Често задавани въпроси (FAQ)

?
Имам ли нужда от тазов тренажор Kegel8?

Може би нещата просто НЕ СА СЪЩИТЕ "там долу" и затова сте ни намерили.

Нашите тазови мускули започват да отслабват след навършване на 18 години. Мускулите на тазовото дъно, или Кегел мускулите, имат важна функция - да поддържат контрола на пикочния мехур и червата ни, като в същото време добавят искрата на удовлетворяващия секс към живота ни! Нашето тазово дъно е жизнено важно, но ние не винаги знаем как да се грижи за него правилно. Една от причините за това е, че изисква усилия, последователност и упоритост да правиш Кегел упражненията правилно. Kegel8 ще Ви помогне:

 • Да правите  Вашите Кегел упражнения правилно и да постигнете оптимален ефект
 • Ефективно да укрепите мускулите на таза си
 • Да постигате най-добри резултати чрез клинично разработени програми
 • Да контролирате червата и пикочния си мехур и да поддържате мускулите на тазовото си дъно здрави независимо от възрастта си

Ние знаем, че сте заети хора с много приоритети, които сте поставили над  собствения си живот. Децата, съпругът, възрастните родители, кариерата, домашните любимци, домашната работа - ние всички имаме своя дълъг списък, и тъжното е, че нашите лични нужди са в долната му част. Но ако използвате Вашия Kegel8 тренажор само за 10-15 минути на ден, в продължение само на 12 седмици, ще получите наистина забележителни резултати.

 

Никога не е твърде късно, за да започнете да се упражнявате с Kegel8, да си възвърнете контрола и се радвате на удовлетворяващ любовен живот. Без значение колко е слабо или силно е тазовото Ви дъно в момента, Вие ще бъдете в състояние да подобрите състоянието му с Kegel8.

?
Как работи електронния тазов тренажор Kegel8?

Тренажорите за тазово дъно на Kegel8 използват невромускулна електрическа стимулация (NMES). NMES е електрически импулс или сигнал, който предизвиква свиване на определени мускули – в случая тези на тазовото дъно. Когато сигналът спре, мускулите се отпускат.

 

Обикновено Вашият мозък изпраща тези електрически сигнали и „казва“ на мускулите Ви да се движат, но когато мускулите са слаби и увредени „посланието“ не стига до тях и мускулите не реагират.

 

Kegel8 замества мозъчния сигнал и изпраща команда за движение на тазовите мускули, без значение колко слаби са те. Предизвиканата по този начин реакция или упражнение ще Ви помогне да възвърнете силата на тазовите си мускули и да ги поощрите да работят правилно отново.

 

Ако не сте използвали невромускулен стимулатор преди, идеята на прилагането на невромускулен импулси върху тялото Ви може да изглежда малко странна. Но не е необходимо да се притеснявате – Вашето тяло вече използва електрически импулси през цялото време. Например, да кажем, че искате да напрегнете бицепса на ръката си. За да направи това, мозъкът Ви изпраща електрически сигнал до мускула Ви чрез нервната Ви система. Когато сигналът достигне бицепса Ви, той причинява свиване на мускула, а когато сигналът изчезне, мускулът отново се отпуска.

 

Всички електронни тазови тренажори Kegel8 използват предварително определени клинични програми, които са внимателно подбрани от нас, за да можете да ги използвате сами вкъщи.

 

Когато сте избрали Kegel8 програмата, която е най-подходяща за Вашите нужди, невромускулният сигнал (NMES или STIM) се предава от машината Kegel8 чрез електрод в мускулите. Този електрод може да бъде под формата на вагинална сонда, анална сонда или електродни подложки, които се залепват за повърхността на кожата. Сондите и електродните подложки се разполагат върху или над мускулите, за да бъдат стимулирани. Този метод е безболезнен, бърз, и лесно се прави в уюта на собствения Ви дом. Също така е изключително успешен.

 

NMES – невромускулната електрическа стимулация е метод, който намира широко приложение от медицински специалисти, физиотерапевти и спортни терапевти в следните области:

 • Силови тренировки за мъже и жени спортисти
 • Рехабилитация след нараняване и/или хирургия
 • Мобилизиране на слабите и изтощени мускули (мускулна атрофия)
 • Тестване на мускулната сила и възможности
?
Какво е усещането при използване на електронен тренажор Kegel8?

