Кегел упражненията - механични или с електронен тазов тренажор

7 юни 2020
Кегел упражненията - механични или с електронен тазов тренажор

Ако изпитвате трудности да започнете с Кегел упражненията си или се притеснявате, че не ги правите правилно, специализираните тренажори ще подобрят ефективността на всяко стягане, което правите.

 

Ако пък сте напреднали в Кегел упражненията и те са станали навик като миенето на зъбите за Вас, можете да използвате уредите за Кегел упражнения като допълнително предизвикателство или да разнообразявате тренировъчната си програма с тях.

 

 

 

Механичните Кегел упражнения наричаме упражненията, при които Вие сами свивате и отпускате мускулите на тазовото си дъно.

 

С механичните упражнения можете да използвате и помощен уред, като вагинален конус, например, който да осигурява допълнително съпротивление и по-интензивна тренировка на мускулите.

 

Можете да използвате и уред с обратна връзка (като механичен биофийдбек тренажор), за да потвърдите, че стискате правилните мускули и проследявате напредъка си, като виждате стойност на силата си на стягане.

 

 

Електронните тазови тренажори свиват и отпускат тазовото ви дъно за вас.

 

Това ги различава от механичните Кегел упражнения. Но не си мислете, че електронните тренажори непременно са за по-мързеливите от нас. Кегел упражненията не са толкова лесни.

 

Всъщност 50% от жените не знаят как да извършат ефективно свиване на мускулите на тазовото си дъно (и подозираме, че повечето от останалите 50% просто забравят или не могат да намерят време да ги направят!). В същото време електронният тазов тренажор може да свърши тази работа по-ефективно и вместо нас.

 

Просто изберете една от предварително зададените програми на устройството и оставете машината да свърши работата.

 

 Използването на тренажор за тазово дъно - механичен или електронен може да подобри:

 

 

 • Вашата тренировъчна техника - особено ако се затруднявате да свиете правилните мускули.

 

 • Ефективността на вашето време, прекарано в Кегел упражнения.

 

 • Вашата мотивация и в резултат на това продължителността на Кегел тренировките Ви.

 

 • Вашите резултати!

 

 

Прочетете, за да научите повече за това как тренажорите могат да помогнат за подобряване на силата на мускулите на тазовото Ви дъно.

 

Иновативният тренажор за Кегел упражнения kGOAL е интерактивна тренировъчна система за жени (уред + безплатна смартфон апликация), която предлага уникална комбинация от инструкции, проследяване на напредъка, биофийдбек (обратна връзка), персонализирани тренировки и дори тренировки под формата на забавни игри.

 

 

Тренажор за Кегел упражнения kGOAL

 

 

 

Как kGoal ви помага да правите Кегел упражнения

 

 • Обратна връзка - получавате я в реално време, на своя смартфон. Вибрационната и визуална обратна връзка ви позволява да виждате какво правите със своите тазови мускули в момента на тренировка.

 

 • Тренажорът води тренировката - получавате лесни инструкции как да следвате тренировъчните програми, които се адаптират спрямо тялото ви.

 

 • Проследявате своя прогрес - получавате възможност да следите своя напредък и да виждате как силата на тазовите ви мускули се е променила с времето.

 

 • Приспособява се към тялото ви за максимален комфорт - възглавничката за стискане на kGoal се пълни с въздух и е мека, гъвкава, регулируема, за да пасне идеално на тялото ви.

 

 • Прави упражненията на Кегел забавни - тренирате мускулите на тазовото си дъно чрез забавни тренировки, които са базирани на игри.

 

 • Толерантен към тялото ви - kGoal направен от 100% безопасен за тялото ви медицински силикон клас VI, без фталати.

 

 

Вагинални конуси Kegel8

 

 

 

Много физиотерапевти препоръчват да използвате специални тренажори със съпротивление - напр. вагинални конуси, за да подобрите техниката си.

 

Конусите могат да бъдат с различен размер и тежест, осигурявайки ви постепенно и прогресивно упражняване на тазовото дъно за по-добри и по-бързи резултати.

 

Най-големият и лек конус е и най-лесният за задържане. С напредването на тренировките ще се усетите по-силна и постепенно ще можете да продължавате към по-малките, които са и по-тежки, докато тазовото ви дъно се укрепва.

 

 

Вагиналните конуси Kegel8 имат уникална индикаторна опашка.

