. Проследяване на напредъка

Приложението Kranus Edera ви показва информация за напредъка ви по всяко време през 12-те седмици. С всяко обучение вие сте по-близо до постигане на целите си и справянето с еректилната дисфункция.

 

 

ПОЛЕЗНИ СТАТИИ: Упражненията на Кегел елиминират еректилната дисфункция!

 

 

 

Изтеглете приложението Kranus Edera от Google Play или App Store:

 

 

 

 

 

Мъжете и жените по цял свят, и в частност България, имат нужда от още подобни инициативи, даващи решения за дисфункцията на тазовото дъно и допринасящи за по-добро качество на живот! Щастливи сме, че специалистите все по-често дават гласност на темите табу като еректилната дисфункция и завесата от срам се повдига, а „семейството на тазовото дъно“ расте с глобални мащаби! И не на последно място, сме изключително горди, че това се случва с помощта на български професионалист какъвто е Николай Димоларов! Пожелаваме успех на приложението и очакваме с нетърпение новите проекти на Kranus Health.

 

 

Източници: kranushealth.com; therecursive.com

 

Превод и адаптация: Галина Начкова, Kegel8 България

 

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Статията има за цел да ви предостави полезна информация и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете каквото и да е лечение, задължително се консултирайте с медицински специалист.

 

 

 

 

 

KEGEL8 V за МЪЖЕ - тренажор с електростимулация

 

ТРЕНАЖОР ЗА КЕГЕЛ УПРАЖНЕНИЯ ПРИ ЕРЕКТИЛНА ДИСФУНКЦИЯ!

 

 

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още