Удобно и контролируемо - с Kegel8 можете да контролирате интензивността на стимулацията през цялото време.

 

Kegel8 използва невромускулна електрическа стимулация (NMES), за да упражнява и възстанови отслабените тазови мускули. Ще бъдете изумени колко удобно е да се използва и ще почувствате леко изтръпване или  подръпване, когато мускулите се свиват. Електрическият импулс ще предизвика мускулна контракция за определено време. Следва отпускане на мускулите. Тази последователност на свиване и отпускане продължава по време на програмата.

 

Можете да контролирате интензивността на импулса (mAs – милиампери), като се стремите усещането ви да е по-скоро нежно изтръпване, отколкото некомфортно придръпване!

 

Моля, не забравяйте, че можете да използвате сондата вагинално или анално, ако предпочитате, както и че можете да използвате електродни подложки върху специфични области на тялото си (стимулация на тибиалния и скаралния нерв е приложима само за Kegel8 Ultra 20).

?
Кога ще започна да усещам резултати?

Няма две жени, които да са еднакви и резултатите варират за всеки от нас. Упражнявайте се по един или два пъти на ден с уреда на Kegel8 за период от 12 седмици. Чрез ежедневните тренировки ще възвърнете силата и ще подобрите усещания на тазовото си дъно - но обикновено ще Ви отнеме около две седмици, преди да започнете да забелязвате разликата. Клиничните изследвания показват, че има някои допълнителни мерки като:  по-изправена стойка, допълнителен прием на витамин D3, загуба на излишно тегло, които ще допринесат за още по-добри резултати от Вашия Kegel8.

 

Ние знаем, че както на повечето жени, и Вашият живот е напрегнат, и вашите нужди често се оказват накрая на един много дълъг списък. Ето защо, ние сме проектирали Kegel8, съобразявайки се с Вашия натоварен начин на живот; да почувствате и измерите постигнатите подобрения, така че да не се деморализирате и да не се откажете!

 

Много жени ни споделят, че партньорът им е забелязал подобрение, дори преди те самите да го усетят, което винаги е голям стимул да продължат с упражненията. Истината е, че когато правят стандартните Кегел упражнения без уред, много жени се отказват прекалено рано или не усещат подобрение. Тренажорите на Kegel8 Ви дават уникална възможност да измервате и следите как Вашето тазово дъно става по-силно след всяко упражнение. Това е много силен мотивиращ фактор да продължите.

 

Ако сте готови да се ангажирате с редовни ежедневни упражнения, само за 12 седмици, Вие ще бъдете изумени от подобрението на тонуса, силата, контрола и усещанията, които ще получите.

?
Изпускам се при смях? Това нормално ли е?

Няма нищо по-лошо от това да се подмокрите, докато се опитвате да стигнете до тоалетната навреме. Но вариант ли е да носите тампони, памперси или превръзки постоянно? Този вариант е некомфортен и нехигиеничен. Случвало се е на повечето от нас в един или друг момент, и може да откриете, че Вашето тазовото дъно е по-слабо в определен период на месеца, когато това се случва по-редовно. Но истината е, че превръзките не са най-добрия вариант, на който можете да разчитате, и изпусканията при смях или кихане не са неизбежна част от напредването на възрастта и това да бъдеш майка.

 

Ето какво знаем:

 • Ако страдате от изпускане и неприятни инциденти, то Вашето тазово дъно буквално "плаче" за внимание
 • То няма да се оправи "от само себе си"
 • Много жени казват, че искат да не бяха игнорирани тези първи сигнали на слабост в тазовото дъно, особено ако се стигне до пролапс (смъкване на тазовите органи)
 • 1 от всеки 2 жени на възраст над 50 години страдат от някаква форма на пролапс
 • Изпускането на урина е травмиращо за много жени – при много от тях  в последствие се стига и до изпускане на фекалии също
 • С изпускането на урина и фекалии идват и по-слабите интимни усещания, загубата на увереност, достойнство, и в някои случаи на всякаква сексуална интимност
 • Превръзките и тампоните са сериозен разход, особено ако се използват постоянно
?
Само за „палави“ усещания ли се използва Kegel8?

Постоянно получаваме следните въпроси:

Той вибрира ли?

