Как да намерите мускулите на тазовото си дъно?

7 юни 2020
Как да намерите мускулите на тазовото си дъно?

Мускулите на тазовото дъно (интимните мускули) се намират в основата на вашия таз. Те действат като хамак, достигащ от опашната кост в задната част на таза, до предната част на срамната кост. Те са прикрепени от двете страни на таза ви, за да могат да поддържат всички тазови органи, които стоят в естествено повишените си положения. Мускулите на тазовото дъно минават през вагината (или пениса), уретрата и ануса. За да функционират всички тези органи правилно и без проблем, се нуждаете от силно тазово дъно.

 

Интимните мускули не могат да се видят отвън, но резултатите от тяхната работа могат да се почувстват от вас и вашия партньор.

 

ТЕСТ С ПРЪСТИ ЗА ЖЕНИ! Ако искате да разберете къде точно се намират мускулите на тазовото дъно, следвайте съветите по-долу, като опитате теста с пръсти:

 

Поставете два пръста във вагината си и стиснете интимните мускули. Трябва да почувствате леко стискане около пръстите си, ако свивате мускулите си по правилния начин. Вашият партньор също трябва да може да почувства това притискане, ако ги свивате по време на интимен акт.

 

ТЕСТ СЪС СПИРАНЕ НА УРИНАТА ЗА ДВАТА ПОЛА! Прави се САМО ВЕДНЪЖ, когато отидете по малка нужда, за да усетите къде точно са тези интимните мускули:

По средата на уринирането се опитайте да прекъснете струята. При това усилие трябва да усетите как мускулите на тазовото дъно се притискат към уретрата, за да спрат потока на урината. Ако правилно отпускате мускулите на тазовото дъно, когато се опитвате да уринирате, трябва да имате силна и постоянна струя.

 

НЕ ПРАВЕТЕ ТЕСТА ПОСТОЯННО! Спирането на струята може да доведе до невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур и до повишен риск от развитие на инфекция на пикочните пътища.

 

Извършването на Кегел контракцията (стягане и отпускане на мускулите на тазовото дъно), докато уринирате (или теста със спиране на урината), е сам по себе си добър тест, за да видите дали знаете как да свивате интимните мускули и колко силно е свиването. Ако не можете да спрете потока на урината, това означава, че може би не стягате тазовото дъно правилно или мускулите ви "там долу" са слаби. Ако интимните мускули работят правилно, ще можете да изпълите без проблем този тест. 

 

Ако все още не сте сигурни, че сте намерили правилните мускули, можете да използвате тренажорите ни за тазово дъно с обратна връзка. Можете да изберете вариантът, който ви допада най-много. Ние като екип от експерти ви гарантираме, че тренажорите, които предлагаме са безопасни, със съответните сертификати за качество, лесни за употреба, с обратна връзка и най-вече ефективни, тъй като сами ще виждате напредъка си с всяка следваща тренировка.

 

Първото ни предложение е да опитате с ВАГИНАЛНИ КОНУСИ KEGEL8 (или Кегел тежести). Те имат уникална опашка-индикатор, която се извива надолу, ако стягате интимните си мускули правилно. Към тях получавате и 12-седмична физиотерапевтична програма с упражнения, разработена от най-добрите специалисти по тазово дъно в света.

Вагинални конуси Kegel8 (Кегел тежести)

 

 

 

Продължаваме с любимият ни и лесен за употреба МЕХАНИЧЕН БИОФИЙДБЕК ТРЕНАЖОР KEGEL8. Той е създаден, за да ви помогне да проследите бързо напредъка си. Екранът на дисплея му ви показва кога стискате правилните мускули и колко ефективно го правите. Тренажорът дори измерва силата на мускулите на тазовото ви дъно по своята уникална Squeeze Scale ™ (скала на стягане). Уредът ви показва кога точно стискате правилните мускули и доколко ефективно правите упражнениятана Кегел. Този механичен тренажор ви помага да усъвършенствате техниката си, за да направите упражненията си за тазово дъно по-ефективни. Поставете си за цел да подобрявате силата си всяка седмица, за да сте мотивирани и да си докажете колко добре се справяте. След това се старайте да останете се на върха на скалата, на ниво 9, като продължите да се упражнявате поне 5 пъти в седмицата. Повярвайте да се достигне и задържи ниво 9 е предизвикателство дори и за дамите, които считат себе си за напреднали.

