КОЛЕДЕН КЕГЕЛ КАЛЕНДАР [ЧАСТ 2]

9 декември 2021
КОЛЕДЕН КЕГЕЛ КАЛЕНДАР [ЧАСТ 2]

 

 

 

Представяме ви 24 "Приказки от д-р Кегел"!

 

Всяка вечер до Коледа ще ви разказваме по една приказа за лека нощ!

 

Очаква ви много любопитна и полезна информация за здравето на жената и не само!

 

Продължаваме със седмица 2...

 

 

 

 

 

 

ДЕН 9: ПРИКАЗКА "ПИСМО ОТ ПАЦИЕНТКА"

 
“Здравейте, д-р Кегел!

Пиша Ви това писмо с дълбока признателност и благодарност за Вашето изобретение, за знанията, научния Ви труд и отдадеността Ви към професията!

А сега искам да Ви разкажа как се разви моята история. Мотивът да си взема Вашият тренажор за вкъщи беше, за да се справя с императивната си инконтиненция*. Имам 3 естествени раждания, а вече съм на 56 години, но въпреки това се надявах да не изпитам слабост в тазовото дъно или липса на интимни усещания. Сериозно се притесних, когато се сблъсках с няколко „произшествия“, когато не успях да стигна до “дамската стая” навреме и това се отрази значително на социалния ми живот, а също и на самочувствието ми. След това установих, че намалявам приема на течности всеки път, когато трябваше да напусна дома си, въпреки че знам, че това определено не се препоръчва и може да бъде доста вредно.

Бях се опитала да правя Вашите физически упражнения (с малък или почти незабележим ефект), да си призная нямах мотивация да ги изпълнявам редовно. Бях предпазлива относно харченето на пари за подобни вещи, тъй като имах доста малък бюджет, но бях чела статии за Кегел тренажора в списанията и след като чух толкова много положителни отзиви и препоръки от Вашите пациентки, реших, че ще намеря начин да си го позволя, тъй като проблемът ми се задълбочаваше и не можех да живея с мисълта, че състоянието ми се влошава!

За първи път забелязах положителни резултати след първата седмица, а сега след третата, вече имам значително подобрение в контрола на пикочния ми мехур (мога да мия чиниите, без да ми се ходи по малка нужда, веднага щом отворя кранчето!). Чувствам се достатъчно уверена, за да се осмеля да не нося обемистите превръзки за инконтиненция. Тренажорът направи толкова положителна разлика в моя живот, развълнувана съм, че ще продължа да укрепвам пикочния мехур и тазовото си дъно, като го използвам редовно.

Сега, когато си говорим по женски, препоръчвам Кегел тренажора на всички дами в моето обкръжение, защото искам и другите жени, които изпитват същите проблеми, да усетят ползата като мен. Благодарна съм и на Вашите пациентки, че със смелостта си да споделят своите истории ме убедиха, че Вашето изобретение дава резултати!

С уважение,
Тина“

Д-р Кегел се усмихна, прибра грижливо писмото, наметна палтото си, загаси осветлението, заключи вратата на кабинета си и пое по пътя към вкъщи, изпълнен с удовлетворение и благодарност…

---
*Императивна инконтиненция (при свръхактивен пикочен мехур) – характеризира се с поява на внезапни и силни позиви за уриниране, които се развиват в рамките на секунди при прием на малко количество течност, кафе или чуване на шум от ромоляща вода.

 

 

 

ДЕН 10: ПРИКАЗКА "КЕГЕЛИ ЗА МЪЖЕ?!"

 

Чуха се токчета и забързани крачки, вратата се отвори и тя връхлетя като виелица, абсолютно в синхрон с времето навън…

 

- Здравей, Ирен! Как е той? - попита загрижено д-р Кегел.

- Докторе, толкова бързах, за да имаме време да поговорим за Ян, но май не ми се получи - разказваше на пресекулки и задъхвайки се Ирен, която въпреки, че дойде с шофьора на мъжа си, пристигна само минутка по-рано, като ѝ се наложи да мине няколко метра с бърза крачка в поледицата, на токчета, а след това да изкачи стълбите още по-бързо…

 

- Не го мисли сега! - подаде ѝ чаша чай д-р Кегел и продължи. - Ще ти откраднем десетина минутки, все пак искам да разбера как е моят приятел?