 • НЕ! - Той е напълно безшумен. Това не е секс играчка; това е една инвестиция в здравето и подобряването на интимните Ви усещания!

Само за по-добър секс ли е?

 • НЕ! - Това е за Вашето здраве и благополучие и може да Ви помогне да си възвърнете контрола над тези смущаващи "изпускания при смях".

Аз не съм сексуално активна, така че тазовото ми дъно е по-силно?

 • НЕ! За съжаление, колкото по-малко използвате мускулите на тазовото си дъно, а това включва и секс, толкова по-слабо може да стане - освен ако не правите целенасочени упражнения за укрепване. Една жена ни сподели: "Аз не съм правила секс в продължение на 4 години и мислех, че тазовото ми дъно ще бъде много здраво, но открих, че не съм права. Чувствах се отпусната и неспоспобна да получа оргазъм. Определено имам нужда от Kegel8 да се върна във форма бързо! "

Ние също открихме, че някои жени не могат или не желаят да използват вагинална сонда. С Kegel8 Ultra 20, тазовото дъно може да се упражнява извън тялото чрез използване на стимулация  на тибиалния и сакралния нерв. Ние намираме това за особено полезно за някои по-възрастни дами, които са отчаяни да си възвърнат контрола над пикочния мехур и червата.

 

С Kegel8 сега има клинично доказан и лесен метод за домашно лечение на слабото тазово дъно - за всички жени, без значение на каква възраст!

?
Мога ли да използвам тренажор Kegel8, ако имам поставено вътрематочно устройство или спирала “Мирена”?

Да. Kegel8 може да се използва, ако имате вътрематочно устройство или спирала "Мирена".

 

Спиралата е разположена в матката чрез шийката й и затова не пречи на вагиналната сонда, която, когато е в употреба, ще бъде в първите 5 сантиметра на влагалището. Ако предпочитате да не използвате вагинална сонда, можете също така да засилите Вашето тазово дъно и да лекувате свръхактивен пикочен мехур, като използвате електроди със специалната програма за Kegel8 Ultra 20.

 

Спиралите "Мирена" са пластмасови и е безопасно да се използват с тазовите тренажори на Kegel8.

 

Спиралите, съдържащи мед, също не се повлияват от тренажорите на Kegel8, така че в този случай отново няма проблем да се използват заедно.

?
Мога ли да използвам Kegel8 по време на месечния си цикъл?

Това е Ваш личен избор. По принцип можете да използвате Kegel8 и вагиналната сонда по време на месечния си цикъл. Също така упражненията на Kegel8 могат да Ви помогнат да преодолеете менструалните болки и ако използвате електродните подложки, можете да ги облекчите.

 

Трябва да имате предвид, обаче, че ако сте в кулминацията на цикъла си и имате силно течение, може да предпочетете да почакате. Ние предпочитаме да използваме Kegel8 в дни с по-слабо течение на месечния си цикъл.

?
По какъв начин да поставя сонда и колко навътре?

Сондата трябва да бъде поставена във вагината на дълбочина 5.5 сантиметра. Ако използвате анална сонда поставете я на 5.5 сантиметра в ануса си. Това е оптималното ниво за стимулиране на вашите тазови мускули.

 

Важно е сондата да поддържа добър контакт с мускулите по всяко време. Ако една сонда се размести, Kegel8 програмата за упражнения ще спре. Понякога носенето на стегнато бельо, клин или джинси ще Ви помогне да запазите сондата на мястото й по време на програмата.

?
Трябва ли да използвам лубрикант?

Добре е да използвате лубрикант на водна основа като KE Gel, за да улесните поставянето на сондата и да осигурите добър контакт. По този начин подобрявате потока на електрически импулс. Ако сте след менопауза, с изтъняване или сухота на вагиналната тъкан, може би трябва да преминете един лечебен курс с естрогенен крем преди да започнете употреба на уреда. Вашият личен лекар може да Ви помогне в случай, че усещате вагинална сухота, чувствителност, сърбеж и болезненост.

 

Ако използвате Kegel8 Ultra 20 с електродни подложки от външната страна на тялото си, не е нужно да използвате лубрикант. Ние препоръчваме преди употреба на подложките, кожата Ви да не е третирана с лосиони и кремове, а самите подложки да се съхраняват в прозрачно фолио на хладно място. Някои потребители твърдят, че съхраняването им в хладилник е идеален начин да увеличите полезния им живот!

