Mислите, че изпусканията са нещо нормално? Не е така!

21 юни 2017
Mислите, че изпусканията са нещо нормално? Не е така!
 
 
Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами. Инконтиненцията (изпускането) е изключително често срещано при жените - 42% от жените на възраст под 50 години имат подобен проблем под някаква форма, като цифрите са дори  по-високи за хората над 50 години. Но много от тези жени не получават помощ. Това e истински срам, при положение, че има процедури, които могат напълно да излекуват техните симптоми! До кое от тези извинения лично Вие сте прибягвала, за да избегнете консултация с лекар?


 

Какво да се притеснявам – това е част от това да си майка!

Свръхактивният пикочен мехур е по-често срещан при по-възрастни жени и тези, които са раждали. Това не означава, че това е просто нещо, с което трябва да се примирите. Ако оставите Вашите симптоми без да ги лекувате, те ще се влошат. Има голяма разлика между това да сте се изпуснали случайно и или да Ви се налага да ходите до тоалетната на всеки час. Но това са последствията, когато не вземаш мерки! Дори малки изпускания, могат да бъдат досадни и неудобни. Защо трябва да се примиряваме с тях, когато можем да се справим с тях?

 


 

Чувала съм, че това означава, че се нуждая от операция или превръзки. Аз не искам това!

Хирургичната операция се използва само в краен случай. Много е вероятно да можете да ограничите или да се отървете от Вашите симптоми изцяло като промените начина си на живот. И не е задължително това да включва носенето на памперс за възрастни! Много жени смятат, че превръзките/памперсите за възрастни са полезен начин да защитят себе си от изпускане. Но най-добрият начин да излекувате инконтиненция (изпускане) е да работите върху тазовите си мускули чрез упражнения на Кегел. Това може да стане чрез самостоятелни упражнения или с помощта тазовите тренажори на Kegel8. Засилването на Вашето тазово дъно ще направи така, че тялото Ви отново ще бъде в състояние да задържа урината.


 

Мога да се справя с това сама

Свръхактивният пикочен мехур може да се влошава много бавно и постепенно. На жените се казва  да не се оплакват, или "да не обръщат внимание" на собствените си нужди. Не позволявайте на тези предразсъдъци да попречат на живота Ви! Заслужава си да  отделите време, за да се погрижите за себе си. Вие имате само едно тяло. Симптомите на уринарна инконтиненция (изпускане на урина) често се влошават, докато не започнете да страдате от фекална инконтиненция (да се нааквате) или пролапс (когато тазовите органи се смъкват надолу във вагината или ануса). Мисля, че ще се съгласите, че не си струва да рискувате подобни усложнения! С малко експертни съвети, можете да се справите с Вашите симптоми много по-лесно и удобно.

 


 

Но моят лекар ще си помисли, че това е отвратително!

Запомнихте ли статистиката от началото на тази статия? Вашият личен лекар вероятно е виждал стотици жени с инконтиненция в работата си. Той/Тя ще бъде в състояние да успокои страховете Ви, да Ви даде практически съвети и да Ви насочи към специалист, ако е необходимо. Ако все още се срамувате, можете да запишете симптомите си и да ги дадете на лекаря си да ги прочете. На нашия сайт имаме цялата информация за уредите Kegel8, от която Вашият лекар се нуждае!

 


 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още