-В началото след операцията на простата той се чувстваше добре, не усещаше никакви дискомфорти - толкова се радвахме и чакахме да се възстанови напълно. Но уви, само след няколко седмици се случи нещо много притеснително, което се повтори отново и отново, и отново…

- Появила се е инконтиненция? - попита внимателно д-р Кегел.

- Да, за съжаление това се случи! - каза тъжно Ирен, като очите ѝ се напълниха със сълзи, но тя не им позволи да се стекат по бузите ѝ. - Както и да е… Когато това стана се наложи да съм силна и заради него, колкото и да беше неудобна ситуацията и за двама ни, аз се взех в ръце. Трябваше да мисля бързо, защото всеки ден чувах от съпруга ми “аз никога няма да бъда същия човек, край с мен…”. Не можех да спя, постоянно търсех информация и мнения. Какво ли не прочетох, с кого ли не говорих, докато една вечер се сетих за Вашите упражнения. Не помнех да сме говорили с Вас дали могат да се правят от мъже, но се сетих, че когато аз се изпусках след второто ми раждане, точно Вашите упражнения ме спасиха от неприятното и срамно състояние и притеснението, което изпитвах винаги когато вдигах децата.

 

- И какво стана с Ян, мила? - заинтригувано попита лекарят, който през годините се беше изненадал от находчивостта на пациентите си и как в екстремни моменти намираха сили и разум да си помогнат.

- Седнах и проведох много откровен и страааашно неудобен разговор с Ян. В началото виждах как той се срива и ме гледаше като малко беззащитно дете. Но знаете колко е умен и когато разбра, че говоря за Вашите проучвания, той се успокои. Тогава видях в погледа му надежда. Обясних му какво да прави или поне това, което помнех от упражненията за тазово дъно. Той не сподели дали ще започне да ги прави, но аз силно вярвах, че това ще стане и те ще му помогнат. Слава на Бога се оказах права. Минаха около 3 седмици и проблемът започна да отшумява, след още 3 вече започна да се завръща Алфа мъжът, който всички познаваме… и така до  днес.

 

- Какво да кажа, Ирен! Винаги съм знаел, че си изключителна жена и че Ян извади късмет с теб! Браво малката, свършила си отлична работа. Но искам да ти подаря нещо. - д-р Кегел се обърна и ѝ подаде книгата.

 

-Това е Вашата книга, колко прекрасно! Никъде не можах да я открия!!! - възкликна ентусиазирано Ирен. 

- Да, така е, имам само още няколко копия тук в кабинета. Дай я на Ян, вътре има информация за проучванията ми и как упражненията за тазово дъно могат да помогнат при проблеми с простатата, еректилната дисфункция, изпускането на урина и фекалии. Нека разгледа добре как са описани упражненията за мъже. А ти, приятелко, имаш задача да му разкажеш за тънкости от практиката! Помниш ли сбирките ни тук преди години, когато говорихме за грешките и добрите практики, които всяка от вас споделяше? - погледна въпросително д-р Кегел към Ирен, която кимаше утвърдително с глава в знак на съгласие.

 

- Кегел упражненията могат да помогнат след операция на простатата. Когато мускулите на мъжкото тазово дъно се свиват и отпускат те масажират простатата, което помага за намаляване на натрупването на токсини вътре и за поддържане на нейното здраве и правилна функция. Нека продължава да прави Кегел комплекса, но моля те напомняй му да не забравя да диша, за да не напрегне излишно мускулатурата и да получи други дискомфорти.

 

- Има два различни вида мускулни упражнения на тазовото дъно за мъже, защото има два различни вида нервни влакна в тазовото ви дъно - "бавни мускулни влакна", които имат постоянен тонус и "бързи мускулни влакна", които работят бързо, когато са необходими, за да се задържи изпускане, например, при кашляте, кихате или бягате.

 

Бавни упражнения на тазовото дъно за мъже

- Бавно се напрягат се мускулите на тазовото дъно, стискат се мускулите на ануса (без да се напрягат задните части, краката или коремът), след това силно се придърпват навътре, за да може да се усети нещо като повдигане навътре.

- Тогава се задържи в това положение за 10 секунди - да не се задържа дишането!

- След това мускулите се отпускат бавно и се почива за 10 секунди.

- След това упражнението се повтаря отново 10 пъти!

