Историята на Трейси

16 юни 2017
Историята на Трейси

Накратко

  • След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен
  • Трейси открива, че им увреждане нервите , но само 6 седмици тренровки с Kegel8 значително подобриха симптомите й
  • Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

Нека си го кажем направо - въобще не е лесно да се говори за това, което се случва "там долу", нали? За съжаление това води до погрешното схващане, че сме сами в нашето страдание и че нищо не може да бъде направено. Надявам се, като споделя моята история да разчупя табуто и да ви насърча да потърсите помощ и да не страдате в мълчание.

За пръв път забелязах, че нещо не е наред, когато започнах да намирам секса за неудобно и понякога дори болезнено преживяване след раждането на второто ми дете през 2014 г. След като се разгледах открих издутина на входа на вагината ми. Личният ми лекар каза, че това е пролапс и ме изпрати в клиниката по урология (не ли там, където отиват старите дами, мислех си аз).

Консултантът там ми каза, че имам трето ниво цистоцеле, което в общи линии означава, че тазовото ми дъно е отстъпило, а пикочният ми мехур е направил опит за свобода! Това обяснява някои от другите симптоми, които изпитвах, но бях пренебрегнала като "това, което се случва, когато сте имали 2 бебета", като например честата нужда да отидете до тоалетната (инконтиненция) и да стискам крака при кашляне и кихане, за да не се напишкам (стрес инконтиненция).

 

 

 

Механичните Кегели просто не работеха за мен

Лекарите ми казаха, че вероятно ще ми е необходима операция, за да поправя повредите в моята лична география, но междувременно може да подобря симптомите си - а може би дори да забавя операцията за няколко години.

 

Отлагането на операцията за малко ми изглеждаше добър вариант, тъй като все още кърмех бебе номер 2. Също така имаше притеснения свързани с възрастта ми; Очевидно бях "твърде млада", за да мина такъв вид операция и щеше има по-голям шанс, че ще трябва да се подложа на още  операции след менопаузата (което очевидно е времето, когато повечето дами забелязват симптоми на пролапс).

 

Така че щеше да се отлага и бях изпратена до медицинската сестра по урология за тренировка от Кегел упражнения. Бяха ми дадени някои упражнения, които да правя вкъщи, и един "треньор", който да ми помогне да разбера дали ги правя правилно. Ако никога не сте използвали някое от тези, това е основно яйцеобразно нещо с прикрепена дълга дръжка. Слагате яйцето във вашата вагина и чакате малката пръчка да се размърда, ако стягате в правилната посока.

 

 

Как открих Кегел8

Колко повече жени си стискат краката, без да осъзнават, че има нещо, което може да се направи? Това не е нещо, с което трябва да се примиряваме!

До този момент увереността ми бе взривена; Отношенията с любимия са малко неудобна зона, тъй като той или се притесняваше да не ме боли, или аз се притеснявах, че всичко там долу просто не се усеща, както трябва, и след една особено кофти лятна настинка, стресовата инконтиненция не ми даваше мира. Започнах да се чудя как ще запазя работния си ритъм, ако стане по-лошо и понякога се разплаквах, като се замислех за това счупено тяло, което ме е изоставило.

 

Споменах всичко това по време на следващата ми среща в клиниката и ми отговориха, че вероятно съм претърпяла нервни увреждания, които наистина правят трудно да се разбере дали правя упражненията си правилно или дори дали ги правя ефективно изобщо.

 

 

Тогава моята прекрасна сестра ме запозна с идеята за устройства за Кегел стимулиране, като Kegel8, който чрез малки електрически импулси (подобно на машина TENS) кара мускулите да се свиват по свой избор. Това означава, че не само се уверявате, че ги "вършите", но и че ги правите на правилното място за правилната продължителност от време.

 

Направих малко проучване и трябва да призная, поради първоначалните разходи, се чудех малко, преди да реша да го пробвам - но така се радвам, че го направих!

