ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ДАОИСТКИ ПРАКТИКИ

8 март 2018
ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ДАОИСТКИ ПРАКТИКИ

 

Механичен тренажор Kegel8

 

Йога е неизменна част от живота ми повече от 8 години като средство да преоткривам себе си в дълбочина, да преодолявам съмненията, и не на последно място – да поддържам здравето и възстановявам силите си сред всекидневната динамика. С течение на времето се появи вдъхновението да структурирам практиката си така, че да отговаря на специфичните ми потребности като жена. Търсих упражнения с благотворен ефект върху женското тяло и попаднах на даоските практики с нефритено яйце. Включих ги в ежедневната си йога програма и резултатите не закъсняха. С годините дойде и желанието да споделям тази опитност с други жени. След като преминах няколко кратки курса и едно по-задълбочено обучение за инструктори, започнах да водя и женски практики.

 

В търсенията си нямаше как да не попадна и на набиращите все по-голяма популярност упражнения на Кегел. От няколко месеца имам механичен тренажор Kegel8. Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули (умът така обича да поставя оценки и етикети!). Очаквах, че след редовните практики с нефритеното яйце резултатът ми ще бъде висок. Но след първия опит с тренажора се оказа, че може още много да бъде постигнато. Това ме мотивира и започнах да правя упражненията си с него. Едно от хубавите неща на тренажора е, че е напълно подходящ и за самостоятелна практика, защото на дисплея се изписват инструкциите за всяка програма. Така съзнанието ми не е ангажирано с броене на повторения, засичане на време – просто следвам зададеното темпо. И въпреки че не отделям на упражненията толкова време, колкото ми се иска, все пак съм станала осезаемо по-силна – потвърдено и от покачването на резултата по скалата на дисплея.

 

Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена. Всеки път, като го погледна, съм удовлетворена, че правя нещо хубаво за себе си.

 

СТИЛЯНА ЙОРДАНОВА, ЙОГА ИНСТРУКТОР В ЙОГА СТУДИО ДИВАЛИ с ревю на механичния тренажор Kegel8 за списание Ева.

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още