 

 

Бързи упражнения за тазовото дъно за мъже

- Повторят се същите действия, но този път мускулите се стягат възможно най-бързо – за 2-3 секунди.

- Задръжа се повдигането за десет секунди, след което се отпуска.

- Упражнението се повтаря 10 пъти! 

 

Двете упражнения се повтарят едно след друго от 3 до 6 пъти на ден! Като продължителност е хубаво да се направи цикъл от 12 седмици, но не пречи да се изпълняват профилактично и след това.

 

- До скоро, Ирен и Ви очаквам на вечеря, когато е по-добре!

 

 

 

ДЕН 11: ПРИКАЗКА "ЖЕНСКОТО ОБАЯНИЕ"

 

- Изследванията ти са отлични и всичко изглежда наред. Не трябва да имаш притеснения за зачеването. Продължавай да си правиш упражненкята сутрин и вечер. Те укрепват интимните мускули и така се подобряват кръвообращението и метаболитните процеси. При извършване на специалната гимнастика се отваря голям брой от най-малките кръвоносни съдове, което води до подобряване на храненето на тъканите. От своя страна, в тъканите, които са добре снабдени с хранителни вещества, инфекциозните процеси се елиминират по-бързо, процесите на заздравяване и възстановяване се ускоряват.


- Много интересно! Благодаря Ви! Толкова се радвам, че съм добре! Може ли да Ви споделя и още нещо? Случват се някакви причудливи неща около мен напоследък? - погледна леко притеснена жената.

- Разбира се, не се срамувай, не можеш да учудиш с нищо “едно побеляло старче”! - побърза да се пошегува със себе си лекарят и двамата с пациентка се посмяха хубаво за негова сметка.


- Да Ви кажа честно - започна сериозно жената. - Откакто започнах да правя “упражненията за тазово дъно” взеха да ми се случват много странни неща. В началото не обръщах внимание, но после забелязах, че се повтарят всеки път, когато изпълнявам Вашата “женската гимнастика”. Когато излизах на улицата усещах, че отношението на мъжете и на жените около мен започва да се променя. Те ме гледаха някак особено, а мъжкото внимание се засилваше осезаемо и се чувствах желана и неотразима. Те ме спираха само, за да ми направят комплимент, а някои дори ми обясняваха колко съм обаятелна и как съм ги пленила само с поглед. Отделно, когато се разхождах в парка всички домашни любимци подскачаха около мен и игриво въртяха опашки. А, какво да Ви говоря за децата на съседите… когато ги срещах вчера на улицата се провикнаха “Обичаме тееее!”. - продължаваше да разказва леко смутена пациентката


-Ех, Гала, така ме развесели! - с топла усмивка я погледна д-р Кегел. Но знаеш ли, сега ще ти разкажа нещо много интересно за упражнения, на което постоянно се натъквах, независимо коя култура изучавах навремето. В древността майките започвали да обучават дъщерите си на "женската гимнастика", когато те били едва 8 години (но да речем, че тогава момичетата са се омъжвали доста по-рано). Жените назад във времето били мъдри и пазели добре древно познание. Те знаели, че добре тренираните женски мускули работили правилно - били достатъчно силни да износят бебето и достатъчно еластични, за да улеснят раждането! И най-важното дарявали невероятна наслада на мъжете им и на тях самите! Но под обаянието на такива жени, мъжете започнали да се страхувах от тях и буквално заклеймявали в магьосничество техните умения с мускулите и сekсуалността. Затова знанията и традицията за “женските практики” се пазела и се предавала само в женските храмове, пръснати по целия свят и така започнали легендите...


Гала гледаше с леко отворена уста, загубила ума и дума. Трябваше ѝ малко време, за да се опомни и да проговори.


- За първи път чувам нещо подобно! Подозирах, че има някакъв по-възвишен замисъл в цялата тази гимнастика, всеки път усещах, че изпълнявайкия я правя таен женски ритуал, но сега започвам да правя връзката малко по-малко. Съжалявам, че Ви занимавах с приказки за мъжки погледи, кучета и съседи. - погледна засрамено жената.

- Моля те, Гала! Ако не ми беше разказала за твоите наблюдения, може би нямаше да стане дума за моите открития назад във времето. - погледна я над очилата си д-р Кегел.