?
Как да почиствам сондата си?

Просто изплакнете под топла, но не гореща течаща вода (50-55 градуса Целзий) като държите кабелите сухи през цялото време. Не изварявайте сондата! Може да я измиете с помощта на мек антибактериален сапун и/или след измиване да я напръскате с Kegel8 Klean – антибактериален почистващ препарат.

?
Интензитетът или силата на електрическия ток, използван от тренажора Kegel8 се измерва в милиампери (mAs)
 • Ние всички сме различни и начина, по който усещаме милиамперите (mAs) може да зависи от дебелината на кожата, кръвообращението и на качеството на контакт с електрода (металната част на сондата).
 • Винаги избирайте ниво, при което се чувствате удобно; никога не трябва да имате некомфортно усещане, просто нежно изтръпване.
 • При използване на вагинална и/или анална сонда, се уверете, че показанията на mAs е над 30, защото така импулсите могат да проникнат дълбоко в мускулите.
 • При използване на електродни подложки, максималното препоръчително ниво на интензитет е 15mAs.
?
Наскоро имах операция в тазовата област, кога мога да започна да използвам тренажорите на Kegel8?

Моля консултирайте се с Вашия лекар или здравен специалист. Използването на тренажор Kegel8 може да ускори процеса на възстановяване като ефективен начин за засилване на Вашето тазово дъно.

 

Стрес инконтиненцията и пролапсът обикновено са състояния, свързани със слаба тазова мускулатура. Така че, ако сте преминали операция, за да се справите с някое от тези състояния и все още ще имате слаби тазови мускули, Kegel8 Ви е необходим повече от всякога!

?
Мога ли да използвам Kegel8, ако имам поставен пейсмейкър?

Работата на пейсмейкъри може да бъде засегната от електрически ток. Kegel8 използва невромускулна електрическа стимулация (NMES), за да предизвика мускулни контракции и следователно неговата употреба е противопоказна, освен ако не е по лекарско предписание.

?
Мога ли да използвам Kegel8, ако имам поставен песар?

Да, можете, стига да има достатъчно място в вагината си, за да поставите сондата и да се уверите, че електродът (металните части на сондата) имат добър контакт със стените на влагалището/мускулите.

 

Алтернативно, ако не искате, или не сте в състояние да използвате вагинална сонда, можете да използвате електроди с Kegel8 Ultra 20. Клиничните програми на Kegel8 Ultra 20 са направени така, че ако имате песар, това не би трябвало да попречи на укрепването на тазовото Ви дъно. Сега вече можете да  стимулирате и определени точки от външната страна на тялото си, а именно глезена - с тибиална нервна стимулация, и в основата на гръбначния стълб - чрез стимулация на сакралния нерв.

?
Каква е най-добрата позиция, в която мога да се упражнявам?

Първоначално Ви препоръчваме да използвате Kegel8 или от легнало или от седнало положение с вдигнати крака. Това ще Ви помогне да свикнете с усещането на Kegel8, а също така да не се размести сондата. Важно е сондата да поддържа контакт с мускулите на тазовото дъно, за да работи ефективно. Ако не се получи ефективен контакт със сондата, ще откриете, че не можете да увеличавате милиамперите (интензитетa), което означава, че вашите упражнения за тазовото дъно не са толкова полезни, колкото биха могли да бъдат. Когато сте седнали с вдигнати краката (например в леглото, четейки), опитайте се да променяте ъгъла на краката си, като повдигате коленете си. Това ще промени ъгъла, под който се стимулират различни области на мускулите на тазовото дъно, като в същото време поддържате добър контакт с Вашата сонда.

 

Когато станете по-опитни, може да се движите с Kegel8. Ще откриете, че докато се упражнявате можете да се разхождате, гладите, готвите, да гледате телевизия или да проверите Фейсбука си. Това е идеално за жените, които имат много задачи. Свържете използването на Kegel8 с регулярна дейност като гладене и това ще Ви действа като напомняне, за да правите Вашите упражнения.

?
Имам пролапс. Каква е най-добрата позиция, в която да се упражнявам?

Това ще зависи от вида на пролапс (смъкване на тазовите органи) и дали използвате вагинална и/или анална сонда или електродни подложки.

