КОЛЕДЕН КЕГЕЛ КАЛЕНДАР [ЧАСТ 3]

18 декември 2021
КОЛЕДЕН КЕГЕЛ КАЛЕНДАР [ЧАСТ 3]

 

 

Представяме ви 24 "Приказки от д-р Кегел"!

 

Всяка вечер до Коледа ще ви разказваме по една приказа за лека нощ!

 

Очаква ви много любопитна и полезна информация за здравето на жената и не само!

 

Продължаваме със седмица 3...

 

Ако си пропуснала прочети предходните истории тук:

 

СЕДМИЦА 1 с 8 приказки

 

СЕДМИЦА 2 с още 8 приказки

 

 

 

ДЕН 17: ПРИКАЗКА "ДНЕВНИКЪТ"

 
Как да споделя всичко това с приятелките ми? - мислеше си Ави. - Дали те ще ме раберат или по скоро ще ми се присмеят, тъй като не вярват в такива неща… По-добре да запиша всичко, което преживях през последните 6 месеца в Дневника си. Не ми се иска да забравям как се чувствах и как се чувствам сега! Дано това не е последното ми преживяване…
 
"Започнах да ползвам уреда на д-р Кегел преди преди половин година, въпреки, че от много време се интересувам от темата за женската енергия. Определено имаше впечатляваща разлика от това просто да си правя Кегел упражнения без помощни средства. Всекидневното упражняване с тренажора стана като ритуал. Самият факт, че развивам женствеността си (тъй като така на практика работя с първите две чакри) и същевременно правя нещо полезно с цел превенция, като стягам и тонизирам интимните си мускули, ме кара да се чувствам по-различна и удовлетворена като жена.
 
Много съм чела за това как жената може да усеща матката си и че в нея се концентрира женската ни енергия, а способността за натрупването ѝ зависи от силата на интимните ни мускули. Но преди да започна да използвам уреда нищо не усещах или много се напъвах да стягам и отпускам докато усетя нещо в интимната област и то за кратко. Благодарение на тренажора наистина се свързах с тази толкова женска област и получих усещания, за които не бях и подозирала, че съществуват. Започнах да чувствам областта на тазовото си дъно по различен начин и чак сега разбирам за какви пулсации в матката реално е ставало дума на всички „женски обучения“, които съм посещавала. Чувството е приятно и идва отвътре, усещам ка се разлива по цялото ми тяло, изпълва ме с една мекота, увереност, благодарност и наслада за това, че съм родена в женско тяло. Чела съм за различни упражнения и древни практики и за това как жената да стиска и отпуска интимните си мускули. Полагах огромни усилия вкъщи или докато пътувам, но чак след 5-6 мин започвах да долавям някакво бегло усещане. Откакто ползвах тренажора вече ми бяха необходими само няколко стискания (няколко секунди) и усещането за топлина и възбуда вече се надигаше в мен и се разливаше в интимната ми област. А след като се появи вече много по-лесно започваше да се издига нагоре по тялото ми.
 
Тъй като нямам медицински проблем започнах да ползвам Кегел тренажора с цел да подсиля женствеността, и сексуалността си, да засиля чувствеността си и да се възстановя след раждане. Днес вече съм напълно удовлетворена и много щастлива. Подобрих сексуалните си усещания в пъти и с Ник се усещаме много по-цялостно. Стигам до екстаз много по-бързо и усещам през цялото време тази лека вълна от наслада и блаженство по цялото си тяло. А, преди си мислех, че съм увредена и никога няма да изпитам тази наслада, за която пишеха в любовните романи.
 
Получих и "страничен ефект" - всички приятели ми казват колко съм се разхубавила напоследък и колко добре изглеждам. Аз знам че има връзка със самото ми усещане отвътре и развиването на "женските мускули". Усмихвам се и се сещам за фразата, че „истинската красота на жената идва от вътре…“ мисля, че започвам да осъзнавам какво винаги се е имало предвид…"
 
Толкова искам да споделя с момичетата, знам колко полезен ще е Кегела и на тях, но нека мине още малко време. - разсъждаваше си наум Ави. -Сега не искам да си развалям усещанията и магията, която изживявам с Ник. Все още не съм готова да посрещна техните неоснователни подигравки…
 
 
 
 

 

ДЕН 18: ПРИКАЗКА "ПЕЕНЕТО"

 

Знаете ли какво забелязах напоследък, д-р Кегел? Когато пея в Школата, след това нямам това усещане за изтръпване или болка в областта на тазовото дъно. - каза видимо развълнувана и доволна новата пациентка.