 

Докато правите вашите Кегели с вагиналните конуси, ще видите как уникалната индикаторна опашка се движи надолу и така ви показва, че правите упражненията правилно.

 

Когато стиснете и повдигнете мускулите си, както трябва, опашката се движи надолу. Ако опашката се движи нагоре, значи вместо тазовото си дъно, упражнявате дупето, бедрата или други мускули.

 

Тазов тренажор за механични Кегел упражнения с обратна връзка (биофийдбек)

 

 

Тези тренажори често се предлагат с две части: една част - сонда, която поставяте вътре във вагината си, за да стискате по време на Кегел упражненията, и ръчно контролно устройство с екран, което ви казва дали стискате правилните мускули и колко силно го правите.

 

 

Поставете си за цел да подобрявате силата на тазовото си дъно всяка седмица, за да поддържате мотивацията си и да докажете колко добре се справяте. След това поддържайте нивото си с по-редки, но регулярни упражнения, за да не губите добрата си форма.

 

Електронни тазови тренажори: Невромускулна електрическа стимулация (NMES)

 

 

 Електронен тренажор с вагинална сонда
Електронен тренажор с кожни електродни подложки

 

 

Повечето електронни тазови тренажори използват невромускулна електрическа стимулация (NMES) за укрепване на тазовото Ви дъно. Те работят като произвеждат електрически импулси, които стимулират мускулите и нервните влакна във Вашата тазова област.

 

............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Клинично доказано е, че е повече от 2 пъти по-ефективно да използвате електростимулация от това да изпълнявате Кегели механично. Това означава, че с електронния тазов тренажор можете да тренирате по-рядко и да постигнете по-добри резултати.

 

............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

Ако досега не сте използвали нервно-мускулен стимулатор, идеята да прилагате електрически импулси върху тялото Ви може да Ви изглежда малко странна.Но няма нужда да се притеснявате - тялото Ви вече използва електрически сигнали през цялото време. Например, да кажем, че искате да напрегнете мускула на бицепса на ръката си. За да направите това, Вашият мозък изпраща електрически сигнал до мускула Ви чрез нервната Ви система. Когато сигналът достигне до бицепса Ви, той кара мускула да се свива и когато сигналът не присъства, мускулът Ви отново се отпуска.

 

 

Електронните тазови тренажори работят по много сходен начин - изпращат електрически импулси към прецизни зони на отслабените мускули във вашата тазова област, карайки ги да се свиват и отпускат. С течение на времето това укрепва мускулите и нервните влакна, като ви осигурява по-голям контрол върху мускулите и подобрява тонуса и силата на стягане. Периодите на стимулация са последвани от периоди на почивка, които са от съществено значение, за да позволят на мускулите Ви да се възстановят и да не се стегнат прекалено, защото в противен случай може да доведе до тазова болка.

 

 

Някои електронни тренажори за тазово дъно, като Kegel8 Ultra 20, могат да се използват и с електродни подложки на кожата, освен с вагинална сонда, предоставяйки на мускулите на тазовото дъно най-ефективната тренировка.

 

 

В зависимост от програмата, която използвате, ще почувствате вашия тренажор да извършва бързи или бавни Кегел упражнения. Най-добрият начин да опишете усещането е чукащо усещане във вътрешността на Вашия таз, което понякога може да е придружено от изтръпване. Ето как знаете, че сте задали правилното за вас ниво на напрежение. Започнете от ниво, на което Ви е удобно, и го увеличавайте, докато свикнете с усещането, за да има по-голям ефект върху мускулите.

 

 

За да извлечете максимума от вашия електронен тазов тренажор:

 

 

 • Използвайте подходящо количество мощност - Количеството мощност, необходимо за стимулиране на мускулите на тазовото дъно, варира от човек на човек. По подразбиране повечето електронни тазови тренажори започват с напрежение от 0mAs (милиампери). Вие сами увеличавате това напрежение до ниво, при което можете да усетите ефекта на електрическия импулс, но той не Ви причинява никакъв дискомфорт. Много жени установяват, че настройката от около 30mAs е добра отправна точка с вагиналната сонда, но само вие можете да кажете какво ви е удобно. Ако използвате електродните подложки, трябва да използвате по-ниско количество мощност - не надвишавайте 15mA, тъй като това може да ви нарани физически и да повреди електродите ви. Тъй като мускулите на тазовото ви дъно започват да се укрепват, ще откриете, че можете да увеличите изходната мощност, при която ползвате тренажора.

 

 • Упражнявайте се 1-2 пъти на ден в продължение на 12 седмици - Препоръчваме Ви да използвате електронен тренажор веднъж или два пъти на ден в продължение на 12 седмици. Редувайте между избраната от Вас програма и програма за обща тренировка на тазовото дъно всеки ден. Когато имате по-добър контрол на мускулите си, можете да използвате седмичната програма за поддръжка, за да поддържате мускулната си сила. Ако решите да правите Кегели два пъти на ден, е важно да не правите две серии една след друга. Причината е, че мускулите на тазовото Ви дъно се нуждаят от време, за да се възстановят. Предлагаме Ви да използвате тренажора си веднъж сутрин и веднъж вечер, оставяйки си почивка от поне 8 часа.

 

 • Бъдете търпелива. Използването на електронен тазов тренажор ще подобри здравето и силата на тазовото Ви дъно, но всеки е различен. Някои хора реагират на електронните тазови тренажори много бързо, докато при други са необходими няколко седмици, за да се почувстват истински подобренията. Но бъдете сигурни, че ако използвате тренажора редовно, мускулите на тазовото Ви дъно и нервните влакна ще се засилят и заздравят.

 

 

За да научите повече за електронните тренажори, посетете нашата страница за тазови тренажори

 

Вагинални сонди

 

 

Ние разбираме, че използването на вагинална сонда може да бъде доста обезсърчително, но бъдете спокойни, ние Ви уверяваме, че няма никакъв риск от използването на такава.

 

С помощта на сонда, лекият електрически ток се подава дълбоко в мускулното легло на тазовото дъно за бързо и ефективно тонизиране и укрепване.

 

Вие контролирате нивото на електрическия импулс, което изпитвате. Някои програми ще намалят напрежението, когато скоростта на пулса и дължината е на път да се увеличи, само за да сте сигурни, че промяната в интензитета няма да Ви изненада.

 

 

Електродни подложки

 

Ако сте загрижени или имате нужда да свикнете с идеята за използване на вагинална сонда, можете да използвате външни електродни подложки върху кожата.

 

 

Тибиалният нерв се намира надолу по крака Ви - от таза до глезена ви. Той е отговорен за много двигателни функции на тялото, включително тези на пикочния мехур, червата и таза. Това означава, че с помощта на стимулация на тибиалния нерв можем да „събудим“ тези зони, като върнем правилната функция и излекуваме инконтиненцията. Задната стимулация на тибиалната нерв (PTNS) използва малки, безболезнени електрически токове от вашия електронен тренажор, като ги предава нагоре през кожата на глезена ви чрез електродните подложки.

 

Стимулацията на сакралния нерв (SNS) е подобна на PTNS, но нервът започва в долната част на гърба, вместо от глезена ви. Сакралните нерви са група от 31 нерва, които достигат от долната част на гърба до ректума, пикочния мехур и сфинктера и мускулите на тазовото дъно. Те помагат на тялото ви да контролира кога мехурът и червата ви се отварят и затварят. Стимулацията на сакралния нерв може да облекчи и след постоянна употреба да излекува, както на уринарна, така и на фекална инконтиненция, запек и задръжка на урина (невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур).

 

 

Внимавайте, когато увеличавате мощността на своите електродни подложки, тъй като кожата ви е чувствителна. Препоръчваме ви да не увеличавате мощността над 15mA, тъй като мощността, по-висока от тази, може да причини физически наранявания (изгаряния на кожата). Мощност по-голяма от 15mA също може да причини повреда на вашите електродни подложки. Трябва да бъдете изключително внимателни, когато използвате едновременно подложки за сонда и електрод, тъй като сондата ще се нуждае от много по-голямо количество мощност (обикновено 30mA или повече).

 

..............................................................................................................................................................