 

При използване на вагинална/анална сонда:

В зависимост от вида и степента на пролапс, която имате, това се отразява на начина, по който трябва да използвате Вашия Kegel8. Някои видове пролапс (смъкване на тазовите органи) не позволяват на вагиналната сонда да направи правилен контакт с мускулните стени. Затова ние препоръчваме да правите упражненията в легнало положение с вдигнати бедра. Сложете възглавница под дупето си - това ще гарантира, че смъкнатите органи не оказват натиск върху Вашето тазово дъно, докато тренирате.

 

Ако използвате вагинална или анална сонда най-вероятно ще откриете, че упражняването на тазовото дъно като първото нещо сутрин, преди да станете от леглото, може да бъде по-лесно, защото когато се изправите и се раздвижите, органите Ви ще се смъкнат и ще Ви бъде по-трудно. В случай някои жени намират поставянето на сондата в края на ден за трудно.

 

При използване на електроди

Клиничните програми на Kegel8 Ultra 20 означават, че сега можете да стимулирате определени точки от външната страна на тялото си вместо да използвате вагинални/анални сонди. Целевите области са глезена – чрез нервна стимулация на тибиалния нерв и в основата на гръбначния стълб - чрез нервна стимулация на сакралния нерв.

 

При използване на електроди ние препоръчваме отново да се настаните удобно с повдигнати краката.

?
Мога ли да нося моя Kegel8 в ръчния багаж на самолет?

Да, но ние препоръчваме да извадите батерията от устройството и да я съхранявате отделно по време на полета. Тазовите тренажори Kegel8 са регистрирани като медицински устройства.

?
Не съм завършила 12-седмичното лечение с моя електронен тренажор Kegel8, но симптомите ми сякаш се влошават – нормално ли е това?

Да, в ранните етапи на лечението някои жени съобщават, че техните симптоми се влошават.

 

Ето какво знаем:

 

Умора – отслабените мускули на тазовото дъно може да се уморят много бързо; Ако забележите влошаване на симптомите (напр. инконтиненция), това е знак на умора. Ние препоръчваме да се намали времето, в което използвате Вашия Kegel8, докато тазовото Ви дъно стане по-силно. Ако сте го използвали  два пъти на ден, намалете до веднъж на ден. Ако сте го използвали само веднъж на ден, намалете продължителността на програмата си наполовина (например от 20 минути на 10 минути). Изключително важно е да поддържате редовна практика, но го правете постепенно и равномерно.

 

Скованост или болки – подобни на тези след посещение на фитнес залата. Ако мускулите Ви не са свикнали с натоварване, може да ги усетите да се "втвърдяват" за ден-два, след като сте ги упражнявали с Kegel8. Това е напълно нормално и е знак, че тези дотогава изоставени от Вас мускули се връщат обратно към живота. Ще откриете, че използването на програма "релакс" след програмата за упражнение Ви помага. Тя позволява на тазовото дъно да се "охлади" и ще помогне за отстраняване на отпадни продукти, които причиняват болки, като млечна киселина например, от мускулите Ви. Тя също така ще подпомогне подготовката на тазовите мускули за следващото упражнение, независимо дали е на следващия ден или след няколко дни.

 

Колкото повече тренирате, толкова повече мускулите Ви ще свикнат с упражненията и ще страдат по-малко от умора, преди да укрепнат достатъчно, за да спрете да се изпускате напълно. Не забравяйте, тазовите мускулите отслабват в продължение на години; те няма как да си възвърнат силата за една нощ. Редовните упражнения с Kegel8 могат да Ви помогнат да постигнете целите си.

?
Мога ли да използвам Kegel8 докато съм бременна?

Клиничните изследвания не препоръчват използването уреди за невромускулна електрическа стимулация (NMES) като Kegel8 Ultra 20, Kegel8 Tight & Tone и Kegel8 Mother Nurture по време на бременност, освен ако това не става по изрично лекарско предписание. По принцип жените започват да използват тренажор Kegel8 поне 6 седмици след раждане, след като преминат успешно регулярния медицински преглед.

 

Бременността поставя тазовите мускули етаж на сериозно изпитание и тазовото Ви дъно може да започне да отслабва от 12-тата седмица на вашата бременност. Препоръчително е да правите самостоятелни Кегел упражнения (без уред) за тазовото си дъно, за да го поддържате силно през цялата си бременност. Силното тазово дъно е от полза при естествено раждане и възстановяването Ви след раждането ще бъде по-бързо, също!

