Фекална инконтиненция

11 юни 2018
Фекална инконтиненция

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

 

Ако страдате от фекална  инконтиненция е много важно не просто да носите превръзки или памперси за възрастни и да се надявате проблемът да изчезне, а да отидете на лекар. Важно е също да правите упражненията на Кегел, за да заздравите вашето тазово дъно. Да имате здраво тазово дъно означава, че мускулите ви ще могат по-добре да поддържат тазовите ви органи. Това помага да се ограничат и спрат инцидентите на фекална инконтиненция.

 

 

Симптоми на фекална инконтиненция

  • Изпускане при газове
  • Пълна загуба на контрол на червата
  • Диария
  • Болки в стомаха

 

 

 

От какво може да бъде причинена фекалната инконтиненция?

 

  • Проблеми с правото черво като запек, диария или рак.
  • Проблеми със сфинктера като мускулно увреждане или увреждане, причинено от трудно раждане
  • Проблеми с нервната система, причинени от състояния като множествена склероза, удар, спина бифида или диабет.

 

Какво можем да направим ако имаме фекална инконтиненция?

 

 

Ако страдате от фекална инконтиненция е важно да се обърнете към вашия лекар, за да видите каква е причината за това. Важно е също така да заздравите мускулите на тазовото си дъно. Основна причина за чревна инконтиненция са слабите тазови мускули и уврежданията на нервите в областта на ректума. Може да откриете, че упражненията за тазово дъно могат да ви помогнат да ограничите фекалната инконтиненция или дори да я излекуват напълно.


Kegel8 Ultra 20 има специални програми за подобряване на контрола над изхождането и фекалната инконтиненция.

 

Уредът се използва с вагинална сонда, която е разработена така, че ефективно да стимулира  ректума и сфинктерните мускули, за да помогне при чревно изпускане. Не е необходимо да се поставя анална сонда. Kegel8 Ultra 20 има и много ефективни програми на против стрес инконтиненция, пролапс и др.

 

 

 

Как ще Ви помогне Kegel8 Ultra 20? 

 

 

Когато тазовото Ви дъно толкова отчаяно се нуждае от помощ – Kegel8 Ултра 20 с невромускулна електрическа стимулация може постепено да възстанови усещанията и контрола над мускулите на тазовото ви дъно.

 

Kegel8 Ultra 20 стимулира контракции в тазовото дъно, които упражняват мускулите, за да изградят сила и да задържат всичко на мястото му и да Ви осигурят контрол.

 

Kegel8 Ultra 20 използва слаби електро-сигнали, които достигат до мускулите чрез вагинална сонда или външни кожни електроди. Той е тих, дискретен и удобен за употреба.

Сега можете да опитате и да вземете тренажора под наем, за да разберете дали е подходящо решение за вас.

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още