Електростимулация при болка в тазовото дъно

29 юни 2020
Електростимулация при болка в тазовото дъно

 

Невромускулната електростимулация е често използвана и препоръчвана от физиотерапевти при различни проблеми в тазовота област.

 

 

За какво се използва eлектростимулацията?

 

 

 • Подобряване на силата на мускулите на тазовото дъно, ако те са много слаби или нямат достатъчно тонус;

 • Помощ за намиране и идентифициране на мускулите на тазовото дъно, за да ви помогне да научите как да правите правилно упражнения за мускулите на тазовото дъно (т. нар. Кегел упражнения). Някои хора имат добър тонус в мускулите си, но не са "свързани" с тях достатъчно добре, за да могат волево да ги стягат и отпускат. Електростимулацията може да бъде изключително полезна за превъзпитанието на сензормоторните пътища, за да помогне на човек да научи как да свива и отпуска мускулите на тазовото си дъно правилно;

 • Спомага за отпускане и релаксиране на мускулите на тазовото дъно, ако те са пренапрегнати; 

 

 • Може да се използва много успешно за намаляване на случаите на неволево изпускане на пикочния мехур и червата;

 • Постоянната тазова болка може да реагира добре на включването на електромускулна стимулация. Уредът Kegel8 Ultra 20 V2 може да замести лекарствата в много случаи, той е неинвазивен и безрисков метод без странични ефекти;

 • Болката при раждане може да бъде подпомогната с използването на специален TENS уред с дистанционно управление. С помощта на TENS машинката родилката може да промени напрежението, когато идва нова контракция. 

 

Електрическата стимулация се предлага под много форми и има няколко имена. Всички те са невромодулация от някакъв вид - с други думи начини за модулиране на нервната система чрез гръбначния мозък или периферната нервна система, които променят сигналите за болка към мозъка.

 

Електростимулацията може да помогне за намаляване на усещането за болка, за подпомагане на свиването на мускулите или за успокояване на входящите нервни сигнали, за да се намали свръхактивността на органи, като пикочния мехур, които болката може да предизвика.

 

 

Електрическата стимулация с уреда Kegel8 Ultra 20V помага на редица дисфункции на тазовото дъно:

 

 

 • Стрес инконтиненция
 • Императивна/неотложна инконтиненция
 • Инконтиненция на червата
 • Спешни позиви
 • Тазова болка
 • Болезнен секс
 • Болка по време на месечен цикъл
 • Тазова болка от всякакъв произход.

 

 

Как работи електростимулацията?

 

 

 

Когато електростимулация се прилага върху тялото, тя създава поток от електрически заредени частици, което от своя страна предизвиква физиологични промени в тъканта, през които тече зарядът. Ето защо, ако приложите електрическа стимулация върху мускулите на тазовото дъно, можете да предизвикате тези мускули да променят поведението си.

 

Електростимулацията на тазовото дъно обикновено е импулсно „двупосочно и двуфазно” електричество. Това означава, че заредените частици се движат в една посока, падат до нула и след това променят посоката. Този тип електричество намалява значително вероятността от дразнене на кожата.

 

 

Изследванията показват, че електрическата стимулация може да:

 

 

 

 • Увеличи дела на бързите влакна на мускулите на тазовото дъно;
 • Увеличи броя и силата на бавните влакна на мускулите на тазовото дъно, което улеснява постигането на по-силни контракции на тазовите мускули;
 • Помогне за намаляване на свръх активността на пикочния мехур и свиването на пикочния мехур, които причиняват проблеми с инконтиненцията, честите и спешните позиви за посещение на тоалетната;
 • Помогне за намаляване на инконтиненцията на червата и спешните позиви;
 • Помогнете да намалите усещането за болка в тазовата област.

 

 

 

Как работи тренажора за тазово дъно с електрическа стимулация?

 

 

Тренажорите с електростимулация като Kegel8 Ultra 20 V2 (за жени) са лесни за използване и разполагат с предварително зададени програми за различни състояния, както и персонализирани програми, които могат да бъдат настроени на индивидуализирани параметри от здравен специалист, специално за индивидуално лечение.

 

 

 

 

 

 

 

Вземи своя тренажор още сега! Не отлагай отново! 

 

 

 

Програми за облекчаване на болка на Kegel8 Ultra 20 V2

 

 

 • Програма за болка от менструален цикъл, тазова болка и вулводиния (необяснима болка на вулвата), това е прекрасна програма за облекчаване. Използвайте тази програма с електродни подложки в долната част на гърба към дупето или отпред върху долната част на корема. Може да си пускате програмата, колкото дълго и колкото често имате нужда. Само след няколкко минути облекчението започва! :)

 

 • Програма за мускулни крампи и напрегнати тазови мускули, тази програма се използва с вагинална сонда.

 

 •  Програма за релаксация на тазовото дъно и вагиналното напрежение, тази програма работи на много ниска честота, за да ви помогне да отпуснете и релаксирате добре мускулите си. Използва се с вагинална сонда (както е описано в инструкциите за употреба към тренажора).

 

 

Не страдай в мълчание от болки в тазовата област - тук сме да помогнем!

 

 

Запази час за онлайн консултация с Галина Начкова,
експерт по тазово дъно и женски wellness треньор

 

+359 899 37 73 62

 

 


ВЗЕМИ КОНСУЛТАЦИЯ СЕГА!

 

 

 

 

 

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още