?
Колко скоро след раждане, мога да започна да използвам Kegel8?

По принцип жените започват използването на Kegel8 след успешен преглед 6 седмици след раждането.

 

Би било добре да се посъветвате с Вашия лекар или акушер-гинеколог и преди това, ако имате тежки разкъсвания или установявате, че изпускате урина в първите 6 седмици след раждането.

 

Засилването на Кегел мускулите подпомага възстановяването и ускорява целия лечебен процес, включително синини и оток на перинеума. Тазовите упражнения подобряват циркулацията на кръвта към перинеума, което ефективно намалява увреждането на тъканите. Без извършване на постнатални упражнения на тазовото дъно, е вероятно да започнете да страдате от някаква форма на дисфункция на тазовото дъно в последствие!

 

Внимавайте! Ние знаем колко много искате да възвърнете предишната си форма, но бъдете внимателни да не правите твърде много упражнения, твърде скоро. Ако усещате за тежест в тазовото дъно, забавете темпото. Наясно сме, че Вашият основен приоритет сега е Вашето дете, но си напомняйте по-често, че за да се грижите добре за него, трябва да се грижите добре и за себе си!

?
Не мога да увелича интензитета – милиамперите (mAs). Защо?

Ето какво трябва да направите:

 1. Уверете се, че сондата е поставена в първите 5 сантиметра на вагината Ви. Може би е добре да носите стегнато бельо, клин или тесни панталони, за да се уверите, че сондата остава на мястото си. Трябва да имате контакт с металните части на сондата. Те представляват електрод, който доставя електрически импулс и упражнява и тонизира мускулите Ви.
 2. Уверете се, че металните части на вагиналната или аналната  сонда (електродите) сочат към вътрешната страна на бедрата Ви.
 3. Ако имате проблем да задържите сондата на място (т.е. тя пада, или се размества), можем да Ви предложим по-широки и леки сонди, ако се свържете с нас.
 4. Опитайте се да не се движите твърде много, тъй като това може да измести сондата.
 5. Сядайте със събрани крака, сякаш се опитвате да задържите изпускане на газ.
 6. Проводимостта се подобрява, ако използвате лубрикант на водна основа като KE Gel.
?
Не мога да усетя дали работи?

Ако на екрана се показва на номера на програмата и цифри (които показват, че устройството има мощност), след това трябва да се настроите бутона mA, така че да стигнете ниво, което да усещате. Kegel8 знае, че всички жени са различни и усещат интензивността по различен начин, така че от Вас зависи да определите нивото на интензивност, която е точно за вас. Уредът чака Вие да му кажете какво искате. Помнете! Стремим се към усещане за леко изтръпване - то трябва да е комфортно, но също така и да усещате как електрическия импулс свива мускулите Ви.

 

За да увеличите милиамперите (mAs) ще видите бутона плюс (+)  отстрани на сондата. Увеличавайте mAs, докато усетите как мускулите Ви се свиват. При използване на сонда интензитетът трябва да бъде над 30mAs, а при използване на електроди върху кожата - 15 mA.

?
Сондата работи само от едната страна. Какво да направя?

Сондата няма как да работи само от едната страна. Когато усещате, че тя работи само върху едната страна, това вероятно се дължи на увреждане на нервите, което в общия случай се получава след раждане. Но Kegel8 може да помогне и с това!

 

Това, което знаем:

 • Нервите често се увреждат повече от едната страна, отколкото от другата по време на раждане. Дължим това на красивата :), но и често голяма глава на бебето. Това увреждане на нервите може да намали усещанията Ви значително.
 • Ние препоръчваме да се използва сонда, която използва и двата канала или двете страни на Kegel8. Сондата Perisphera H (изпратете ни запитване за поръчки на office@kegel8.bg) използва и двата канала на Kegel8 (приложимо с Vitality & Ultra 20 модели). Това означава, че за двете страни могат да се задават отделно различни нива на интензивност.
 • Ако смятате, че от едната страна на влагалището Ви липсва усещане, с помощта на 2-канална вагинална сонда може да прилагате различна интензивност (mAs) на всяка страна. Така от "нечувствителната" страна можете значително да увеличите интензивността, докато започнете да чувствате стимулация. Това ще подобри шансовете за възстановяване на усещанията!
?
Настроих интензитета (mAs) на 40, но при някои програми той спада до 30, на какво се дължи това?

