Менструална чашка Kegel8

 • Марка: Kegel8
 • Кат. номер: 00335
 • Екологична и безопасна алтернатива на тампоните и превръзките - напрaвена от 100% медицински силикон, не съдържа фталати, PVC и латекс

 

 • Носете удобно и уверено в продължение на не повече от 12 часа 

 

 • Надеждна защита - задържа 5 пъти повече течност от превръзките или тампоните

 

 • Една менструална чашка може да издържи 10 години с подходящата грижа

 

 • Намалете риска от бактериална инфекция, причинена от токсини в тампоните/превръзките и намалете риска от синдрома на токсичен шок
 
39,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 39,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

 

Менструалната чашка Kegel8 е екологично, безопасно и финансово ефективно решение за защита по време на месечен цикъл

 

 

 

Защо да преминете от тампони към менструални чашки Kegel8

 • Спрете да прахосвате пари... буквално!  Менструалната чашка Kegel8 може да издържи до 10 години. Това означава край на разходите за тампони и дамски превръзки всеки месец, спестявате стотици левове годишно.

 

 • Без повече неприятни изненанди! Има ли нещо по-неприятно от това да ти дойде цикъла и да установиш, че нямаш тампони или превръзки? Това не е проблем с менструалната чашка Kegel8, просто почистете и използвайте отново!

 

 • Направете нещо за природата: Една жена използва средно по 16 000 тампона и превръзки през живота си. Тампоните и дамските превръзки се разграждат за период от до 800 години, а само във Великобритания се изхвърлят около 2 милиарда броя от тях на година. 

 

 • Менструалната чашка Kegel8 Ви защитава за по-дълго: Менструалната чашка Kegel8 задържа до 5 пъти повече кръв от средния тампон. Така вие можете да оставите чашката си за до 12 часа без да се притеснявате от протичане. 

 

 • Бъдете здрава там долу: Тампоните не само абсорбират кръвта, те също остъргват защитното покритие на вагиналните ви стени и попиват здравословния секрет, от който имате нужда, за да поддържате естествената флора на тялото си на оптимални нива. Менструалната чашка Kegel8 събира кръвта и оставя всичко останало там, където трябва да бъде. 

 

 • Пасва на тялото Ви: По време на цикъла си, Вие сменяте размера на тампоните, така че да съответстват на обема на кръвотечението Ви. Това е много важно, за да намалите риска от синдром на токсичен шок и да не навредите на естествената си интимна среда. Менструалната чашка Kegel8 идва в два размера: А и B. Изберете размера, който пасва на тялото Ви и използвайте по време на цикъла си без да вредите на вагиналното си здраве.

 

 • Без повече миришещи, влажни конци за тампони: Основата на менструалната чашка Kegel8 e направена от медицински силикон. Просто изберете размер, който ви подхожда и чашката ще оставе във вагината ви без конци, който да се подават отвън.

 

 • Открийте възможна ендометриоза: Оразмерителните линийки на менструалната чашка Kegel8 могат да Ви покажат дали имате леко, средно или обилно кръвотечение. Много обилното кръвотечение е знак за възможна ендометриоза. Ако имате подобни притеснения, говорете с лекаря си за това колко кръв губите по време на цикъла си.Kegel8 Menstrual Cup benefits


Как работи менструалната чашка? 

 

Менструалната чашка Kegel8 се поставя във вагината и събира кръвта, която губите по време на месечния си цикъл. Тя е разработена, така че да гарантира, че няма да има протичане. Конусовидната й форма означава, че тя ще си остане на място. Много по-удобна от тампоните и много по-добра за интимната ви флора, менструалната чашка Kegel8 е идеална от първия ден на цикъла Ви до последния. Можете дори да я оставите на място за до 12 часа преди да я изпразните и да я поставите отново, толкова е просто!

 

 

Kegel8 Menstrual Cup position


Какво получавате, когато купувате менструална чашка? 

 

Вашата менструална чашка Kegel8 идва с подробни и лесни инструкции, както и с екологична памучна торбичка за безопасно и дискретно съхранение от един цикъл до друг.

 

Kegel8 Menstrual Cup contents

Кой размер менструална чашка трябва да си купите?

Ние предлагаме два размера менструална чашка:

 • Размер S (A): препоръчван за жени, които не са раждали. Размера S е 41mm (4.1cm) в диаметър от край  до край,
 • Размер M (B): препоръчван за жени, които са раждали, включително и с цезарово сечение. Размер B е 45mm (4.5cm) в диаметър от край до край.

 

Размерът на менструалната чашка, от който Вие имате нужда, зависи от спецификите на тялото ви, така че понякога дори да не сте раждали, може  да имате нужда от размер B. В същото време може да сте раждала със секцио и да не чувствате никаква промяна след това. В този случай по-малкия размер може да е по-добър за Вас. Препоръчваме Ви да придобиете идея за размерите преди да закупите с помощта на линия или рулетка.

 


Как да махнете менструалната си чашка?

 

Просто дръпнете надолу основата и изсипете съдържанието в тоалетната, просто е!


Новата менструална чашка Kegel8 има малки дупчици за въздух в горната си част, които да гарантират, че няма да се създаде вакуум. Версиите на менструални чашки, които нямат подобни ергономични дупки в горната си част може да доведат до нужда да се дърпа или опъва чашката, за да се махне. Това от своя страна може с времето да отслаби мускулите на тазовото Ви дъно. Някои жени може да са чували истории как това се случва и може по тази причина да са се отказали да използват менструална чашка. Но дизайнът на менструалната чашка Kegel8 елиминира този риск. 

 


Безопасно за Вашето тяло с медицински материал

Тампоните са третирани с химикали, за да избелят памука и дори съдържат пластмаса! Район, диоксин, хлор и бисфенол А са все химикали в списъка на някои от най-продаваните брандове тампони в Европа и Великобритания. 

 

Менструалната чашка Kegel8 е произведена само от 100% медицински силикон и не съдържа фталати, PVC и латекс.