 

Източници

Bø, K. Talseth, T. Holme, I. (1999). The BMJ. Single blind, randomized controlled trial of pelvic floor exercises, electrical stimulation, vaginal cones and no treatment in management of genuine stress incontinence in women. [online] 318(7182), p487–93. [viewed 16/04/18]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27740/

Castro, R. A. Arruda, R. M. Zanetti, M. R. D. Santos, P. D. Sartori, P. G. F. Girão, M. J. B. C. (2008). Clinics. Single-Blind, Randomized, Controlled Trial of Pelvic Floor Muscle Training, Electrical Stimulation, Vaginal Cones, and No Active Treatment in the Management of Stress Urinary Incontinence. [online] 63(4), p465-472. [viewed 13/04/18]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2664121/

Lang, J. Pang, H. Shi, H. Shi, X. Sun, Z. Wang, W. Zhu, L. (2015). Zhonghua fu chan ke za zhi. Continuous improvement of portable domestic pelvic floor neuromuscular electrical stimulation on the pelvic floor function of patients with urinary incontinence. [online] 50(12), p 937-941. [viewed 06/04/2018]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26887879

Herbison, G. P. Arnold, E. P. (2009). Cochrane Database of Systematic Reviews. Sacral neuromodulation with implanted devices for urinary storage and voiding dysfunction in adults. [online] 15(2). [viewed 16/04/18]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19370596

Herbison, G. P. Dean, N. (2013). Cochrane Database of Systematic Reviews. Weighted vaginal cones for urinary incontinence. [online] 8(7). [viewed 16/04/18]. Available from: http://cochranelibrary-wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD002114.pub2/full

Lúcio, A. Dʼancona, C. A. Perissinotto, M. C. McLean, L. Damasceno, B. P. de Moraes Lopes, M. H. (2016). Journal of Wound Ostomy & Continence Nursing - LWW Journals. Pelvic Floor Muscle Training With and Without Electrical Stimulation in the Treatment of Lower Urinary Tract Symptoms in Women With Multiple Sclerosis. [online] 43(4), p414-419. [viewed 13/04/18]. Available from: https://insights.ovid.com/pubmed?pmid=27014935

NHS Business Services Authority. (2018). NHS Prescription Services, Drug Tariff Part IX. [online] NHS Business Services Authority, 2018. [viewed 13/04/18]. Available from: https://www.nhsbsa.nhs.uk/pharmacies-gp-practices-and-appliance-contractors/drug-tariff/drug-tariff-part-ix

NHS Trust. (2016). Urinary incontinence, Non-surgical treatment. [online] NHS Trust, 2016. [viewed 16/04/18]. Available from: https://www.nhs.uk/conditions/urinary-incontinence/treatment/

NICE. (2012). Urinary incontinence in neurological disease: assessment and management. [online] National Institute for Health and Care Excellence, 2012. [viewed 13/04/18]. Available from: https://www.nice.org.uk/guidance/cg148/resources/urinary-incontinence-in-neurological-disease-assessment-and-management-pdf-35109577553605

NICE. (2015). Urinary incontinence in women. [online] National Institute for Health and Care Excellence, 2012. [viewed 16/04/18]. Available from: https://www.nice.org.uk/guidance/qs77/resources/urinary-incontinence-in-women-pdf-2098853147077

Payne, J. (2018). Lower Urinary Tract Symptoms in Women (LUTS), Pelvic Floor Exercises. [online] Patient, 2018. [viewed 13/04/18] Available from: https://patient.info/health/lower-urinary-tract-symptoms-in-women-luts/features/pelvic-floor-exercises

Peattie, A. B. Plevnik, S. Stanton, S. L. (1988).BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology.Vaginal cones: a conservative method of treating genuine stress incontinence. [online] 95(10), p1049–1053. [viewed 16/04/18]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3191043

Peters, K. M. Carrico, D. J. Perez-Marrero, R. A. Khan, A. U. Wooldridge, L. S. Davis, G. L. MacDiarmid, S. A.(2010). The Journal of Urology. Randomized Trial of Percutaneous Tibial Nerve Stimulation Versus Sham Efficacy in the Treatment of Overactive Bladder Syndrome: Results From the SUmiT Trial. [online] 183(4), p1438-1443 [viewed 16/04/18]. Available from: http://www.jurology.com/article/S0022-5347(09)03200-5/fulltext

Peters, K. M. MacDiarmid, S. A. Wooldridge, L. S. Leong, F. C. Shobeiri , S. A. Rovner, E. S. Siegel, S. W. Tate, S. B. Jarnagin, B. K. Rosenblatt, P. L. Feagins, B. A. (2009). Randomized trial of percutaneous tibial nerve stimulation versus extended-release tolterodine: results from the overactive bladder innovative therapy trial. [online] 182(3), p1055-1061 [viewed 16/04/18]. Available from: http://www.jurology.com/article/S0022-5347(09)01200-2/fulltext

Price, N. Dawood, R. Jackson, S. R. (2010). Maturitas. Pelvic floor exercise for urinary incontinence: A systematic literature review. [online] 67(4), p309-315. [viewed 16/04/18]. Available from: https://pdfs.semanticscholar.org/bd40/19fc898987cfb343c6652205837f92029039.pdf

Wang, A. C. Wang, Y. Chen, M. (2004). Urology.Single-blind, randomized trial of pelvic floor muscle training, biofeedback-assisted pelvic floor muscle training, and electrical stimulation in the management of overactive bladder. [online] 63(1), p61-66. [viewed 16/04/18]. Available from: http://www.goldjournal.net/article/S0090-4295(03)01033-1/fulltext

 

Събитието стартира на 18.01.2021. Това е онлайн обучение на Кегел България в партньорство с WomanLifebook. WomanLifebook е сертифицирана школа по личностно развитие, в която всяка жена може да напише своята щастлива история.

прочети още

Тазовото дъно е комплекс от мускули и съединителна тъкан, които обхващат областта на перинеума и ануса – от срамната кост до опашната кост. Тяхната роля е да поддържат всички органи в малкия ни таз като пикочния мехур, вагината, матката, червата на място, да контролират работата им, така че да няма инциденти и изпускания, да поддържат увеличената тежест по време на бременността, да подпомагат раждането и да ни помагат да имаме по-интензивни интимни усещания. Тези мускули понякога отслабват и това води до много неприятности като изпускания, смъкване и разместван ена органи, незадоволителни усещания, за които повечето от нас не говорят дори и с гинеколога си. За да разберете дали и как функционират тези мускули, можете да си направите няколко лесни теста вкъщи.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно отдавна са признати като жизненоважни за поддържането на органите в малкия таз, за здравословната сексуална функция и за осигуряването на контрол на отделителните ни функции. Освен това те допринасят за стабилността на тялото ни и правилна стойка като анатомично и функционално свързват тазовите органи – вагината, матката, пикочния мехур и ректума – но също така помагат за независимото функциониране на всеки един от тях поотделно.

прочети още

Последните тенденции са да се открият пациентите в леки и среднотежките степени на уринарна инконтиненция и да се провежда неинвазивна терапия. Идеята е да не се стига до оперативно лечение, което не винаги дава траен ефект и е свързано с много рискове и усложнения. За тези цели през последното десетилетие са измислени и специални „умни машинки“ за жени и за мъже, като тези на Kegel.

прочети още

Смъкването на гениталните органи (т.нар. пролапс) има 4 стадия. Първите два от тях са в голяма степен управляеми и могат да се повлияят значително от консервативно лечение като Кегел упражнения, включително упражнения с Кегел тренажори. В тези първи стадии обикновено не се препоръчва операция, но е наложително да се вземат мерки за спиране на смъкването. Най-безвредното и естествено ефективно решение, за да не прогресира повече смъкването и да се възстанови по естествен начин са Кегел упражненията.  

прочети още

Електрическата стимулация може да помогне за намаляване на болката в тазовата област, за свиването на тазовите мускули или за успокояване на входящите нервни сигнали, за да се намали свръхактивността на органи като пикочния мехур.  

прочети още
Тазова болка
11 юни 2020

Тазовата болка е често срещан проблем, който засяга много жени в даден момент от живота им. Независимо дали причина за болката са прекалено стегнати тазови мускули, вулводиния, вагинизъм, ендометриоза или нещо друго, ако страдате от болка в таза и слабините, споделете и потърсете помощ.

прочети още

Пълната хистеректомия представлява необратимото отстраняване на матката и шийката на матката чрез операция. Провежда се за лечение на различни женски репродуктивни проблеми

прочети още

Упражняването на мускулите на тазовото дъно трябва да бъде част от ежедневната ви физическа активност, независимо от възрастта ви. Така, както са гимнастиката, йогата, фитнес програмите, тренкровките в залата, на открито и т.н. Знаете ли, че можете да правите упражненията за тазовото дъно (Кегел упражненията) по-лесно и ефективно с помощта на тренажор?

прочети още

Мускулите на тазовото дъно се намират в основата на вашия таз. Те действат като хамак, достигащ от опашната кост в задната част на таза, до предната част на срамната кост. Те са прикрепени от двете страни на таза ви, за да могат да поддържат всички тазови органи, които стоят в естествено повишените си положения.

прочети още

Групата мускули, които изграждат тазовото дъно, работят по същия начин като всеки друг мускул в тялото Ви – чрез отпускане и свиване те придвижват околните сухожилия, кости и органи. Единствената волева функция на мускулите на тазовото дъно е същото това свиване и отпускане, което правите при Кегел упражненията.

прочети още

При първи симптоми на изпускане и смъкване, споделете с гинеколога си!

прочети още

Независимо дали преживявате естествена менопауза или хирургична (преждевременна) менопауза, от съществено значение е да се научите как да се грижите за тялото си и да се подготвите за това, което предстои. Ето защо в Kegel8 направихме списък с най-добрите храни за консумиране по време на менопаузата.

прочети още

Упражненията на тазовото дъно за мъже са наистина важни. Те помагат за предотвратяване на еректилни проблеми и инконтиненция при мъжете. Те също така помагат да масажирате простатата и да я поддържате здрава. Но как да правите тези упражнения?

прочети още

Всички мъже знаят, че имат простата, но повечето мъже не знаят какво е или какво прави, докато се сблъскат с проблем.

прочети още

Еректилната дисфункция засяга повече от 1 на 10 мъже в Европа. Еректилните проблеми са изключително чести, особено при мъже на възраст над 40 години. Но не всичко е обречено! Има най-различни методи, с които можете да опитате да премахнете еректилните проблеми.

прочети още
Вулводиния
17 март 2020

Вулводинията е често срещано състояние, което засяга една от всеки десет жени над 20 години. Вулводинията е позната още като хронична болка в интимната област. Тя може да бъде много продължителна – да продължава цял ден и да не ви позволява да правите нищо друго.

прочети още
Ендометриоза
29 февруари 2020

Ендометриозата е често срещано явление, което засяга близо 2 милиона жени във Великобритания и може да причини болки в тазовото дъно, нередовен или тежък месечен цикъл, депресия, проблеми с фертилитета и други.

прочети още

Има множество състояния, които могат да доведат до болки в тазовата област, било то остри или хронични. Ако страдате от болки в таза е важно да посетите лекар, за да стигнете до основната причина довела до това състояние.

прочети още

Прочетете историята на една млада жена, която страда от странното усещане за „отпуснатост“ в гениталиите. Тя се е опитвала да прави упражненията на Кегел, но мускулите ѝ били толкова слаби, че не можела да задържи свиването много дълго. Само за 6 седмици с тренажора Ultra 20, тя рязко повишава силата на мускулите на тазовото си дъно и подобрява качеството си на живот.

прочети още

Инконтиненцията или изпускането при мъжете е все по-голям проблем. Тя е досадно, смущаващо състояние и наистина може да увреди самочувствието Ви. Независимо дали става въпрос за проблеми с простатата, слабост на тазовото дъно или свръхактивен пикочен мехур, всичко това може да ви накара да ходите до тоалетната твърде често или през цялата нощ, или понякога може и да не стигнете навреме.

прочети още

Независимо дали страдате от еректилна дисфункция или просто искате да получите и поддържате по-твърда и по-силна ерекция, преди да се обърнете към лекарства, подсилете тазовото си дъно с мъжки упражнения на Кегел!

прочети още

Парадоксът е, че дерматологичните клиники са пълни с жени, които търсят външно разкрасяване, а за проблемите „там долу“ се говори рядко!

прочети още

Почти 30% от жените над 50 години страдат от различна степен стрес инконтиненция. При по-младите дами този процент е по-нисък, но независимо от възрастта много от тях не се осмеляват да споделят за това дори пред лекаря си.

прочети още

В науката гинекология има голям раздел статични заболявания. Казано простичко, това са заболявания на женските полови органи, свързани с промяната на статиката на човешкото тяло. Матката и яйчниците се държат в определено положение в корема на жената благодарение на три чифта връзки със стената на таза. Ако има вродена слабост на съединителната тъкан, при малко натоварване се получава някаква степен на смъкване. Под натоварване разбираме бременността и нормалното раждане.