Уредите Kegel8 използват клинично изпитани програми за упражнения и рехабилитация на тазовото дъно. Някои програми са разделени на фази, в рамките на които електрическите импулси варират, за да се постигнат оптимални резултати. Когато една програма сменя фазите си на работа, може да забележите, че mAs или интензивността намалява и не можете да усетите Kegel8 да работи. Това е мярка за безопасност, създадена, за да сте сигурни, че когато програмата преминава на нова фаза, няма автоматично да се увеличава интензивността и да се почувствате некомфортно.

Ако видите или почувствате спад на интензивност (mAs), докато програмата преминава през фазите си, просто натиснете бутона +, за да увеличите интензивността отново.

?
Не мога да вдигна интензитета над 20 mAs – прекалено е болезнено. Защо?

Ако използвате вагинална сонда и не можете да увеличите интензивността (mAs) над 20 без болезнено усещане, може да имате вагинална атрофия или суха вагина.

 

Това, което знаем:

 • При вагинална атрофия използването  Kegel8 Ultra 20 или Tight & Tone може да бъде болезнено. Това е така, защото тъканта във вагината Ви е много суха.
 • В много случаи вагинална атрофия и сухота може да бъде съпроводена със симптомите на слабо тазовото дъно и в следствие на това да страдате от инконтиненция.
 • Посъветвайте се с Вашия лекар или медицински специалист за естрогенен крем за локална употреба, който може да помогне тъканта на вагината да се възстанови и да Ви позволи да използвате вагинална сонда комфортно. След 30 дневно лечение с подобен крем би трябвало да можете да продължите да използвате Вашия Kegel8 с вагинална сонда отново.

 

Алтернативно, ако имате Kegel8 Ultra 20, може и да не използвате вагинална сонда. Препоръчваме Ви да използвате електродни подложки, поставени в района на глезените (нервна стимулация на тибиалния нерв) и в основата на гръбнака (стимулация на сакралния нерв). Това не само ще упражни тазовата Ви област, но също така и ще помогне с вагиналната атрофия и вагинална сухота чрез подобряване на кръвообращението и мускулния тонус.

?
За мен е болезнено или невъзможно да поставя вагинална сонда. Защо?

Опитайте да използвате лубрикант на водна основа като KE Gel. Ако това не помогне, консултирайте се с личния си лекар. Той е специално формулиран, с грижа за тялото и без парабени и хормони. Поставете няколко капки директно върху сондата за лесно поставяне. KE Gel осигурява приятно влажна зона, идеален е за ефективна мускулна стимулация.

 

Ако сте в менопауза или след менопауза, Вие може да страдате от вагинална атрофия. Това причинява вагинална сухота, изтъняване на вагинална мембрана и голямо неудобство. За съжаление, в този случай, няколко капки от нашия магичен лубрикант няма да помогнат.

 

Имате две възможности:

 • Посъветвайте се с Вашия лекар, за да Ви предпише лечебен курс с естрогенен крем с локално действие. Един курс от 30 дни, би трябвало да Ви позволи да продължите да използвате вагинална сонда.
 • Ако имате Kegel8 Ultra 20, не е нужно да използвате вагинална или анална сонда. Можете да приложите нервна стимулация (от глезена си) на тибиалния нерв или на сакралния нерв стимулация (в основата на гръбначния стълб). Тези програми използват електроди, така че няма да има дискомфорт на вагинална сонда, но все пак ще получите страхотни клинично доказани резултати.

 

Kegel8 е наясно, че много жени с вагинална атрофия не са в състояние да използват вагинална сонда. Точно поради тази причина ние станахме пионери в използването нервна стимулация на тибиалния и сакралния нерв. Моля, не се възпирайте от това да упражнявате тазовото си дъно, ако имате вагинална атрофия. С Kegel8 Ultra 20 все още можете да засилите тазовото си дъно и да се възползвате от предимствата, които подобряват тонуса, контрола и усещанията.

?
Не мога да намеря отговор на въпросите си?

Свържете се с нас. Ние ще Ви помогнем.

 

Kegel8 България
гр. София
телефон: (+359) 899 37 73 62;
e-mail: office@kegel8.bg

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас