ИМАМ ПРОЛАПС (СМЪКВАНЕ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ)

12 май 2018
ИМАМ ПРОЛАПС (СМЪКВАНЕ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ)

 

 

 

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка! Надявам се, че ще можем да Ви покажем възможностите за избор и да Ви помогнем.

 

 

 

Вашата диагноза за пролапс (смъкване на половите органи) мoже би идва като абсолютна изненада за Вас – може да не сте усещали нищо, което дори бегло да ви прилича на симптом досега. Или може да вече да сте изпитали тежест, подуване и затруднение да изпразните напълно червата или пикочния си мехур. След като Вашият лекар ви е поставил диагноза, Вие би трябвало да знаете на какъв стадии или етап е Вашето смъкване. Лекарите използват три етапа - лек, умерен и тежък, за да класифицират пролапса и да определят кое лечение ще бъде най-добро за вас.

 

 

 

 

 

Отивам да се оперирам, вече съм запазила час

Имайте предвид, че операцията няма да поправи слабото тазово дъно и други органи може да се смъкнат на следващ етап. Започнете да използвате Kegel8 колкото можете по-скоро. Това е чудесен начин да осигурите най-добри резултати и бързо възстановяване. Може дори да успеете да избегнете операцията – струва си да опитате!

 

 

Каквато и степен на пролапс да имате Kegel8 ще ви помогне

 

 

Последните проучвания показват, че тренирането на мускулите на тазовото дъно може да бъде ефективен начин да спрете пролапса и да контролирате симптомите му.

 

 

Упражненията на тазовото дъно с Kegel8 Ultra 20 ще ви помогнат да засилите тазовото си дъно, така че да спрете съществуващото смъкване.

 

 

Ако вашето смъкване е от най-напреднала фаза, ще е най-добре да обсъдите с гинеколог възможностите, които имате. Те могат да включват поставяне на песар или операция. Все още няма достатъчно данни дали упражненията на тазовото дъно могат напълно да възстановят пролапс в тежка фаза. Но ние знаем, че дори и след операция , отново може да получите пролапс на следващ етап. Данните показват, че след операция, рискът от повтаряне на пролапса е 3 пъти по-голям.

 

"След вагинална операция (хистеректомия, пролапс …) упражненията за тазово дъно са важно за възстановянето и издържливостта в дългосрочен план."

Мишел Кенуей, Физиотерапевт и автор

 

 

Вижте как жени като вас са успели да се справят със смъкването с помощта на Kegel8. Никога не е късно да контролираш или дори да се възстановиш от пролапс. В Kegel8 ние помагаме на жените всеки ден да преодолеят неприятните усещания, свързани със смъкването в тазовата област.

 

 

Лечение на пролапс – какви са възможностите

 

Има различни възможности, когато става дума за лечението на пролапс  (смъкване на половите орани) и те могат да бъдат много ефективни в справянето със симптомите.

 

 

Леко и умерено смъкване може да бъде лекувано с Кегел упражнения или с промени в начина на живот; докато при  тежко смъкване  може да се наложи операция, както и превантивни мерки, за да не се повтори с други органи. Упражненията на тазовото дъно са препоръчителни като реално и полезно решение при всички видове смъкване. Те не само възстановяват силата, облекчават свързаните симптоми и имат превантивна роля.

 

 

Различните типове лечение при смъкване на половите органи са:

 

 

Вагинален песар при пролапс

 

Използването на песар, особено за пролапс е все по-популярно. Това може да бъде временно решение за бременни жени, жени, които току що са родили или преди операция на тазовото дъно.

 

 

Освен това, песарите са възможност за осигуряване на ежедневна подкрепа на жени, които правят Кегел упражнения или физиотерапия за тазовото дъно.

 

 

Песар може да бъде поставен и като постоянно решение, но трябва да бъде сменян от здравен специалист на всеки 6 месеца.

 

 

Ползите от песара са:

 

 

Контролиране на Вашето смъкване, спиране на пролапса от влошаване и по-голяма ефективност на упражненията за тазово дъно.

 

 

Негативният ефект от използването на песар при смъкване на половите органи носи висок риск от инфекция и кървене. Не можем да ви опишем колко важно е също да намерите точния размер песар. Ако правите физиотерапия за пролапс, попитайте вашия физиотерапевт как песара може да ви помогне.