Механичен биофийдбек тренажор

 

 

 

УМНИЯТ ТРЕНАЖОР KGOAL е иновативен уред, разработен в Сан Франциско, САЩ, специално за жените, които искат да възстановят контрола и усещанията, които са имали по естествен начин без операции и инвазивни поцедури. Тренажорът е направен от мек силикон, зарежда се с USB кабел и има безплатно мобилно приложение, на което в реално време можете да следите силата, с която стягате и отпускате интимните си мускули, и да виждате напредъка си ден след ден.

Как kGoal ви помага да правите Кегел упражнения?

Получавате обратна връзка в реално време, на своя смартфон. Тактилната (вибрационна) и визуална обратна връзка ви позволява да виждате какво правите със своите интимни мускули в момента на самата тренировка.

Тренажорът ви дава лесни инструкции как да следвате тренировъчните програми, които се адаптират спрямо тялото ви.

Проследявате своя прогрес и виждате как силата на интимните ви мускули се е променила с времето.

Приспособява се към тялото ви за максимален комфорт - възглавничката за стягане на kGoal е мека и регулируема, тъй като се пълни с въздух, за да пасне идеално на размерите на тялото ви.

Прави упражненията на Кегел забавни - тренирате мускулите на тазовото си дъно чрез забавни тренировки, които са под формата на игри.

Тренажорът е толерантен към вас - направен е от 100% безопасен за тялото ви медицински силикон клас VI, без фталати.

 

Умен тренажор KGOAL

 

 

 

ВНИМАНИЕ! Изброените модели не са подходящи за вас, ако мускулите ви са изключително слаби (тоест вече страдате от някаква форма на напреднало смъкване в областта на тазовото дъно). Тренажорите по-горе не са подходящи за вас и ако интимните ви мускули са изключително напрегнати и тренировките с механичните варианти могат да доведат до допълнителна болка в интимната област. 

 

Ако въобще не усещате мускулите на тазовото си дъно, страдате от липса на интимна чувствителност и липса на удоволствие, имате напреднала форма на инконтиненция или смъкване (пролапс до трета степен), болка при интимен акт или се възстановявате след операция, то тогава заложете на ЕЛЕКТРОНЕН ТАЗОВ ТРЕНАЖОР KEGEL8 ULTRA 20 V2!

 

Електронен тазов тренажор

 

 

 

Ако изобщо не можете да почувствате мускулите на тазовото дъно, когато се опитвате да ги свиете, вероятността е мускулите ви да са твърде слаби. Тогава е трудно да правите Кегел упражненията сами и затова те не могат да са ефективни. 64% от личните лекари, консултанти и здравни специалисти във Великобритания препоръчват да се използва електронен тазов тренажор в първия етап на лечение на слабото тазово дъно. Безопасната невромускулната електрическа стимулация (NMES), използвана от този вид тазови тренажори, е повече от 2 пъти по-ефективна от механичните Кегел упражнения. Апаратите работят с 90% от вашите мускули, докато механично вие ги напрягате най-много на 40%. Електронните тренажори имат различни нива на сила и интензитет, така че дори и в момента да нямате почти никакво усещане "там долу", с помощта на този вид апарати ще можете да почувствате мускулите си и да ги научите да работят отново. А след първите 3-6 месеца (зависимост от сложността на състоянието ви) вече ще сте по-уверена да опитвате интимната гимнастика дори и сама или с някой от механичните ни модели.

След бременността някои жени губят усещане в мускулите на тазовото дъно, което затруднява свиването им. Ако смятате, че страдате от увреждане на нервите, говорете с личния си лекар кога можете да започнете използването на апарата. 

 

За да научите повече за предимствата от използването на тренажора с електростимулация, разгледайте статиите и отзивите от жени в нашия БЛОГ. В него ще откриете и сравнение между механичните упражнения и упражнения с електронен тазов тренажор.

 

 

 

ВАРИАНТЪТ НИ ЗА МЪЖЕ е само един, но за сметка на това много ефективен и предпочитан модел от господата, поради свободата на работа, която им осигурява. Това е електронният тазов тренажор Kegel8 V for Men.

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още