Маска с филтър VideNova (памук)

  • Марка: VideNova

В цената на маската влиза ПОДАРЪК 1 БРОЙ ФИЛТЪР

 

Текстилната маска с филтър* е произведена от 2 слоя от памук (80% памук/ 20% полиестер) и 2 слоя нетъкан текстил (като допълнителен предпазен слой).

Маската** е предназначена да покрива носа и устата, за многократна употреба при правилна употреба издържа минимум 10 пранета, с джобче за филтъра с активен въглен, с ластик (ластикът не е вързан, за да се нагласи индивидуално спрямо лицето), с фин клипс (пластина) за по-добро закрепване около извивката на носа.


Външният слой на маската е от памук (80% памук, 20% полиестер), след него следват 2 пласта от нетъкан текстил, който отговаря на изискванията за ЗАЩИТНИ МАСКИ спрямо ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ. Той не пропуска въздушни, водни частици и ще предотврати да ги погълнете от друг човек докато сте сред хора. А ако сте заразени и не знаете – ще предпази хората около вас. След слоя от памук следва друг памучен плат през, който лесно се диша. Не предизвиква дразнене при допир с кожата, нито при процеса на дишане.

 

* В цената на маската влиза като ПОДАРЪК 1 БРОЙ ФИЛТЪР (за подмяна);


**Налични цветове: принт роза, тъмносиньо; 

Подробно описание
Подробно описание

Филтър с активен въглен (PM2.5):
Комплектът включва 1 бр. сменяем филтър от активен въглен. Целта му е да абсорбира фините прахови и други вредни въздушни частици, за да се избегне тяхното вдишване. Филтърът е изграден от 5 фини пласта с втъкан активен въглен. Той може да се носи 7 дни. Изважда се всеки път, когато перете маската. Филтърът не се мокри, а се изважда преди прането и се поставя, след като маската изсъхне напълно и се изглади. По този начин той може да издържи повече от месец, още повече ако не се ползва по цял ден. Допълнителни филтри може да закупите от аптечната мрежа или интернет.

Маската може да се носи и без филтър тъй като съдържа 2 слоя сертифициран нетъкан материал, който отговаря на изискванията за ЗАЩИТНИ МАСКИ спрямо ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ.

 

Третиране на маската:
Маската се пере с препарат (без филтъра, най-добре ръчно), гладете след всяко пране, за да оформите отново маската и да я дезинфекцирате поне на 110 C°. При спазване на инструкциите за пране, маската може да се пере най-малко 10 пъти.

* РЪЧНО ПРАНЕ НА МАХ 40 C°
* НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ХИМИЧЕСКОТО ЧИСТЕНЕ
* ГЛАДЕНЕ ПРИ 110 С° (МАХ 150 C°)
* ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ИЗГОРИТЕ ЛАСТИЦИТЕ ЗА УШИ
*ФИЛТЪРЪТ СЕ ПОСТАВЯ ПО ВИСОЧИНА И СЕ ИЗВАЖДА ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО МАСКАТА СЕ ПЕРЕ
*СЛЕД СВАЛЯНЕ НА МАСКАТА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗМИЙТЕ РЪЦЕТЕ СИ!

Важно! Маската НЕ ПОДЛЕЖИ на връщане и подмяна (по хигиенни причини). Маската не е медицинско изделие!