 

 

Упражнения на тазовото дъно при пролапс

 

Може би вече сте правили физиотерапия за тазово дъно и сте опитвали да упражненията за стягане и отпускане, но имате усещане, че не сте успели.

 

 

За съжаление повечето от нас се отказват преди да започнат да усещат ползите. Но ако  използвате електронен тазов тренажор ще можете да правите целенасочени упражнения и да постигнете реален измерим ефект.  Предимството на Kegel8 Ultra 20 е , че може да упражнява мускулите ви без Вие да полагате усилия, и така да възстановява мускулите на тазовото ви дъно, които са твърде слаби за самостоятелни Кегел упражнения.

 

 

С ултра-ефективните Кегел упражнения от Kegel8 можете да се насочите към проблема – всичко което трябва да правите е да го използвате! По подобие на всяка друга тренировка , упражненията за тазово дъно ще увеличат тонуса и силата на мускулите, ще повдигнат и задържат органите Ви обратно на мястото им.

 

 

Операция при пролапс

 

Докато някои са верни привърженици на операцията, повечето от нас биха искали да избегнат минаването „под ножа“ на всяка цена. Операцията за пролапс може да включва поставянето на синтетичен меш (платно) в тялото ви (за да осигури поддръжката, която е била задача на мускулите на тазовото дъно преди), възстановяване на вагиналната стена или хистеректомия. Важно е да запомните, че операцията на тазовото дъно не поправя мускулите в тази област. Това вероятно е причината една от всеки три операции да трябва да бъде повторена. Операцията на пролапс не е „лесна процедура“. Това е сериозна операция и като всяка подобна процедура крие рискове и период на възстановяване, в който вие трябва да почивате и да оставите семейството да се справя. Именно затова е изключително важно да поучите най-добрите резултати от процедурата и Kegel8 може да Ви помогне. Започнете да използвате Kegel8 сега и като засилвате и подобрявате циркулацията на кръвта ще подобрите резултатите, ускорите възстановяването и предотвратите повтарянето на този неприятен проблем.

 

 

Как да се справите с пролапс без операция?

 

Лечението на смъкване/ пролапс без операция е важно за всяка жена – особено след зачестилите оплакания с поставянето на слингове/ мешове - биосъвместим имплантивен материал, който да повдига и фиксира предната или задната вагинална стена.  Когато става дума за лечение и превенция на пролапс Kegel8 Ultra20 e най-добрия тазов тренажор. Упражненията са много важни, ако искате да избегнете операцията при смъкване на половите органи.

 

 

С 20 програми Kegel8 Ultra 20 позволява да персонализирате упражненията на база на своите изисквания. С Kegel8 Ultra 20 ще видите, че да живеете с пролапс не е доживотна присъда – не винаги можете да го премахнете напълно, но с Кегел8 Ultra20 можете да подобрите значително качеството си на живот с това състояние.

 

Еректилната дисфункция засяга повече от 1 на 10 мъже в Европа. Еректилните проблеми са изключително чести, особено при мъже на възраст над 40 години. Но не всичко е обречено! Има най-различни методи, с които можете да опитате да премахнете еректилните проблеми.

прочети още

Прочетете историята на една млада жена, която страда от странното усещане за „отпуснатост“ в гениталиите. Тя се е опитвала да прави упражненията на Кегел, но мускулите ѝ били толкова слаби, че не можела да задържи свиването много дълго. Само за 6 седмици с тренажора Ultra 20, тя рязко повишава силата на мускулите на тазовото си дъно и подобрява качеството си на живот.

прочети още

За няколко месеца, дори не с много редовни упражнения ефектът е поразителен. Съжалявам, че не си закупих уреда ви, когато го видях още първия път. Това щеше да ми спести много неприятни усещания.

прочети още

Валерия е на 64 години и страда от ректоцеле или смъкване на ануса и ректума, което е свързано с болка и дискомфорт. Тя използва комбинация от електростимулация и механични упражнения - Kegel8 Ultra 20 и Механичен биофийдбек тренажор Kegel8. След по-малко от 2 седмици, вече вижда резултати. Прочетете разказа ѝ.

