Историята на Трейси

16 юни 2017
Историята на Трейси

Накратко

  • След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен
  • Трейси открива, че им увреждане нервите , но само 6 седмици тренровки с Kegel8 значително подобриха симптомите й
  • Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

Нека си го кажем направо - въобще не е лесно да се говори за това, което се случва "там долу", нали? За съжаление това води до погрешното схващане, че сме сами в нашето страдание и че нищо не може да бъде направено. Надявам се, като споделя моята история да разчупя табуто и да ви насърча да потърсите помощ и да не страдате в мълчание.

За пръв път забелязах, че нещо не е наред, когато започнах да намирам секса за неудобно и понякога дори болезнено преживяване след раждането на второто ми дете през 2014 г. След като се разгледах открих издутина на входа на вагината ми. Личният ми лекар каза, че това е пролапс и ме изпрати в клиниката по урология (не ли там, където отиват старите дами, мислех си аз).

Консултантът там ми каза, че имам трето ниво цистоцеле, което в общи линии означава, че тазовото ми дъно е отстъпило, а пикочният ми мехур е направил опит за свобода! Това обяснява някои от другите симптоми, които изпитвах, но бях пренебрегнала като "това, което се случва, когато сте имали 2 бебета", като например честата нужда да отидете до тоалетната (инконтиненция) и да стискам крака при кашляне и кихане, за да не се напишкам (стрес инконтиненция).

 

 

 

Механичните Кегели просто не работеха за мен

Лекарите ми казаха, че вероятно ще ми е необходима операция, за да поправя повредите в моята лична география, но междувременно може да подобря симптомите си - а може би дори да забавя операцията за няколко години.

 

Отлагането на операцията за малко ми изглеждаше добър вариант, тъй като все още кърмех бебе номер 2. Също така имаше притеснения свързани с възрастта ми; Очевидно бях "твърде млада", за да мина такъв вид операция и щеше има по-голям шанс, че ще трябва да се подложа на още  операции след менопаузата (което очевидно е времето, когато повечето дами забелязват симптоми на пролапс).

 

Така че щеше да се отлага и бях изпратена до медицинската сестра по урология за тренировка от Кегел упражнения. Бяха ми дадени някои упражнения, които да правя вкъщи, и един "треньор", който да ми помогне да разбера дали ги правя правилно. Ако никога не сте използвали някое от тези, това е основно яйцеобразно нещо с прикрепена дълга дръжка. Слагате яйцето във вашата вагина и чакате малката пръчка да се размърда, ако стягате в правилната посока.

 

 

Как открих Кегел8

Колко повече жени си стискат краката, без да осъзнават, че има нещо, което може да се направи? Това не е нещо, с което трябва да се примиряваме!

До този момент увереността ми бе взривена; Отношенията с любимия са малко неудобна зона, тъй като той или се притесняваше да не ме боли, или аз се притеснявах, че всичко там долу просто не се усеща, както трябва, и след една особено кофти лятна настинка, стресовата инконтиненция не ми даваше мира. Започнах да се чудя как ще запазя работния си ритъм, ако стане по-лошо и понякога се разплаквах, като се замислех за това счупено тяло, което ме е изоставило.

 

Споменах всичко това по време на следващата ми среща в клиниката и ми отговориха, че вероятно съм претърпяла нервни увреждания, които наистина правят трудно да се разбере дали правя упражненията си правилно или дори дали ги правя ефективно изобщо.

 

 

Тогава моята прекрасна сестра ме запозна с идеята за устройства за Кегел стимулиране, като Kegel8, който чрез малки електрически импулси (подобно на машина TENS) кара мускулите да се свиват по свой избор. Това означава, че не само се уверявате, че ги "вършите", но и че ги правите на правилното място за правилната продължителност от време.

 

Направих малко проучване и трябва да призная, поради първоначалните разходи, се чудех малко, преди да реша да го пробвам - но така се радвам, че го направих!

 

Видях резултатите само за 6 седмици!

Kegel8 е наистина лесен за употреба; Има предварително програмирани настройки, специфични за вашите лични нужди. Нуждаете се от подобряване на стрес инконтиненцията? Имате го! Искате да увеличите чувствителността си и да поправите увредените нерви? Има програма за това. Просто искате да се сте силни и тонизирани там? Той обхваща всичко, от което можеш да си помислиш, и още повече. Започнах, като следвах програмата за пролапс два пъти дневно в продължение на 12 седмици.

 

След 6 седмици видях разликата. Моята издутина не се усещаше толкова изявена, а моите позиви до тоалетната на всеки 5 минути започваха да  намаляват. Сексът стана по-комфортен и когато видях сестрата отново, тя каза, че тонуса на мускулите ми се е подобрил значително. Използването на Kegel8 е лесно, просто пускате избраната от вас сонда (лубрикантът е ключът тук, дами) избирате вашата програма и излизате. Обичах да правя моите упражнения, докато кърмех през нощта! Няма болка и дори не е неудобно, но може да почувствате, че работи, давайки на онези досадни мускули една хубава тренировка.

 

 

Започнах, като следвах програмата за пролапс два пъти дневно в продължение на 12 седмици. След само 6 седмици вече виждах разликата

 

Засега съм отложила операцията. Почти не забелязвам пролапса през всички тези дни и в момента използвам Kegel8 няколко пъти седмично. Понякога ще го използвам веднъж дневно, ако имам кашлица/настинка  или съм направила нещо, което е причинило допълнително напрежение на тазовото ми дъно, като например вдигане на тежко на работа, но основно животът ми е нормален.

 

Аз дори започнах да бягам, което не бих могла да си помисля преди, тъй като щях да се притеснявам твърде много, че се нуждая от тоалетна и може да се напишкам! И да, мисля, че ако не беше болката по време на секс, може би никога нямаше да разбера, че имам пролапс, както всичко останало, което считах за част за майчинството!

 

Моят Kegel8 определено ще бъде част от моята (евентуална) следоперативна терапия. И така ми се иска да знаех за това преди да имам деца. Бих го използвала преди и между ражданията, за да съм сигурна, че ще имам здраво тазово дъно.

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още