- Да, прав сте! - усмихна се малко по-спокойна Гала. - О, момент, но нима искате да кажете, че имате още много подобна информация?

- Дали имам? Наивно дете! Нали си чувала, че "всичко ново е добре забравено старо"? Изглеждаш толкова смаяна, а аз още не съм ти разказал за мистичен Египет и какво крият древните папируси…

 

 

 

ДЕН 12: ПРИКАЗКА "ПРИЯТЕЛСТВОТО"

 

- Моля те, Валета, вече ми омръзна да слушам за тези Кегел упражнения. Казах ти, свекърва ми е медицинска сестра, дори и тя ми обясни, че тези глупости изобщо няма да ми помогнат, щом вече е започнало смъкването… Толкова ме е срам, че изобщо я попитах. Отделно, ги пробвах няколко пъти и само влоших нещата, защото започна да ме боли “там долу”.

- Хубава работа, Катя и какво сега? Ще оставиш нещата просто така, докато не се смъкне всичко ли?

- Е, хайде-хайде чак пък толкова! Родих само преди няколко месеца. Ти откъде знаеш какво е да имаш смъкване? - повдигна иронично вежди Катя гледайки леко злобно Валета.

- Когато ти казвам, че те разбирам, значи е така! Преди години имах смъкване, което се влоши много бързо и също като теб изпитвах срам и мислех, че няма смисъл да правя нищо. Стана ли ти ясно сега?

- Не знаех. Избухнах. Съжалявам. - побърза да каже с лека тъга Катя.

- Няма нищо, нали сме приятелки. Не трябва да пазим такива тайни една от друга. Сега ще ти разкажа как се справих и защо настоявам да опиташ и ти. - гледаше сериозно и леко виновно Валета.

 

- Моя приятелка ми каза за д-р Кегел. Тя беше родила 3 деца и всичко при нея си беше на мястото. В началото малко се притеснявах да опитам с неговите методи за засилване на тазовото дъно. Мислех, че дори е опасно  да ползвам тренажор и по-добре сама да се стягам и отпускам и каквото такова. Сега това ми звучи глупаво! Знаеш колко много ходя пеша, а тогава бях открила, че се влошавам всеки път след разходка. Преди забелязвах подуване и неудобство от смъкването, което се засилваше към края на деня. Не можех да си представя да спра да се разхождам сред природата, все едно да спра да живея пълноценно, заради неудобството от смъкването ми. И въпреки това изминаха 5 години докато взема решение да посетя лекаря. Страхувах се какво ще ми каже, но вече усещах, че изобщо не съм добре. Е, оказа се, че и аз като теб съм наблягала основно на стягането и бях се сдобила с мускулна треска (болки подобни на тези на цистита), а отделно вместо да повдигам съм натискала надолу без да усетя и тотално бях натоварила “женските мускули”, което в моя случай никак не беше ОК. Тогава доктора ми обясни много добре техниката и как е правилно да се изпълняват упражненията. Като за финал, направо ми връчи едно от неговите изобретения, за да не губя в отлагатване още ценно време.

 

- Ох, не искам да съм лоша, но направо вече ми звучи като научна фантастика всичко. Толкова грижи с изобретения и то за “там долу”, това кога точно стана модерно? - каза отново с ирония и сърдито Катя, но сякаш очите ѝ започваха да се насълзяват.

- Ооо, мила не плачи, знам, че в момента си ядосана на целия свят, заради това, което ти се случва, но позволи ми да довърша. Обещавам да ти помогна! Ще се справим, нали за това сме приятелки. Ще се подкрепяме! - и продължи историята си Валета. Закупих тренажора и се прибрах у дома, казах си, че нямам какво да губя и се заех с тренировките. Да си призная след няколко дни ми стана по-спокойно, че най-накрая правя нещо по въпроса и си казвах каквото и да стане, поне няма да се влоша. Тогава не си и мечтаех, че мога да избегна операцията. Обаче, смелостта и постояннството ми бяха възнаградени. Само след седмициа започнах да усещам облекчение и че областта ми работи, жива е и озддравява. Правех упражнения с тренажора всеки ден, без да прекъсвам, сутрин и вечер. След още една седмица, разликата беше изумителна. Чувствах се много силна в интимната област и вече усещах как точно работят мускулите ми “там долу”. След третата седмица вече не забелязвах подутина, когато ходех пеш, както често се случваше преди. И така година и половина ставах по-добре и по-добре… и тогава реших да отида отново на преглед.  Научих, че смъкването ми се е прибрало нагоре с няколко сантиметра, но това не означаваше, че трябва да спирам - бяха думите на Кегел! И аз не спрях, вече 5 години се упражнявам и съм спокойна, че всички органи са си на мястото, защото тазовото ми дъно е силно и държи “товара”.

 

- Защо не започна с това, Валета? - каза намусено, но спокойно Катя.

- Катя, та ти не даваше и дума да обеля. А когато се опитвах да повдигна темата изпадаше в истерия. Просто, чаках подходящия момент. Не исках да те разтройвам точно след раждането, когато си толкова уязвима!

- Благодаря ти, приятелко! - хвърли се на връта ѝ Катя и я прегърна.

- Ще се справиш, знам го! Скоро ще можеш да си със съпруга си отново! - завърши уверено Валета.

 

 

ДЕН 13: ПРИКАЗКА "ТАЙНАТА НА КЛЕОПАТРА"

 

- Изумително! Колко време измина откакто започна заниманията с тренажора? - попита смаян за пореден път д-р Кегел.

- Даже няма и година, док! - усмихна се доволно Катя.

- Да, мила, ти си още млада, първо раждане, нямаш наднормено тегло, а и гените ти са добри. Най-важното е, че започна веднага! В момента всичко си е на мястото, но не бива да спираш с упражненията. Обещай ми!

- Обещавам! Заслугата е на Валета, докторе! Ако не беше тя, сигурно още щях да чакам смъкването ми да се прибере само и да се самосъжалявам. Благодарение на нея изгубих само няколко месеца, а не години… - каза замислено Катя, но веднага се сети, че искаше да си набави малко по-любопитна информация…

- Да, Валета е истински герой, при нея отне повече време, но победихме на… - прекъсна Кегел, тъй като виждаше, че Катя напира да се изкаже. - Но, моля те! Какво има?

- Видях наскоро Гала и тя ми разказа тооолкова интересни неща, че нямах търпение да дойда и да Ви питам за Египет!

- Ахааа, ето какво било? Това не е разказ за 3 минути. Какво точно те интересува?

- Ами, ох, така като попитахте… Да, сетих се, например откога жените са се занимавали с такива техники за интимните мускули?

- Упражненията за мускулите на тазовото дъно не са нова концепция. - подхвана въодушевено д-р Кегел. - Практикуването им може да бъде проследено 6000 години назад във времето в китайското учение на...  

- Ама, доктор Кегел, наистина ми е по-любопитно за Египет, мечтая си да го посетя… - погледна го замечтано със събрани длани пред себе си Катя.

- Добре и без друго нямам много време да потегляме с "машината на времето" към Египет… - Пролапсът на матката е състояние, което вероятно е засегнало жените през цялата история на човечеството. За този проблем и потенциалното му лечение се споменава в най-старата документирана медицинска литература, египетските папируси около 1835 г. пр. н. е., се препоръчва „да се коригира изместена утроба: със земно масло, с фураж и мед, като се разтрива тялото на пациента, а също и висене с главата надолу, а краката нагоре, за да се противодейства на гравитацията и органите да се върнат по местата си…”

- Ахаа, а дали Клеопатра е правила “женска гимнастика”?

- Катя след малко идва другата пациентка и се налага да приключваме. Така, че слушай внимателно “тайният ритуал” на Клеопатра! - каза д-р Кегел, като се опита да си промени гласа, доколкото му позволяваха “актьорските способности”. - Една от тях гласи, че Клеопатра е използвала “устройство", подобно на сегашните тренажори, което се е пълнило с жужащи пчели, за да прави упражнения и да поддържа интимните си мускули силни. Като винаги след тренировка е поставяла парченце плод като превенция срещу пролапс, например част от нар напоен в оцет, или парченце грейпфрут, тогава тези “средства са били много популярни”, получавал се е ефект, като от пилинг, с който тя е поддържала младостта и тонуса на “женските мускули”. - плясна с ръце Кегел. - А, сега слез на земята, че като гледам как си се замечтала... И моля те не прилагай тези "методи" върху себе си вкъщи. Това е все едно да се опиташ да си поправиш кариес сама в домашни условия. Но виж интимна парна баня с билки, може! Да, Катя, тя е правила и това! - усмихна се Кегел, докато вече я изпращаше към вратата.