прочети още

Почти 30% от жените над 50 години страдат от различна степен стрес инконтиненция. При по-младите дами този процент е по-нисък, но независимо от възрастта много от тях не се осмеляват да споделят за това дори пред лекаря си.

прочети още

Надя Данчева, физиотерапевт, хронично любопитен двигателен ентусиаст, чиято мисия е да убеди света, колко важно е да се движиш, както и че Вагина не е еквивалент на чудовището Неси от Лох Нес, както и че тазово дъно имаме всички! Майка на две прекрасни същества, леко разхвърляна и вечно ентусиазирана за пътешествия и обучения.

прочети още

Честно да си призная преди да започна да използвам тренажора нямах никакви усещания отвътре в интимната област на тазовото дъно.

прочети още

В науката гинекология има голям раздел статични заболявания. Казано простичко, това са заболявания на женските полови органи, свързани с промяната на статиката на човешкото тяло. Матката и яйчниците се държат в определено положение в корема на жената благодарение на три чифта връзки със стената на таза. Ако има вродена слабост на съединителната тъкан, при малко натоварване се получава някаква степен на смъкване. Под натоварване разбираме бременността и нормалното раждане.

прочети още

Едно от основните даоистки упражнения, наречено „Елен“ всъщност почти изцяло се припокрива с Кегел упражненията за тазово дъно, изследвани през 50-те години на 20 век от американският гинеколог д-р Арнолд Кегел.

прочети още

Материал за списание „Жената днес“ с участието на Галина и Ива от Kegel8 България.

прочети още

Чували ли сте,че Кегел упражненията са много полезни, но някак все не успявате да ги правите редовно? Kegel8 може да бъде ваш най-добър помощник в това да възстановите силата и контрола над вагиналните си мускули само за 12 седмици. Попълнете краткия тест на Kegel8, за да определите кой тренажор е най-добър за вас! Ще отнеме само 1 минута от вашето време.

прочети още

За първи път услугата се предлага за жени само в масажно студио „ATMAN“

прочети още

Ако имате симптомите на следните две заболявания едновременно, то вероятно страдате от смесена уринарна инконтиненция.

прочети още

Императивната инконтиненция е много често срещана форма на инконтиненция и обикновено се получава поради свръхактивен пикочен мехур.

прочети още

Преливната инконтиненция е името, което се дава на няколко различни типа инконтиненция, които настъпват едновременно. Тя е свързана с невъзможност да контролирате уринирането си и може да приема множество форми.

прочети още

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

прочети още

Стресовата инконтиненцията или Стресова уринарна инконтиненция (СУИ) се случва, когато мускулите отслабнат и не могат да поддържат пикочния мехур да не се изпуска. Това е „предупредителен знак”, с който твоето тяло ви казва, че трябва да заздравите своите мускули.

прочети още

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най- интимните си части! „Дизайнерските вагини“ са последен писък на модата напоследък и бързо стават една от най-популярните козметични процедури.

прочети още

Много от нас не са чували термина пролапс или смъкване на матката докато не се сблъскат с този проблем лично. Но какво точно е пролапс? И защо има толкова много жени, които са в риск?

прочети още
ЕНТЕРОЦЕЛЕ
13 май 2018

В резултат на отслабване на мускулите и съединителната тъкан на тазовото дъно, част от тънкото черво спада в пространството между ректума и вагината. Ентероцеле (или смъкване на тънкото черво) се случва, когато част от тънкото черво спада и измества горната част на вагиналната стена. Това създава издуване на повърхността на вагината.

прочети още

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация. Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

прочети още

За какво трябва да следя? Има няколко класифициращи системи, които лекарите използват, за да опишат степента на пролапса – 1 (първа степен) е умерена, а 4 (четвърта степен) най-тежка.  

прочети още

Дамите, които страдат от някаква форма на пролапс, знаят, че това състояние е неудобно, болезнено и може да окаже опустошително влияние върху самочувствието.

