Как да си върнем интимността след ПРОЛАПС?

8 юли 2022
Как да си върнем интимността след ПРОЛАПС?
Упражненията с тренажор подобряват либидото -- статия за в. "Галерия", бр. 27/22 г.

 

В тази рубрика отново говорим за пролапса и за необходимостта да се обръща внимание на проблемите с тазовото дъно. Повдигането на теми табу, като секса след смъкване, публично може да помогне на двойките да разберат повече един за друг. Например, защо жената изведнъж започва да изпитва притеснение, когато мъжът иска интимност. Често това не е поради липса на желание от нейна страна, а става дума за дискомфорт, срам и притеснение. Адресирането на проблемите с женското здраве в обществото помага на интимните партньори да се свържат отново. Много дами се страхуват да не загубят съпрузите или гаджетата си, но едновременно с това се срамуват да признаят какво наистина се случва с тях „там долу“. Често мъжете не разбират и не вярват защо изведнъж сексът е станал болезнен за половинките им. 

 

 

Споделяме с вас работещи съвети как да подобрите състоянието при пролапс и да си върнете интимността: 

 

Редовните упражнения за тазовото дъно ще помогнат!

Тези на Кегел с електронен тренажор работят с 90% от мускулите на тазовото дъно! Гимнастиката с уред за тазово дъно е фантастична, както за справяне с първите симптоми на пролапса, така и за облекчаване на смъкването! Тренажорът за жени Kegel8 Ultra 20укрепва интимните мускули, като поддържа смъкнатите органи по-високо, подобрява либидото и способността за изпитване на оргазъм.  

 

От интимните тренировки могат да се възползват, както жените, така и мъжете. Доказано е, че упражненията с тренажор са ефективни и при лечение на еректилна дисфункция, тъй като увеличават способността за поддържане на ерекция. 

 

При силни мускули на тазовото дъно вие сте по-стегнати, по-плътни и имате добре развита чувствителност. Когато правите любов, интимните мускули обгръщат плътно партньора, което увеличава усещанията и за двамата! Ако заради наличие на пролапс не усещате „любовната хватка“, както преди, тренирайте интимните мускули, за да станете силни отново.  

 

Ако тазовото ви дъно е слабо, смъкването ще се влошава, усещанията ще намалеят и оргазмите ви най-вероятно ще останат в миналото. Ако сте загубили контрол върху сексуалния си живот, изпускате урина, заради смъкването си, тогава най-вероятно и мъжът ви не се чувства толкова добре, както преди. В шведско проучване от 2011 г. жени с подобни симптоми споделят своя опит: 

 

43% заявяват, че проблемите с изпускането са намалили сексуалния им живот 

27% казват, че са имали затруднения да достигнат оргазъм 

49% са се притеснявали от изтичане на урина по време на секс.

 

Изберете подходящата смазка!

Смъкването на матката, пикочния мехур и ректума, може да доведе до изтъняване на вагиналните стени. Важно е да използвате много смазка по време на проникване, за да сте сигурни, че вътрешните ви тъкани са защитени. Добър избор е органичен, Ph балансиран лубрикант на водна основа, който е устойчив на бактерии, безопасен с презервативи и е малко вероятно да допусне болка при секс. Съставките на неорганичните смазки могат да раздразнят вагиналната лигавица и да изсушат тъканите, което е силно болезнено при наличието на смъкване – така че внимавайте! 

 

Опитайте да се отпуснете!

Ключът към безболезнен сексуален живот, при наличието на пролапс, е да се опитате да се отпуснете. Дишайте дълбоко с долната част на корема и си напомняйте, че няма риск сексът да влоши смъкването! Тялото ви ще се чувства както преди с правилната подготовка (спомнете си съветите за позите от предния брой). Споделите с партньора за това какво ви притеснява – откритата комуникация ще снеме голяма част от напрежението ви. Сексът трябва да е положително и забавно преживяване за двойката! Спомнете си за всички радостни неща, които са били част от интимността ви преди смъкването и просто се опитайте да ги преживеете по нов начин, като приложите наученото за пролапса. 

 

ПОЛЕЗНИ СТАТИИ: Можем ли да правим секс с ПРОЛАПС и как?

 

 

Пишете ми за темите, които искате да коментираме в рубриката "Женски Тайни" във в. "Галерия" на nachkova.gallery@abv.bg 


Автор:
Галина Начкова, Kegel8 България

 

 Галина Начкова е автор на новата рубрика "ЖЕНСКИ ТАЙНИ" във в. "ГАЛЕРИЯ!

 

Галина е основател и собственик на онлайн платформата Kegel8 България (www.kegel8.bg), консултант по женско здраве и тазово дъно, сертифициран уелнес коуч, автор и водещ на обучения за жени.

 

 

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Статията има за цел да ви предостави полезна информация и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете каквото и да е лечение, задължително се консултирайте с медицински специалист.

 

 

 

 


KEGEL8 ULTRA 20 V2 за ЖЕНИ - тренажор с електростимулация

 

ПОДХОДЯЩ ПРИ СМЪКВАНЕ (1, 2 и 3 степен) и след ОПЕРАЦИЯ!

 

 

Kegel8 Ultra 20 V2

 

 

 

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още