 

- Отлично наблюдение, Леа! Когато пеем, използваме не само гласните си струни, но и белите дробове, диафрагмата, коремните мускули, а също и тазовото дъно?

 

Не е изненада, че тялото ни е свързано, то е едно цяло, но ние често забравяме, че дейност като пеенето е динамичен и сложен начин, по който използваме телата си.

 

Изследователи в областта на физическата медицина, певци, както и учени, които се занимават с гласа, все още проучват как тазовото дъно може да подобри пеенето, както и как пеенето може да помогне да излекуваме тазовото си дъно. 

 

Например, ако има напрежение в челюстта, отговорът може да е в таза. Ако има изтръпване на таза или дори болка, то отговорът може да е в челюстта. 

 

Към момента учените са потвърдили откритието, че има пряка, физическа и енергийна връзка между гърлото и в@гината. През ранните етапи на ембрионалното развитие гласните струни и яйчниците са един орган, който в крайна сметка се разделя на два отделни. Образува се мембрана, която за оформяне на устата и мембрана за отваряне на пикочните и репродуктивните пътища.⁠

 

- Всъщност, структурно гласните струни изглеждат като вулв@та и тазовото дъно. - каза д-р Кегел и набързо скицира, за да покаже на любопитната Лея. Връзката се укрепва чрез линия от съединителна тъкан, наречена фасция, която минава от върха на опашната кост нагоре през центъра на тялото и навън към върха на езика.⁠

 

Отпускането на гърлото отпуска в@гината, което помага по време на бременност и при раждане на бебе. Свиването на мускулите на гърлото чрез говор и пеене може също да свие тазовото дъно и в@гиналните мускули и обратното.

 

Сега, когато знаеш за тази връзка, можеш да си обясниш и защо усещаш дълбока релаксация в интимната област след пеене и защо симптомите ти на напрежение и болка в "женските мускули" отшумяват. 

 

Лея благодари на лекаря отново и си тръгна доволна с бърза крачка от лекарския кабинет. Вече нямаше търпение да разкаже на всичките си приятелки с надежда те да се запишат не пеене заедно с нея.

 
 
 
 
 

ДЕН 19: ПРИКАЗКА "АРОМАТИТЕ" 

 

- Какво да Ви кажа, дами, не съм специалист в любовните отношения, но сте прави, насреща съм, за да Ви предложа нетрадиционно решение, основано на скромните познанията, които имам. Много от Вас ми споделят, че страдат от ниско либито или ми се оплакват, че това се случва с партньора им. Темата на днешната ни сбирка е "Мирисът и желанието". Днес ще си поговорим за етеричните афродизиаци, докато пием чай. - обърна се към пациентките си д-р Кегел.
 
"Ще се спрем върху някои аромати афродизиаци, които предизвикват влечение и желание. Достатъчно е да познавате основните афродизиаци, за да разбирате тяхното действие и просто да експериментирате. Ще се изумите как един малък допълнителен детайл може да украси Вашата романтична вечер и да открие тайния потенциал на всепоглъщата любов.
 
Етеричните масла са изключително разнообразни и всяко от тях оказва въздействие върху нашия организъм, но ние ще се спрем само върху онези със свойствата на афродизиак. В този случай говорим само за аромати, които събуждат и подхранват страстта, а също топлят душата. Предлагам да започваме…
 
Бергамот - подарява усещане за увереност в себе си. Маслото действа отпускащо, завладява, вълнува и пробужда Вашата фантазия.
 
Жасмин - най-разкошното от всички етерични масла, наричано "кралят на маслата", спомага да възстанови увереността в себе си. Великолепно женско масло, което позволява на жената да усети своята привлекателност и да изпита наслада от близостта. Отстранява неприятните миризми.
 