 

Видях резултатите само за 6 седмици!

Kegel8 е наистина лесен за употреба; Има предварително програмирани настройки, специфични за вашите лични нужди. Нуждаете се от подобряване на стрес инконтиненцията? Имате го! Искате да увеличите чувствителността си и да поправите увредените нерви? Има програма за това. Просто искате да се сте силни и тонизирани там? Той обхваща всичко, от което можеш да си помислиш, и още повече. Започнах, като следвах програмата за пролапс два пъти дневно в продължение на 12 седмици.

 

След 6 седмици видях разликата. Моята издутина не се усещаше толкова изявена, а моите позиви до тоалетната на всеки 5 минути започваха да  намаляват. Сексът стана по-комфортен и когато видях сестрата отново, тя каза, че тонуса на мускулите ми се е подобрил значително. Използването на Kegel8 е лесно, просто пускате избраната от вас сонда (лубрикантът е ключът тук, дами) избирате вашата програма и излизате. Обичах да правя моите упражнения, докато кърмех през нощта! Няма болка и дори не е неудобно, но може да почувствате, че работи, давайки на онези досадни мускули една хубава тренировка.

 

 

Започнах, като следвах програмата за пролапс два пъти дневно в продължение на 12 седмици. След само 6 седмици вече виждах разликата

 

Засега съм отложила операцията. Почти не забелязвам пролапса през всички тези дни и в момента използвам Kegel8 няколко пъти седмично. Понякога ще го използвам веднъж дневно, ако имам кашлица/настинка  или съм направила нещо, което е причинило допълнително напрежение на тазовото ми дъно, като например вдигане на тежко на работа, но основно животът ми е нормален.

 

Аз дори започнах да бягам, което не бих могла да си помисля преди, тъй като щях да се притеснявам твърде много, че се нуждая от тоалетна и може да се напишкам! И да, мисля, че ако не беше болката по време на секс, може би никога нямаше да разбера, че имам пролапс, както всичко останало, което считах за част за майчинството!

 

Моят Kegel8 определено ще бъде част от моята (евентуална) следоперативна терапия. И така ми се иска да знаех за това преди да имам деца. Бих го използвала преди и между ражданията, за да съм сигурна, че ще имам здраво тазово дъно.

 

Еректилната дисфункция засяга повече от 1 на 10 мъже в Европа. Еректилните проблеми са изключително чести, особено при мъже на възраст над 40 години. Но не всичко е обречено! Има най-различни методи, с които можете да опитате да премахнете еректилните проблеми.

прочети още

Прочетете историята на една млада жена, която страда от странното усещане за „отпуснатост“ в гениталиите. Тя се е опитвала да прави упражненията на Кегел, но мускулите ѝ били толкова слаби, че не можела да задържи свиването много дълго. Само за 6 седмици с тренажора Ultra 20, тя рязко повишава силата на мускулите на тазовото си дъно и подобрява качеството си на живот.

прочети още

За няколко месеца, дори не с много редовни упражнения ефектът е поразителен. Съжалявам, че не си закупих уреда ви, когато го видях още първия път. Това щеше да ми спести много неприятни усещания.

прочети още

Валерия е на 64 години и страда от ректоцеле или смъкване на ануса и ректума, което е свързано с болка и дискомфорт. Тя използва комбинация от електростимулация и механични упражнения - Kegel8 Ultra 20 и Механичен биофийдбек тренажор Kegel8. След по-малко от 2 седмици, вече вижда резултати. Прочетете разказа ѝ.

прочети още

Почти 30% от жените над 50 години страдат от различна степен стрес инконтиненция. При по-младите дами този процент е по-нисък, но независимо от възрастта много от тях не се осмеляват да споделят за това дори пред лекаря си.

прочети още

Надя Данчева, физиотерапевт, хронично любопитен двигателен ентусиаст, чиято мисия е да убеди света, колко важно е да се движиш, както и че Вагина не е еквивалент на чудовището Неси от Лох Нес, както и че тазово дъно имаме всички! Майка на две прекрасни същества, леко разхвърляна и вечно ентусиазирана за пътешествия и обучения.

прочети още

Честно да си призная преди да започна да използвам тренажора нямах никакви усещания отвътре в интимната област на тазовото дъно.

прочети още

В науката гинекология има голям раздел статични заболявания. Казано простичко, това са заболявания на женските полови органи, свързани с промяната на статиката на човешкото тяло. Матката и яйчниците се държат в определено положение в корема на жената благодарение на три чифта връзки със стената на таза. Ако има вродена слабост на съединителната тъкан, при малко натоварване се получава някаква степен на смъкване. Под натоварване разбираме бременността и нормалното раждане.

прочети още

Едно от основните даоистки упражнения, наречено „Елен“ всъщност почти изцяло се припокрива с Кегел упражненията за тазово дъно, изследвани през 50-те години на 20 век от американският гинеколог д-р Арнолд Кегел.

прочети още

Материал за списание „Жената днес“ с участието на Галина и Ива от Kegel8 България.

прочети още

Чували ли сте,че Кегел упражненията са много полезни, но някак все не успявате да ги правите редовно? Kegel8 може да бъде ваш най-добър помощник в това да възстановите силата и контрола над вагиналните си мускули само за 12 седмици. Попълнете краткия тест на Kegel8, за да определите кой тренажор е най-добър за вас! Ще отнеме само 1 минута от вашето време.

прочети още

За първи път услугата се предлага за жени само в масажно студио „ATMAN“

прочети още

Ако имате симптомите на следните две заболявания едновременно, то вероятно страдате от смесена уринарна инконтиненция.

прочети още

Императивната инконтиненция е много често срещана форма на инконтиненция и обикновено се получава поради свръхактивен пикочен мехур.

прочети още

Преливната инконтиненция е името, което се дава на няколко различни типа инконтиненция, които настъпват едновременно. Тя е свързана с невъзможност да контролирате уринирането си и може да приема множество форми.

прочети още

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

прочети още

Стресовата инконтиненцията или Стресова уринарна инконтиненция (СУИ) се случва, когато мускулите отслабнат и не могат да поддържат пикочния мехур да не се изпуска. Това е „предупредителен знак”, с който твоето тяло ви казва, че трябва да заздравите своите мускули.

прочети още

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най- интимните си части! „Дизайнерските вагини“ са последен писък на модата напоследък и бързо стават една от най-популярните козметични процедури.

прочети още

Много от нас не са чували термина пролапс или смъкване на матката докато не се сблъскат с този проблем лично. Но какво точно е пролапс? И защо има толкова много жени, които са в риск?

прочети още
ЕНТЕРОЦЕЛЕ
13 май 2018

В резултат на отслабване на мускулите и съединителната тъкан на тазовото дъно, част от тънкото черво спада в пространството между ректума и вагината. Ентероцеле (или смъкване на тънкото черво) се случва, когато част от тънкото черво спада и измества горната част на вагиналната стена. Това създава издуване на повърхността на вагината.

прочети още

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация. Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

прочети още

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка!

прочети още

За какво трябва да следя? Има няколко класифициращи системи, които лекарите използват, за да опишат степента на пролапса – 1 (първа степен) е умерена, а 4 (четвърта степен) най-тежка.  

прочети още

Дамите, които страдат от някаква форма на пролапс, знаят, че това състояние е неудобно, болезнено и може да окаже опустошително влияние върху самочувствието.

прочети още

Ако можете да стягате силно мускулите на тазовото си дъно, Вие имате силни оргазми. Силните мускули „там долу“ означават, че сте по-силни, по-здрави и по-лесно възбудими, така че когато правите любов с партньора си можете да го обгърнете плътно и да увеличите усещанията си като създавате този прекрасен оргазмичен контакт, който ще увеличи и разшири вашият любовен живот!

прочети още

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Ако сте започнали да забелязвате сиви коси тук-таме, по-трудно Ви е да ставате сутрин от леглото или просто не сте толкова подвижни колкото преди – може би вече е време да прегърнете идеята, че възрастта е само число. Тези промени са част от процеса на остаряване и като такива се приемат просто като друг елемент от живота.

прочети още

Загубили сте интерес към секса? Усещанията не са както преди? Опитвате се да избягвате интимни отношения?

прочети още

Уринарната инконтиненция се определя като „неволево изпускане на урина, причиняващо социални и хигиенни проблеми“. Това е често срещано състояние, което е много неприятно и потискащо.

прочети още

Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами...

прочети още

Ако се чудите как да правите упражнения за здраво тазово дъно ( или Кегел упражненията) правилно, Вие сте на правилното място. Тази гимнастика са важна част от дневната тренировка, както на мъжете, така и на жените.

прочети още

Това е често срещано мнение за упражненията за тазовото дъно (или Кегел упражненията, както още са известни), но истината е, че ако те не работят за теб има причина за това и Kegel8 може да помогне.

прочети още

Какво са Кегел упражнения? Разработени от калифорнийския гинеколог д-р Арнолд Кегел, това са упражнения, които са клинично доказано, ефективно, неоперативно лечение на слабости на тазовото дъно.  

прочети още

Mоже би току-що сте родили, изпускате се понякога , или просто искате да поддържате мускулите си силни, здрави и в добра форма. Но, това не винаги е лесно само със самостоятелни Кегел упражнения на тазовото дъно.

прочети още

Откъде идва терминът "Кегел"? Кегел упражнения са кръстени на човека, който ги е измислил - д-р Арнолд Кегел. Прочетете, за да разберете как той става пионер в грижата за тазовото дъно.

прочети още

Мария Попова: "След близо 3 седмици използване на тренажора попитах съпруга си дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му."

прочети още

Стиляна Йорданова: "Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули... Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена"

прочети още

Лилия Илиева: "Само след 20 дни постигнах чувствителността ми се е повишила осезателно. Изпитвам и по-голямо желание, и по-голямо удоволствие от секса... Предимствата на тази машинка са и че може да помогне за облекчаване на болките при раждане."

прочети още

Рени Аврамова: "Тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото."

прочети още

Препоръчваме ви първоначално да използвате Kegel8 или в легнало положение, или седнали с вдигнати крака. Това ще ви помогне да свикнете с усещането на Kegel8 и да не позволите сондата да се размести. Важно е сондата да поддържа контакт с мускулите на тазовото дъно, за да може да ги упражнява правилно.

прочети още

Хедър е млада жена едва на 20 г. и до скоро страда от проблеми на тазовото дъно. Заради възрастта си тя се срамува да говори с партньора си. Помага й тренажор на Kegel8 и тя подобрява своя сексуален живот.

прочети още

Когато решите, че сте готови да имате бебе, подготвянето на тялото ви за зачеване и износване на вашето бебе, ще бъде на върха на вашия списък със задачи през следващите месеци.

прочети още

1 от всеки 3 жени страда от стрес инконтиненция и 50% от жените над 55 години ще имат някаква форма на пролапс

прочети още

Накратко Саманта имаше симптоми на слаб пикочен мехур от тийнейджърска възраст; те продължаваха да се влошават и живота й стана неуправляем 12 седмично лечение с Kegel8 Ultra 20 остави памперсите и подложките в миналото за Саманта! Саманта използваше Kegel8 Ultra 20, за да постигне тези резултати.

прочети още

Kegel8 България с гордост и удоволствие ви представя – нашите партньори от Мамма Бокс. Те са две прекрасни млади мами, които са създали уникална абонаментна програма за грижа за всички жени, които преминават през чудото на майчинството.

прочети още