прочети още

За няколко месеца, дори не с много редовни упражнения ефектът е поразителен. Съжалявам, че не си закупих уреда ви, когато го видях още първия път. Това щеше да ми спести много неприятни усещания.

прочети още

Валерия е на 64 години и страда от ректоцеле или смъкване на ануса и ректума, което е свързано с болка и дискомфорт. Тя използва комбинация от електростимулация и механични упражнения - Kegel8 Ultra 20 и Механичен биофийдбек тренажор Kegel8. След по-малко от 2 седмици, вече вижда резултати. Прочетете разказа ѝ.

прочети още

Честно да си призная преди да започна да използвам тренажора нямах никакви усещания отвътре в интимната област на тазовото дъно.

прочети още

Надя Данчева, физиотерапевт, хронично любопитен двигателен ентусиаст, чиято мисия е да убеди света, колко важно е да се движиш, както и че Вагина не е еквивалент на чудовището Неси от Лох Нес, както и че тазово дъно имаме всички! Майка на две прекрасни същества, леко разхвърляна и вечно ентусиазирана за пътешествия и обучения.

прочети още

Едно от основните даоистки упражнения, наречено „Елен“ всъщност почти изцяло се припокрива с Кегел упражненията за тазово дъно, изследвани през 50-те години на 20 век от американският гинеколог д-р Арнолд Кегел.

прочети още

Материал за списание „Жената днес“ с участието на Галина и Ива от Kegel8 България.

прочети още

Чували ли сте,че Кегел упражненията са много полезни, но някак все не успявате да ги правите редовно? Kegel8 може да бъде ваш най-добър помощник в това да възстановите силата и контрола над вагиналните си мускули само за 12 седмици. Попълнете краткия тест на Kegel8, за да определите кой тренажор е най-добър за вас! Ще отнеме само 1 минута от вашето време.

прочети още

За първи път услугата се предлага за жени само в масажно студио „ATMAN“

прочети още

Смесената уринарна инконтиненция е неволното и неотложно изпускане на урина в резултат на някакво усилие като например кихане, кашляне, физически упражнения.

прочети още

Свръхактивният пикочен мехур е състояние, което се проявява с почти постоянна нужда за уриниране и може да доведе до инконтиненция и изпускане. Ако пикочния ви мехур сигнализира, че трябва да отидете преди планираното време, използвайте упражненията на Кегел/упражнения за тазово дъно, за да контролирате усещането, докато не потиснете нуждата и позива за уриниране. Когато започнете да разпознавате какво задейства пикочния ви мехур, ще можете да се обучавате да ходите до тоалетна все по-рядко, с все по-дълги интервали.

прочети още

Преливната инконтиненция е името, което се дава на няколко различни типа инконтиненция, които настъпват едновременно. Тя е свързана с невъзможност да контролирате уринирането си и може да приема множество форми.

прочети още

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

прочети още

Стресовата инконтиненцията или Стресова уринарна инконтиненция (СУИ) се случва, когато мускулите отслабнат и не могат да поддържат пикочния мехур да не се изпуска. Това е „предупредителен знак”, с който твоето тяло ви казва, че трябва да заздравите своите мускули.

прочети още

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най-интимните си части! Операциите за разкрасяване „там долу“ бързо стават една от най-популярните козметични процедури.  

прочети още

Много от нас не са чували термина пролапс или смъкване на матката, докато не се сблъскат с този проблем лично. Какво точно е пролапс? И защо има толкова много жени, които са в риск?

прочети още
ЕНТЕРОЦЕЛЕ
13 май 2018

В резултат на отслабване на мускулите и съединителната тъкан на тазовото дъно, част от тънкото черво спада в пространството между ректума и вагината. Ентероцеле (или смъкване на тънкото черво) се случва, когато част от тънкото черво спада и измества горната част на вагиналната стена. Това създава издуване на повърхността на вагината.

прочети още

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация. Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

прочети още

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка!

прочети още

Има няколко класифициращи системи, които лекарите използват, за да опишат степента на пролапса – 1 (първа степен) е умерена, а 4 (четвърта степен) най-тежка.  

прочети още

Дамите, които страдат от някаква форма на пролапс, знаят, че това състояние е неудобно, болезнено и може да окаже опустошително влияние върху самочувствието.