Иланг-иланг - "цветето на маслата" е традиционно еротично масло, което помага за отпускане и отгатване на съкровените желания на партньора. Ароматът създава еуфория и разпалва чувствеността. Едно от най-любовните и романтичните масла.
 
Канела - любовно масло, което многократно повишава енергията, стопля, внася фантазия в отношенията, помага да усетите магията на докосванията, повишава потенцията. Ароматът на канела е леко възбуждащ, съживява чувствата и подтиква към действия.
 
Карамфил - топъл и тръпчив аромат. Засилва възбудата, премахва опасението от неуспех, прави тялото чувствително, способно за впечатляващи и продължителни усещания.
 
Кардамон…"
 
Следва продължение!
 
 
 
 

 

 

ДЕН 20: ПРИКАЗКА "ПРАЗНИЧНО УХАНИЕ"

 

-Толкова съм щастлив, че успях да провокирам любопитството Ви за пореден път, дами! Повечето от Вас споделиха, че са пробвали някои от етеричните масла и се усетили благотворния им ефект върху себе си. Колко малко ни трябва да събудим сетивата си, а и тези на любимите хора, нали? - с широка усмивка д-р Кегел отново посрещна всички дами, които бяха дошли и тази вечер в "Ароматния Кръг".

 

- Светът, който ни заобикаля, мили жени, е наистина прекрасен. Оставете настрани всички негативни мисли и вдишвайте. Светът на ароматите около нас е огромен и малко хора знаят, че именно миризмата около нас определя много от нашите фействия, желания и постъпки. Да започваме с новата порция етерични масла афродизиаци…

 

Кардамон - свеж цитрусов аромат с лек балсамов оттенък. Маслото на кардамона ще Ви даде усещане за увереност. То привлича и отпуска, вълнува и събужда Вашата фантазия

 

Нероли - ароматът е магичен, вечерен и екзотичен. Символ на женствеността, чувствеността и страстта. Страстно масло, което отстранява безпокойството, усилва потенцията и чувствеността, позволява да усетите продължително удоволствие. Въпреки силните си свойства на афродизиак ароматът на маслото от нероли действа отпускащо. Изпълва живота с усещания и вдъхновява за нови действия.

 

Пачули - древно екзотично масло, будещо възторг и еротична щедрост, спомага за устойчива потенция и висока чувственост на ерогенните зони, вбася в общуването елементт на свежест и празничност, подмладява ендокринната система. С необикновенният аромат забравяте тревогите на деня, пред Вас е само вълшебната нощ със своите съблазни и тайни.

 

Роза - масло за лщбовни срещи, което показва трепетно отношение към партньора и може да бъде маслото на първата нощ, която ще се запомни за цял живот. Розовото масло тонизира и е много полезно за женската репродуктивна система. Влияе на женската сексуалност и на физическо, и на емоционално равнище и се смята за превъзходен женски афродизиак. Скъп и разкошен аромат.

 

Сандал - дървесен, изискан, сладък, екзотичен… Масло, което повишава потенцията, омайва жените, повишава чувствителността, прави мъжа неотразим, а жената най-желана. Сандаловото дърво е мощен афродизиак, миризмата му се харесва на повечето жени, макар ароматът му да се смята за традиционно мъжки.

 

- Ооо, вече предусещам със сетивата си, че уханието вкъщи през празниците ще е приказно! - посмисли си замечтано Леа…

 

 

 

 

ДЕН 21: ПРИКАЗКА "ХРАНИ АФРОДИЗИАЦИ"

 

- Хмм, освен за етеричните масла, можете ли да ни разкажете и кои храни са естествени афродизиаци, все пак наближават празниците? - попита заинтригувано Алис.
 
- Дааа… - извикаха едновременно всички дами от "Ароматния кръг".
 
- Какво да ви правя? Толкова сте ми любознателни! Нека започнем, имаме още малко време и обещавам да довършим списъка утре! - каза с леко уморен глас, но с усмивка д-р Кегел.
 
"Афродизиаците са вещества, които притежават свойството да стимулират полово влечение и да повишават полова активност. Различните народи приписват качества на афродизиаци на едни или други продукти.
 
Списъкът им е достатъчно дълъг, но все пак нека определим кои афродизиаци в храната усилват нашата интимна активност.
 
Към афродизиаците от животински произход се отнасят месото, пъдпъдъчите и кокошите яйца, кравето, козето, камилското и кобилешкото мляко, кашкавалът и млечните продукти, както и всички морски дарове.
 
Хайвер - древните персийци са смятали, че хайверът притежава силата да допринася за дълголетието. Той съдържа витамините А, С, РР, В2, В6 и В12, а също е богат на минерали, включително на цинк.
 
Морски дарове - са сред най-изисканите деликатеси на нашата трапеза. Съдържат незаменими аминокиселини и повече от 37 микроелемента. В състава им има много протеини, витамини и малко калории.
Богинята на любовта Афродита е родена от морската пяна, затова се смятало, че всеки от морските дарове е афродизиак. Охладеното шампанско е един от най-добрите спътници за морските дарове! 
 
Черен дроб - съдържа много минерали и е изключителен източник на витамини от група В, D и А, както и основен източник на В12.
Пастетът от черен дроб от специални патици е бил една от главните тайни за неуморимостта на прославения любовник Казанова.
 
Риба - рибните белтъчини се преработват и усвояват по-лесно от организма. Мазнините на рибата са полезни, съдържат много витамин А и голямо количество незаменими полиненаситени мастни киселини. Главната ценност на рибата е във високото съдържание на фосфор и йод - необходими компоненти за повишаване и поддържане на сексуалната активност на човека.
 
- Утре продължаваме с плодовете, дами!

 

 

 

 

ДЕН 22: ПРИКАЗКА "ЛЮБОВНИТЕ ПЛОДОВЕ"

 

- Практически всички видове плодове (включително и горските) може да бъдат отнесени към афродизиаците. Ценни са с високото съдържание на различни витамини и микроелементи, с вкуса и привлекателния си мирис. - започна с новия списък с любовни храни д-р Кегел…
 
Дюля - богата е на провитамини А, В1, В2, В6, С, Е, РР и редица други макро- и микроелементи. Също на калий и натрий.
Според мнозина именно дюлята е била онази ябълка, с която Ева е съблазнила първия мъж.
В Древба Гърция плодовете на дюлята са били принасяни в дар на Афродита, а в Рим плодът е бил посветен на Венера
 
Портокал - освен прекрасен вкус плодът притежава широка гама от лечебни свойства. Портокалите са богати на витамини А, С, Р, В, D и микроелементи, особено желязо и мед. Те имат подмладяващи свойства. Цветето на портокаловото дърво е символ на чистота и девственост. Почерпете любимия с резенчета портокал потопени в шоколад, за да направите любовта ви контрастна и сладка. 
 
Банан - съдържа витамин А, тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин В6, фолиева киселина, витамин С, калций, магбезий, фисфор, манган, желязо и цинк… Плодовете съдържат специално вещество бромелаин, което предизвиква “желана реакция” при мъжа и интимна ненаситност и при двата пола. 
 
Грозде - полезните свойства на гроздето се дължат на големите количества жизненонеобходими вещества и витамини, които съдържа.
Гръцкият бог Дионис е не само бог на виното, но и на плодородието. Още от Античността на гроздето се приписвани нужните за любовния акт качества. Формата му е подходяща за любовна игра и ще бъде интимна покана за градините на любовта… 
 
Ягоди и горски плодове - ягодите притежават забележителни хранителни, полезни и целебни свойства. Съдържат витамин С, В, фолиева киселина, фосфор, манган, лимонена, ябълкова и салицилова киселина. Оказват общо оздравително влияние върху организма. Горските ягоди като добавка към бяло вино се смятат за изключително мощен афродизиак… 
 
Праскова - е с изключително полезен състав, като органичните киселини: ябълкова, винена, лимонена, минералните соли на калия, желязото, фосфора, мангана, медта, цинка, селена, магнезия; още много витамини, пектини и ефирни масла.
Както на Изток, така и на Запад желаната жена е сравнявана с праскова, от която ти се иска да отхапеш, чиято кадифена кожа ти се иска да докоснеш. Прасковите притежават подмладяващи свойства, задържат влагата в клетките на кожата, опъват бръчките и изсветляват кожата
 
Следва продължение с още ШЕСТ любими плода… 
 
 
 

 

 

ДЕН 23: ПРИКАЗКА "СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ"

 
- Продължаваме с празничния списък с плодове афродизиаци за по-горещи зимни вечери! - намигна на дамите д-р Кегел и започна да разказва за следващия плод…
 
Кайсия - кайсиите съдържат захар, органични киселини, пектин, каротин, витамини В1, В2,… аминокиселини, соли на калия, желязото, среброто и прочее. Но малко известно е, че меката кадифена кожа на кайсията, сърцевината, цветът и видът на вътрешността у много мъже предизвикват асоциация с интимната зона на жената. Познаването на това тайно свойство може да ви бъде полезно за мигновено възстановяване на силите на вашия избраник
 
Авокадо - екзотичният и много полезен плод подобрява паметта, а полезните вещества, които съдържа разграждат излишния холестерол в кръвта. Богато е на витамини А, В, С, D и витамин Е, който е в пъти повече, отколкото в другите плодове. Полезно е за здрава кожа, нокти, за растежа на косата, за здравето на косата и включително щитовидната жлеза + това е нискокалорично! 
 
Нар - хранителната ценност на нара е очевидна. Съдържа витамини С, Р, В6 и микроелементи магнезий, калий, желязо, фосфор, калций, манган и натрий. В сока на нара са открити безкрайно много полезни вещества и като цяло може да обобщим, че този плод освен, че ще задвижи сетивата ви е способен да възстанови силите и на двамата партньори за повече часове наслада…
 
Папая - богата на витамини А и С, на желязо, фосфор, бета-каротин и ензима папаин, използва се за омекотяване на месото. Мускатовият аромат на сочната плът на папаята обещават бурна страст и жарка любов на онези, които опитват вкуса на този екзотичен плод.
 
Смокини - химическият състав на пресните смокини е просто зашеметяващ. Полезните и лечебни свойства на смокините позволяват широкото им използване в народната медицина. А в любовните отношения подобряват и "лекуват" всичко - от разбито сърце до ниско либидо…
 
Ябълки - любимият плод на Красавиците, както обичаме да се шегуваме с колегите. Ако започна да ви чета всички полезни вещества, които има в ябълките, няма да ни стигне и тази среща… Така, че преминавам направо към по-любопитната за вас информация. Много любовни магически отвари се приготвят на основата на ябълките, като се използва не само плода, но и кората на дървото, семената листата и цветовете. Ябълката в любовната магия има определени религиозни корени, свързани с дървото на познанието и ябълката на съблазънта, заради която Адам и Ева са били изгонени от Рая. Ценността на ябълката се дължи на голямото количество желязо и на други микроелементи, необходими за правилното кръвообръщение в целия организъм и съответно в областта на тазовото дъно, което предпоставя всичко там да работи и функционира по-добре! 
 
- Дами, измислихте ли вече с какви плодове ще отрупате масата на Коледа? - усмихна се на любопитните си пациентки лекаря. - И нали знаете без оправдания, че не сте намерили време за "женската гимнастика" и тренажора! - погледна ги д-р Кегел над очилата си с надигнати вежди, като се опита да изглежда строг, но веднага се разсмя заедно с дамите около него и просто им пожела "Весели и светли празници!"… 
 
---
Към използването на храните афродизиаци включете и невероятното изобретение на д-р Кегел - тренажора! Особено по празниците, когато натоварваме организма с не толкова полезни храни-изкушения, се сдобиваме с допълнителни килограми (които натежават и върху тазовото ни дъно), прекаляването с храни и напитки може да раздразни мехура ни или да получим констипация… Затова използвайте съвременните технологии и поддържайте здравето си дискретно и комфортно дори по празниците, когато тазовото ви дъно не си почива, а се труди усилено. Спомнете си какво разказа д-р Кегел в приказката "Без почивен ден" от ден 2.
Погрижете се за себе си днес и благодарете на тазовото си дъно после, когато то ще ви се отплати с красота, жизненост, сила и незабравими усещания.
Вижте как изглежда най-съвременната и практична версия на тренажор днес: Кегел8 Ултра 20!

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още