ИМАМ ПРОЛАПС (СМЪКВАНЕ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ)

12 май 2018
ИМАМ ПРОЛАПС (СМЪКВАНЕ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ)

 

 

 

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка! Надявам се, че ще можем да Ви покажем възможностите за избор и да Ви помогнем.

 

 

 

Вашата диагноза за пролапс (смъкване на половите органи) мoже би идва като абсолютна изненада за Вас – може да не сте усещали нищо, което дори бегло да ви прилича на симптом досега. Или може да вече да сте изпитали тежест, подуване и затруднение да изпразните напълно червата или пикочния си мехур. След като Вашият лекар ви е поставил диагноза, Вие би трябвало да знаете на какъв стадии или етап е Вашето смъкване. Лекарите използват най-често 4 етапа - лек, умерен, тежък и пълно смъкване, за да класифицират пролапса и да определят кое лечение ще бъде най-добро за вас.

 

 

 

 

 


"ЩЕ СЕ ОПЕРИРАМ, ЗАПАЗИХ СИ ЧАС..."


Имайте предвид, че операцията няма да поправи слабото тазово дъно, а и други органи може да се смъкнат на следващ етап. Започнете да използвате тренажора Kegel8 Ultra 20 V2 колкото можете по-скоро. Това е чудесен начин да осигурите подкрепа на интимните мускули и бързо да се възстановите. Може дори да успеете да избегнете операцията – струва си да опитате!

Вижте историите на жени, като вас успели да се справят със смъкването с помощта на тренажора Kegel8 Ultra 20 V2

Никога не е късно да спреш свличането или дори да го възстановиш значително. Ние сме тук и от години помагаме на много жени, с разговори всеки ден, за да преодолеят неприятните усещания, свързани със смъкването.

 

 

 

Kegel8 Ultra 20 V2 може да облекчи и подобри състоянието ви при пролапс 1, 2 и 3 степен. При тотално смъкване (4 степен) най-вероятно ще трябва да обсъдите с хирург какви са възможните процедури за вас!

 

 

Последните световни проучвания показват, че тренирането на мускулите на тазовото дъно е ефективен начин да спрете пролапса и да контролирате симптомите му.

 

 

Упражненията на тазовото дъно с Kegel8 Ultra 20 ще ви помогнат да засилите тазовото си дъно, така че да спрете съществуващото смъкване.

 

 

Ако вашето смъкване е от най-напреднала фаза, ще е най-добре да обсъдите с гинеколог възможностите, които имате. Те могат да включват поставяне на песар или операция. Все още няма достатъчно данни дали упражненията на тазовото дъно могат напълно да възстановят пролапс в тежка фаза. Но ние знаем, че дори и след операция , отново може да получите пролапс на следващ етап. Данните показват, че след операция, рискът от повтаряне на пролапса е 3 пъти по-голям.

 

"След вагинална операция (хистеректомия, коригиране на смъкване (пролапс) и т.н.) упражненията за тазово дъно са важни за възстановяването и издържливостта на тазовото дъно в дългосрочен план."

Мишел Кенуей, физиотерапевт и автор на книги

 

 

 

 

Лечение на пролапс – какви са възможностите

 

Има различни възможности, когато става дума за лечението на пролапс  (смъкване на половите орани) и те могат да бъдат много ефективни в справянето със симптомите.

 

 

Леко и умерено смъкване може да бъде лекувано с Кегел упражнения или с промени в начина на живот; докато при  тежко смъкване  може да се наложи операция, както и превантивни мерки, за да не се повтори с други органи. Упражненията на тазовото дъно са препоръчителни като реално и полезно решение при всички видове смъкване. Те не само възстановяват силата, облекчават свързаните симптоми и имат превантивна роля.

 

 

Различните типове лечение при смъкване на половите органи са:

 

 

Вагинален песар при пролапс

 

Използването на песар, особено за пролапс е все по-популярно. Това може да бъде временно решение за бременни жени, жени, които току що са родили или преди операция на тазовото дъно.