- Благодаря Ви! Тази вечер определено ще гледам “Клеопатра” с Елизабет Тейлър за вдъхновение… - Катя вече махаше на доктора за довиждане от другия край на фоайето.

 

 

 

ДЕН 14: ПРИКАЗКА "ПОВЕЧЕ ОТ ПОДАРЪК"

 

Коледа наближаваше, а Ивон наистина не знаеше как да подходи към годеника си! Въпреки, че стоеше физически в кафенето, главата ѝ определено беше другаде!

 

- Хей, момиче! - каза рязко приятелката ѝ. Къде си точно? Мислех, че сме седнали заедно на кафе и ще си говорим по женски?! Кажи какво занимава ума ти?

- Как да ти кажа, много е лично и неудобно… Чувала ли си за упражненията на д-р Кегел? - попита изчервявайки се Ивон.

- Дали съм чувала? Ама ти ме имаш за много изостанала? Правя ги от поне 5 години. Случило ли се е нещо с теб? - попита загрижено младата жена.

- Не, мила! Всичко е наред. Просто не мисля, че ги правя както трябва. Не усещам точно това, за което говори доктора и май мускулите ми са си слабички, а дори не съм раждала още. Много ми е неудовно и мисля, че и Дани го забелязва. - каза с лице пламнало в червен цвят Ивон.

- Ама защо се притесняваш изобщо? Я стига, ще се оправят нещата! Да ти кажа честно и аз си мислех, че съм си много добре, докато не опитах упражненията, а след това и с тренажора съвсем разбрах разликата. С няколко думи - сега определено имам по-добър контрол, ако ме разбираш? - намигна заговорнически момичето.

- Но Ани аз не мога да си го позволя, а как да кажа за такова нещо на Даниел? Толкова е срамно и изобщо… не, не мога…

- Хей! Успокой се, момиче! Вместо да се чувстваш зле, искаш ли още сега да сменим гледната точка, а? - погледна право в очите ѝ Ани. - Наближават празници и сега имаш чудесен, ама направо перфектен повод да получиш тренажора, като подарък!

- Ама ти не разбираш! Как да му намекна точно за този подарък? Как да му го кажа? Срамувам се! Ще реши, че нещо ми има.

-Виж сега, Ивон! - отпи от кафето си и продължи самоуверено Ани...

 

"Мъжете харесват да им показваме, че ги ценим с уютна атмосфера и грижа? - кимаха си в синхрон и двете жени. -Ами какво се чудиш създай перфектната прелюдия - топло посрещане, вкусна вечеря, красива обстановка, сладки разговори, музика, романтика, ароматни свещи, целувки, прегръдки… и хоп чудесн момент да кажеш за желанието си!"

 

-Харесва ми посоката ти и това ми идва естествено! Обичам да създавам уют за двама ни. Моля те продължи с идеите! - настоя Ивон.
 

"Мъжете обичат конкретиката. Жените разбираме от намеци. Мъжете са по фактите, цифрите и ясните инструкции. Ако му намекваш за „нещо полезно и за двамата, забавно, в кутия“ може да получиш игра “Монополи”! Кажи си ясно и точно. Например, разкажи му всички истории за Египет, за Харемите, за Гейшите, събуди любопитството му и затвърди с научните факти от книгата на д-р Кегел! Така дори той ще се почувства като герой, който е успял да разреши загадката „какво ли иска да ѝ подаря тази Коледа?“! 

 

Не забравяй да разкажеш за ярките моменти, които ви очакват заедно... Разкажи му за пациентките на док и колко пъти са споделяли с нас, дори и пред кабинета му, как тренажорът е отличното средство за повишаване на либидото и носи незабравими моменти и за двамата партньори! 

 

Мъжете мечтаят да видят любимата си щастлива. Тренировките с тренажора помагат за щастието на всяка жена. Защото ни даряват с отличното здраве, красота, жизненост и най-вече доброто настроение. Подари му радостта да те види именно такава!"

 

- Ехх, Ани, как си личи, че си в рекламния бизнес! - каза с възхищение Ивон. Но това, което каза си е и самата истина! Знаеш ли, така съм по-спокойна и ми изглежда, че мога с лекота да кажа на Дани за своето Коледно желание! Благодаря ти, скъпа!