прочети още

Ако можете да стягате силно мускулите на тазовото си дъно, Вие имате силни оргазми. Силните мускули „там долу“ означават, че сте по-силни, по-здрави и по-лесно възбудими, така че когато правите любов с партньора си можете да го обгърнете плътно и да увеличите усещанията си като създавате този прекрасен оргазмичен контакт, който ще увеличи и разшири вашият любовен живот!

прочети още

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Ако сте започнали да забелязвате сиви коси тук-таме, по-трудно Ви е да ставате сутрин от леглото или просто не сте толкова подвижни колкото преди – може би вече е време да прегърнете идеята, че възрастта е само число. Тези промени са част от процеса на остаряване и като такива се приемат просто като друг елемент от живота.

прочети още

Загубили сте интерес към интимността? Усещанията не са както преди? Опитвате се да избягвате ласките с партньора си?

прочети още

Уринарната инконтиненция се определя като „неволево изпускане на урина, причиняващо социални и хигиенни проблеми“. Това е често срещано състояние, което е много неприятно и потискащо.

прочети още

Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами...

прочети още

Ако се чудите как да правите упражнения за здраво тазово дъно ( или Кегел упражненията) правилно, Вие сте на правилното място. Тази гимнастика са важна част от дневната тренировка, както на мъжете, така и на жените.

прочети още

Това е често срещано мнение за упражненията за тазовото дъно (или Кегел упражненията, както още са известни), но истината е, че ако те не работят за теб има причина за това и Kegel8 може да помогне.

прочети още

Какво са Кегел упражнения? Разработени от калифорнийския гинеколог д-р Арнолд Кегел, това са упражнения, които са клинично доказано, ефективно, неоперативно лечение на слабости на тазовото дъно.  

прочети още

Mоже би току-що сте родили, изпускате се понякога , или просто искате да поддържате мускулите си силни, здрави и в добра форма. Но, това не винаги е лесно само със самостоятелни Кегел упражнения на тазовото дъно.

прочети още

Откъде идва терминът "Кегел"? Кегел упражнения са кръстени на човека, който ги е измислил - д-р Арнолд Кегел. Прочетете, за да разберете как той става пионер в грижата за тазовото дъно.

прочети още

Мария Попова: "След близо 3 седмици използване на тренажора попитах съпруга си дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му."

прочети още

Стиляна Йорданова: "Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули... Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена"

прочети още

Лилия Илиева: "Само след 20 дни постигнах чувствителността ми се е повишила осезателно. Изпитвам и по-голямо желание, и по-голямо удоволствие от секса... Предимствата на тази машинка са и че може да помогне за облекчаване на болките при раждане."

прочети още

Рени Аврамова: "Тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото."

прочети още

Препоръчваме ви първоначално да използвате тренажорите Kegel8 в легнало положение или седнали с вдигнати крака. Това ще ви помогне да свикнете с усещането за вашия тренажор и по този начин ще избегнете разместване на сондата. Важно е сондата да поддържа постоянен контакт с мускулите на тазовото дъно, за да може да ги упражнява правилно.

прочети още

Хедър е млада жена, в края на 20-те си години и до скоро страда от проблеми на тазовото дъно, които се отразяват на интимния й живот. Заради възрастта си тя се срамува да говори с партньора си.

прочети още

Когато решите, че сте готови да имате бебе, подготвянето на тялото ви за зачеване и износване на вашето бебе, ще бъде на върха на вашия списък със задачи през следващите месеци.

прочети още

1 от всеки 3 жени страда от стрес инконтиненция и 50% от жените над 55 години ще имат някаква форма на пролапс

прочети още

Накратко След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен Трейси открива, че има увреждане на нервите, но само 6 седмици тренировки с Kegel8 значително подобриха симптомите й Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

прочети още

Накратко Саманта имаше симптоми на слаб пикочен мехур от тийнейджърска възраст; те продължаваха да се влошават и живота й стана неуправляем 12 седмично лечение с Kegel8 Ultra 20 остави памперсите и подложките в миналото за Саманта! Саманта използваше Kegel8 Ultra 20, за да постигне тези резултати.

прочети още

Kegel8 България с гордост и удоволствие ви представя – нашите партньори от Мамма Бокс. Те са две прекрасни млади мами, които са създали уникална абонаментна програма за грижа за всички жени, които преминават през чудото на майчинството.

прочети още