прочети още

Ако можете да стягате силно мускулите на тазовото си дъно, Вие имате силни оргазми. Силните мускули „там долу“ означават, че сте по-силни, по-здрави и по-лесно възбудими, така че когато правите любов с партньора си можете да го обгърнете плътно и да увеличите усещанията си като създавате този прекрасен оргазмичен контакт, който ще увеличи и разшири вашият любовен живот!

прочети още

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Ако сте започнали да забелязвате сиви коси тук-таме, по-трудно Ви е да ставате сутрин от леглото или просто не сте толкова подвижни колкото преди – може би вече е време да прегърнете идеята, че възрастта е само число. Тези промени са част от процеса на остаряване и като такива се приемат просто като друг елемент от живота.

прочети още

Загубили сте интерес към секса? Усещанията не са както преди? Опитвате се да избягвате интимни отношения?

прочети още

Уринарната инконтиненция се определя като „неволево изпускане на урина, причиняващо социални и хигиенни проблеми“. Това е често срещано състояние, което е много неприятно и потискащо.

прочети още

Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами...

прочети още

Ако се чудите как да правите упражнения за здраво тазово дъно ( или Кегел упражненията) правилно, Вие сте на правилното място. Тази гимнастика са важна част от дневната тренировка, както на мъжете, така и на жените.

прочети още

Това е често срещано мнение за упражненията за тазовото дъно (или Кегел упражненията, както още са известни), но истината е, че ако те не работят за теб има причина за това и Kegel8 може да помогне.

прочети още

Какво са Кегел упражнения? Разработени от калифорнийския гинеколог д-р Арнолд Кегел, това са упражнения, които са клинично доказано, ефективно, неоперативно лечение на слабости на тазовото дъно.  

прочети още

Mоже би току-що сте родили, изпускате се понякога , или просто искате да поддържате мускулите си силни, здрави и в добра форма. Но, това не винаги е лесно само със самостоятелни Кегел упражнения на тазовото дъно.

прочети още

Откъде идва терминът "Кегел"? Кегел упражнения са кръстени на човека, който ги е измислил - д-р Арнолд Кегел. Прочетете, за да разберете как той става пионер в грижата за тазовото дъно.

прочети още

Мария Попова: "След близо 3 седмици използване на тренажора попитах съпруга си дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му."

прочети още

Стиляна Йорданова: "Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули... Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена"

прочети още

Лилия Илиева: "Само след 20 дни постигнах чувствителността ми се е повишила осезателно. Изпитвам и по-голямо желание, и по-голямо удоволствие от секса... Предимствата на тази машинка са и че може да помогне за облекчаване на болките при раждане."

прочети още

Рени Аврамова: "Тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото."

прочети още

Препоръчваме ви първоначално да използвате Kegel8 или в легнало положение, или седнали с вдигнати крака. Това ще ви помогне да свикнете с усещането на Kegel8 и да не позволите сондата да се размести. Важно е сондата да поддържа контакт с мускулите на тазовото дъно, за да може да ги упражнява правилно.

прочети още

Хедър е млада жена едва на 20 г. и до скоро страда от проблеми на тазовото дъно. Заради възрастта си тя се срамува да говори с партньора си. Помага й тренажор на Kegel8 и тя подобрява своя сексуален живот.

прочети още

Когато решите, че сте готови да имате бебе, подготвянето на тялото ви за зачеване и износване на вашето бебе, ще бъде на върха на вашия списък със задачи през следващите месеци.

прочети още

1 от всеки 3 жени страда от стрес инконтиненция и 50% от жените над 55 години ще имат някаква форма на пролапс

прочети още

Накратко След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен Трейси открива, че има увреждане на нервите, но само 6 седмици тренировки с Kegel8 значително подобриха симптомите й Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

прочети още

Накратко Саманта имаше симптоми на слаб пикочен мехур от тийнейджърска възраст; те продължаваха да се влошават и живота й стана неуправляем 12 седмично лечение с Kegel8 Ultra 20 остави памперсите и подложките в миналото за Саманта! Саманта използваше Kegel8 Ultra 20, за да постигне тези резултати.

прочети още

Kegel8 България с гордост и удоволствие ви представя – нашите партньори от Мамма Бокс. Те са две прекрасни млади мами, които са създали уникална абонаментна програма за грижа за всички жени, които преминават през чудото на майчинството.

прочети още