 

 

Освен това, песарите са възможност за осигуряване на ежедневна подкрепа на жени, които правят Кегел упражнения или физиотерапия за тазовото дъно.

 

 

Песар може да бъде поставен и като постоянно решение, но трябва да бъде сменян от здравен специалист на всеки 6 месеца.

 

 

Ползите от песара са контролиране на Вашето смъкване, спиране на пролапса от влошаване и по-голяма ефективност на упражненията за тазово дъно.

 

 

Негативният ефект от използването на песар при смъкване на половите органи носи висок риск от инфекция и кървене. Не можем да ви опишем колко важно е също да намерите точния размер песар. Ако правите физиотерапия за пролапс, попитайте вашия физиотерапевт как песара може да ви помогне.

 

 

Упражнения на тазовото дъно при пролапс

 

Може би вече сте правили физиотерапия за тазово дъно и сте опитвали да упражненията за стягане и отпускане, но имате усещане, че не сте успели.

 

 

За съжаление повечето от нас се отказват преди да започнат да усещат ползите. Но ако  използвате електронен тазов тренажор ще можете да правите целенасочени упражнения и да постигнете реален измерим ефект. Предимството на Kegel8 Ultra 20 V2 е , че може да упражнява мускулите ви без Вие да полагате усилия, и така да възстановява мускулите на тазовото ви дъно, които са твърде слаби за самостоятелни Кегел упражнения.

 

 

С ултра-ефективните Кегел упражнения от Kegel8 можете да се насочите към проблема – всичко което трябва да правите е да го използвате! По подобие на всяка друга тренировка , упражненията за тазово дъно ще увеличат тонуса и силата на мускулите, ще повдигнат и задържат органите Ви обратно на мястото им.

 

 

Операция при пролапс

 

Докато някои са верни привърженици на операцията, повечето от нас биха искали да избегнат минаването „под ножа“ на всяка цена. Операцията за пролапс може да включва поставянето на синтетичен меш (платно) в тялото ви (за да осигури поддръжката, която е била задача на мускулите на тазовото дъно преди), възстановяване на вагиналната стена или хистеректомия. Важно е да запомните, че операцията на тазовото дъно не поправя мускулите в тази област. Това вероятно е причината една от всеки три операции да трябва да бъде повторена. Операцията на пролапс не е „лесна процедура“. Това е сериозна операция и като всяка подобна процедура крие рискове и период на възстановяване, в който вие трябва да почивате и да оставите семейството да се справя. Именно затова е изключително важно да поучите най-добрите резултати от процедурата и Kegel8 може да Ви помогне. Започнете да използвате Kegel8 сега и като засилвате и подобрявате циркулацията на кръвта ще подобрите резултатите, ускорите възстановяването и предотвратите повтарянето на този неприятен проблем.

 

 

Как да се справите с пролапс без операция?

 

Лечението на смъкване/ пролапс без операция е важно за всяка жена – особено след зачестилите оплакания с поставянето на слингове/ мешове - биосъвместим имплантивен материал, който да повдига и фиксира предната или задната вагинална стена.  Когато става дума за лечение и превенция на пролапс Kegel8 Ultra 20 V2 e най-добрия тазов тренажор. Упражненията са много важни, ако искате да избегнете операцията при смъкване на половите органи.

 

 

С 20 клинично доказани програми Kegel8 Ultra 20 V2 позволява да персонализирате упражненията на база на своите изисквания. С Kegel8 Ultra 20 V2 ще разберете, че да живеете с пролапс не е доживотна присъда. Не винаги можете да възстановите смъкването напълно, но с Kegel8 Ultra 20 V2 ще подобрите значително качеството си на живот и ще видите, че дори и на 80% си струва! 

 

 

 

 

 

 

Тренажорът Ultra 20 V2 е подходящ при смъкване 1, 2 и 3 степен и за възстановяване след операция!

 

 

Имаш нужда от помощ при избора на тренажор?


Запази онлайн консултация с 
Галина Начкова,
експерт по тазово дъно и женски wellness треньор

 

+359 899 37 73 62

 

 


ВЗЕМИ ЧАС СЕГА!

 

 

 

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още