 

 

 

ДЕН 15: ПРИКАЗКА "КОЛЕДНО... ПАРТИ?!"

 

Всяка година, близо седмица преди Коледа, д-р Кегел събираше всички свои пациентки на следобедна сбирка. Нещо като съвременните Коледни партита, но без шоу и програма. Жените споделяха личните си истории, описваха как са преодоляли дадена ситуация, обменяха опит, знания и  си разменяха подаръци. Най-важното беше, че общуваха в защитена среда и можеха да задават на д-р Кегел всички въпроси, които ги вълнуваха или измъчваха. Тогава времената бяха други и обикновено идваха само най-смелите пациентки и тези, на които докторът беше семеен приятел. Винаги когато дамите споделяха в Кръга и ставаше най-тягостно и настроението падаше, д-р Кегел знаеше как да им вдъхне кураж и да ги разтуши с прелюбопитна информация, която беше най-вече полезна… И тази година той не изневери на подхода си.

 

- Прекрасни дами, искам да благодаря на всяка от Вас за откровеността и за енергията, с която се подкрепяте една друга. Радвам се, че пациентките ми са най-красивите, талантливи и умни жени! Забелязал съм, че Вие много се впечатлявате от Историята на “женската гимнастика”. Ако можехте да видите как очите Ви светват от любопитство. Затова докато хапваме торта и пием шампанско съм Ви приготвил отново информация, което ще Ви заинтригува…

 

Както съм споделял неведнъж с повечето от Вас, най-древните писмени сведения, в които са описани начини за упражняване на детеродните органи, са намерени в Индия, Китай и Египет. От древни времена в Индия всяка жена има задача да предаде на дъщерите си изкуството за контрол над интимната зона, наречено “сахаджоли”. В древен Китай се заражда умението за упражняване на интимната зона с нефритено яйце, а за Египет и Клеопатра Ви разказах преди няколко дни….

 

Днес интимната гимнастика взаимства от уменията на египетските жрици, древногръцките хетери, съпругите на китайските императори, японските гейши и жените “каббазах” от ориенталските хареми. Но зад тези интимни женски ритуали вече сте наясно, че се крие много повече, нали? Но знаете ли, че древногръцкото общество разделя жените на хетери (жени с висока степен на финансова, сексуална и интелектуална свобода) и матрони (майки, семейни жени). Хетерите обаче са не просто добри любовници, но на първо място едни много образовани жени. Мога гордо да заявя, че Вие - моите пациентки - до една се стремите към знания и умения, като истински "Хетери". А от съпрузите Ви знам колко добре поддържате домашния уют и съм бил свидетел как кухнята на всяка една от вас е винаги пълна с вкусутии… Да, дами, вече се досещате… властта на жената се усеща именно в спалнята и кухнта, и не бива двете неща да се отделят едно от друго, защото жената е един Космос.

 

Като завършек на тазгодишната ни Коледна сбирка съм Ви подготвил няколко упражнения, но това не значи, че спирате упражненията с тренажора!!! Събирах тези знания от различни източници и ръкописи през вичките 20 години, в които изследвах “женската гимнастика”:

 

“Походката на Гейшата”

Представете си, че на пода има въже. Започвате да ходите по него по права линия, като не оставяте никакво разстояние между ходилата. Петата на предния крак се допира в пръстите на задния крак. Това упражнение стеснява отвора на вл@галището и масажира добре мускулите на тазовото дъно. Не е случайност, че процентът на японките със смъкване е минимален, дължи се именно на “Походката на Гейшата”. 

 

“Безкрайност”

Изходното положение е изправено, а краката са на широчината на раменете. Един след друг започвате да вдигате левия, а след това десния хълбок, като с всеки хълбок се прави кръг. Мислено си представете как цялото движение на таза описва знака на безкрайността (все едно под таза си имате легнала осмица и се движите по нея). Опитайте се да почувствате стягането и отпускането във Вашето лоно. След това сменяте посоката. Упражнението се изпълнява от 20 до 50 пъти. С него попадате в полето на безкрайността, където можете да творите своите желания и след това да ги материализирате в реалния свят.

