• Начало »
  • Новини »
  • Историята на д-р Арнолд Кегел, откривателят на упражненията "Кегел"

Историята на д-р Арнолд Кегел, откривателят на упражненията "Кегел"

27 юни 2017
Историята на д-р Арнолд Кегел, откривателят на упражненията "Кегел"
 

Арнолд Кегел е роден през 1894 г. В тези години той е бил доста успешен гинеколог в САЩ. Кегел установява, че при много от жените, които лекува, мускулите на тазовото дъно отслабват след раждане. Д-р Кегел иска да помогне на тези жени да преодолеят притеснителните симптоми, които изпитват - стрес инконтиненция, пролапс и липса на интимни усещания. Той изобретява устройство, наречено "Кегел перинеометър".

 

 

Перинеометърът работи като старомодна версия на Механичния биофийдбек тренажор Kegel8. Той има мека сонда, която влиза във влагалището. Когато влагалищните мускули я притискат, апаратът показва какво налягане упражняват мускулите на тазовото дъно. Д-р Кегел открива, че жените, които могат да стискат по-силно имат далеч по-малко проблеми в интимната област.

 

 


 

 

Как д-р Кегел трансформира гинекологията?

 

Какво може да се направи за проблема със отслабването на мускулите на тазовото дъно? Д-р Кегел извършва 18-годишно медицинско проучване, като през 1948 г. публикува своята книга "Нехирургичен метод за увеличаване на тонуса на сфинктерите и техните поддържащи структури". Изследванията му водят до откриване на огромното влияние оказват мускулите на тазовото дъно върху тялото. В заключение, докладът му съдържа съвети и упражнения, чрез които се укрепва тазовата мускулатура.

 
Изследването на Арнолд Кегел от 1948 г. отбелязва и трудностите, които много от пациентите срещат, докато се опитват да правят тези упражнения правилно. Д-р Кегел заявява, че "пациентите са склонни да се обезкуражат, ако не им се даде възможност да повторят усилията си под наблюдение и не се отбележи напредъка, който постигат". Кегел решава този проблем, като дава на пациентите си перинеометри, които да използват сами у дома.
 

Кегел перинеометърМеханичен тренажор на Kegel8

 

 

Перинеометър на д-р Кегел                                   Механичен биофийдбек тренажор на Kegel8

 

 


 

Завещанието на д-р Арнолд Кегел.

 

Пациентите на д-р Кегел постигат отлични резултати от използването на своя перинеометър. Тези жени са на практика първите, които използват тазов тренажор! До 1950 г. д-р Кегел отбелязва успех при 93% от пациентите си с проблеми свързани с мускулите на тазовото дъно. Затова все още използваме методите му и до днес. Механичният биофийдбек тренажор Kegel8 използва същите принципи като първоначалния перинеометър на д-р Кегел. Разбира се с помощта на модерните технологии, ние сме направили подобрения на уреда. Например, невромускулната електрическа стимулация, използвана от Kegel8 прави упражненията за тазовото дъно още по-ефективни. Сигурни сме, че д-р Арнолд Кегел щеше да бъде очарован от нашите персонализирани тренировъчни програми и LCD екрани! Ако имате проблеми с инконтиненция, пролапс или сексуална дисфункция, опитайте с тренажорите на Кегел8 - зад всеки от тях има десетилетия успех! Нека бъдем по-силни заедно!

 

Повече за нашите продукти можете да разгледате тук: http://kegel8.bg/catalog.html

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още