МИСЛЯ, ЧЕ ИМАМ СМЪКВАНЕ

11 май 2018
МИСЛЯ, ЧЕ ИМАМ СМЪКВАНЕ

 

Ако мислите, че имате пролапс, трябва да се диагностицирате!

 

 

 

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация.

 

 

 

Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

 

 

 

Без извинения – ако не знаете какъв тип е вашия пролапс ( т.е. кой орган е спаднал, може да бъде вашия пикочен мехур, матка или черва) или на какъв етап е (колко надолу е спаднал), как можете да се погрижите за себе си и да вземете информирано решение?

 

 

 

 

 

"Повечето жени страдат около 5 години преди да съберат кураж да отидат на преглед", Д-р Крис Стийл

 

 

И така, какви са симптомите на гениталния пролапс?

 

 

 

Това са най-общо симптомите на гениталния  пролапс, които може да разпознаете. Имайте предвид, обаче, че много жени нямат никакви симптоми и могат да установят, че имат пролапс по време на рутинен преглед при гинеколога си

 

 

Може да забележите:

 

Придръпващо усещане във вагината и ниско в гърба

 

Болка в тазовото дъно или корема

 

Бучка във или извън вагината

 

Увеличена трудност при изпразване на червата

 

Болезнено усещане при секс или липса на интимни усещания

 

Уринарни промени като слаба струя, непълно изпразване на пикочния мехур, честото и спешност или стрес инконтиненция.

 

 

Колкото по-бързо получите правилната диагноза, толкова по-бързо ще можете да решите как най-добре да контролирате гениталния пролапс.

 

 

Какво е усещането да имаш генитален пролапс?

 

 

Някои жени нямат никакви симптоми.

 

 

Други жени усещат придръпване в интимната област или тежест ниско долу в гениталиите, може дори да видят издутина или да им е трудно да изпразнят пикочния си мехур или червата си.

 

 

Трета група жени усещат симптомите, чак когато не могат да контролират пикочния си мехур.

 

 

Ние попитахме хора, използващи Kegel8 какво е усещането да имаш генитален пролапс:

  • 'Имам усещане за нещо, което е там, а не трябва да е там'
  • 'Болезнено'
  • 'Усещам топка за голф и много неудобно'
  • 'Постоянно усещане, че нещо ми виси, което ме стресира и ме депресира през цялото време'

 

 

Какво да очаквате от посещението при Вашия лекар?

 

 

Д-р Крис Стийл казва – не отлагайте, колкото по-рано вземете мерки с пролапса, толкова по-добре“ . Вашият личен лекар ще трябва да Ви направи преглед като опипа областта на тазовото Ви дъно отвътре.  По време на прегледа ще Ви попита за други симптоми като изпускане на урина, когато кашляте или кихате. Може да бъдете прегледана, докато стоите права, за да се добие представа за пълния размер на смъкването и да може да се постави точна диагноза.

 

 

Стадии/ етапи на смъкване

 

 

Обикновено вашият лекар ще може да оцени стадия на смъкване. Това не винаги е с научна точност – може да усетите, че смъкването Ви се мести надолу с напредването на деня и особено, ако сте били на крак цял ден.

 

 

Ако прегледът при Вашия лекар е бил сутринта, може да не е толкова очевидно, както например по-късно през деня. Вашият лекар може степен на смъкване по следната скала – лек, умерен или тежък пролапс.

 

 

 

Лек пролапс

 

 

 

Клиничните проучвания показват, че упражненията на тазовото дъно могат да помогнат. Може да ви препоръчат физиотерапевтичен курс или може би Вашият лекар ще Ви спомене за тазовите тренажори Kegel8. Не губете нито минута повече. Започнете да засилвате тазовото си дъно сега!

 

 

 

Умерен пролапс

 

 

 

Отново, както при леката форма на пролапс, клиничните проучвания показват, че упражненията могат да помогнат и в този случай.

 

 

Тежък пролапс

 

 

 

Контролирането на вашия пролапс е ключово на този етап и упражненията са особено важни, за да предотвратят влошаване на съществуващото смъкване или спадане на други органи.

 

 

Етапи на пролапс – система за класифициране

 

 

Вие вероятно се чудите колко зле е?

 

 

Вие ще сте притеснена и ще искате да разберете повече, за да направите правилния избор. Ако се насочите към специалист, той може да Ви направи освен физически гинекологичен преглед,  анализ на урината (оценка на това колко урина остава в пикочния ви мехур след посещение на тоалетната )

 

 

Ултразвуково изследване може да бъде приложено и в някои случаи магнитно резонансна томография, ако пролапса е прекалено тежък, за да се проведе физически преглед.

 

 

Как ще Ви помогне Kegel8 Ultra 20?

 

 

Когато тазовото Ви дъно толкова отчаяно се нуждае от помощ – няма бързо решение – но има Kegel8. С използването на невромускулна електрическа стимулация

 


Kegel8 Ultra 20 стимулира контракции в тазовото дъно, които упражняват мускулите, за да изградят сила и да задържат всичко на мястото му и да Ви осигурят контрол.

 

Kegel8 Ultra 20 е безопасен и лесен за употреба; както повечето жени, които използват is Kegel8 ще Ви се иска да сте го открили по-рано! NMES са слаби електро-сигнали, които достигат до мускулите чрез вагинална сонда или външни кожни електроди. Той е тих, дискретен и удобен за употреба.

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още