 

“Диханието на Жрицата”

Изходното положение е същото като при предходното упражнение. Вдишвате и стискате входа на вл@галището все едно го заключвате. Пренасяте това усещане дълбоко в посока нагоре към пъпа. Задържате дишането си за 5 секунди, след което издишвате, като едновременно с това отпускате интимните мускули. Представяте си, че с издишването в@гината издишва всичко негативно, а на вдишване приемате всички радостни мигове и преживявания. Почувствайте как поток от светлина и енергия се надига във Вас, като морска вълна и Ви прави лека и магична. През цялото време езикът е притиснат към небцето. Това упражнение е една от най-мощните практики на древните жрици за подмладяване и магнетизъм.

 

Е, дами, харесаха ли Ви упражненията? Да? Ооо, чудесно, защото това е домашното Ви през новата година. Пожелавам Ви да бъдете магнетични, да се подмладите, да сте здрави и щастливи жени!

 

Дамите бяха в отлично настроение, прегръщаха се за изпращане, блясъкът в очите им се беше върнал, а в сърцата им се беше зародила нова надежда за благополучна женска съдба…

 

 

 

ДЕН 16: ПРИКАЗКА "ЖИЗНЕНОСТ"

 

Калия вървеше с бодра крачка към вкъщи и нямаше търпение да прочете последния брой на вестника, в който беше публикувана статията на д-р Кегел. Тя беше сигурна, че информацията отново е много ценна, полезна и вече планираше да запази вестничето, за да го покаже на дъщерите и внучката си, когато ѝ дойдат на гости този месец. Калия най-сетне стигна у дома, направи си чашка топло кафе, пусна тихичко радиото, сложи очилата и зачете с любопитство. Текстът беше посветен на жените в климактериум.

 

"С настъпването на климактериума намалява и естрогенът, като в женския организъм протичат колосални промени. Разбираемо аз ще се спра само на урологичните и гениталните изменения, които настъпват по време на климакса.

 

През този период на много жени са познати симптоми като сухота, силен сърбеж и парене в интимната област, болки при интимни отношения, както и често изпускане на урина. Изпускането се случва както при стрес, така и при незначителни физически натоварвания, например домакинските задължения, но и при смях, кашляне или кихане. Възникват чести възпалителни процеси във вл@галището, пикочния канал и пикочния мехур.

 

Дори само един от изброените симптоми може съществено да усложни и наруши качеството на живот на всяка жена. Протичащите промени в женския организъм се дължат на дефицита на хормона естроген, произвеждан от яйчниците по време  на репродуктивния период от живота на жената, тоест преди менопаузата. По време на климакса поради преустройване на организма може да се повиши кръвното налягане, да се появят главоболие, пристъпи на топли вълни и безсъние, раздразнителността и нервното напрежение нарастват, като се добавят и неприятностите, свързани с атрофията на лигавицата на в@гиналния мускул и пикочния мехур.

 

НО! Това не е присъда, дами! Постоянно говоря и напомням на пациентките си, че интимните мускули са много "благодарни и отзивчиви" и много бързо могат да се възстановят!

 

Когато се изпълняват правилно подбрани упражнения (самостоятелно или с тренажор) в организма се възстановява тонусът на мускулите, които отговарят за задържането на урината, като благодарение на мощното кръвоснабдяване на мускулите и органите в малкия таз, а също и на нормалното хранене на тъканите се възстановява структурата на лигавицата на вл@галището и пикочния мехур. Силните мускули и здравата лигавица няма да позволят никаква инфекция. 

 

П.П. Мили, големи момичета, ако позволите и още един съвет! Не забравяйте за интимната смазка - лубрикант на водна основа, който е важно да си набавите и да започнете да използвате. След възстановяването на лигавицата на вл@галището и укрепването на мускулите и органите в малкия таз, няма да имате сърбеж и парене, но естествената смазка за интимен контакт няма да е достатъчна. С лубриканта ще се чувствате много комфортно и съвсем не е нужно да споделяте за това със своя партньор!"

 

Само, ако имах тези знания, когатао при мен настъпваше менопаузата… - помисли си наум Калия. Обезателно ще запазя статията за моите деца! Те трябва да са готови да посрещнат всички предизвикателства, но за разлика от мен се надявам да усетят не дискомфорта, а красотата на остаряването! - мислеше си жената докато грижливо изрязваше статията от вестничето и я нареждаше до другите материали, които пазеше в "Здравният тефтер на баба Калия".

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още