Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още

Креатин, протеинова добавка, упражнения на Кегел и йога помагат при контузии

прочети още

Неправилното хранене и липсата на спорт са рискови фактори за състоянието

прочети още

1 от 8 дами развиват заболяването, а причините са стрес или автоимунитет

прочети още

Стресът и наднорменото тегло повишават нивата на естроген, което води до образуването ѝ

прочети още

90% от оздравелите изпитват трудности, свързани със сексуалното здраве и отделителните функции

прочети още

Кегел упражненията укрепват интимните мускули и помагат на много жени и мъже

прочети още

Упражненията с тренажор са много ефективни и при двата пола

прочети още

Пийте много вода, тренирайте мехура, приемайте Алое вера и ограничете кофеина

прочети още

Какви са тенденциите при устройствата за интимно подмладяване у дома

прочети още

12 съвета за намаляване на риска от уринарен дискомфорт

прочети още

Добавки помагат за намаляване на общото възпаление в пикочния мехур

прочети още

СПКЯ причинява инсулинова резистентност, което повишава нивата на кръвната захар

прочети още

Балансираният режим на хранене и упражненията на Кегел помагат

прочети още

До 70% от жените с лека до умерена форма на болестта могат да заченат по естествен път в рамките на 3 години

прочети още

Заболяването води до сраствания, възпаления и болки в областта на таза

прочети още

90% от представителите на силния пол страдат от инконтиненция след радикална простатектомия

прочети още

Упражненията на Кегел помагат за възстановяване след операция -- статия за в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

Упражненията с тренажор подобряват либидото -- статия за в. "Галерия", бр. 27/22 г.

прочети още

Добър начин да облекчите дискомфорта е терапията с тренажор! -- статия за бр. 26/ 22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

Хормонални причини, инсулинова резистентност и ендометриоза водят до стерилитет -- статия за бр. 25/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

30% от двойките по света се борят със стерилитета -- статия за бр. 24/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

Kranus Edera е холистичното, дигитално решение за проблеми с потентността

прочети още

Упражненията на Кегел елиминират еректилната дисфункция! -- статия за бр. 23/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

Какво помага при еректилна дисфункция? -- статия за бр. 22/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

Препоръчвам тренажорите за превенция на изпускане и смъкване. Комбинирайте ги с тренировки, за да имате мотивация и бързи резултати!

прочети още

За какво е добре да внимаваме след хистеректомия! -- статия за бр. 18/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

Интервю с Милена от "Процъфтяваща връзка с Милена", фея на любовта, женски треньор, любовен консултант по успешни връзки, енергиен терапевт и семеен констелатор.

прочети още

Открийте тайните за интимно здраве на всяка възраст и как да се предпазите от ранна менопауза, изпускане и смъкване. -- статия за бр. 15/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

Статистиката сочи, че 1 от 3 жени страда от инконтиненция (изпускане на урина), а решениe има! -- статията за бр. 12/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

В рубриката "GIRL POWER" представяме проекти на жени за жени в България! Всяка седмица споделяме за инициативите на вдъхновяващи дами! Изпращайте ни и вашите предложения!

прочети още

Смъкването на органите в малкия таз засяга всяка втора жена над 50 г.! -- статия за бр. 9/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

прочети още

В "GIRL POWER" представяме проекти на жени за жени в България! Всяка седмица споделяме с вас инициативите на вдъхновяващи дами! Не забравяйте да ни изпращате и вашите предложения. Пишете ни!

прочети още

Ние, съвременните жени, полагаме огромни усилия за перфектен външен вид и извайване на идеално тяло, но напълно забравяме интимните си мускули, които няма как да видим пред огледалото. А именно те са основата на женското здраве, младостта и красотата ни!

прочети още

В "GIRL POWER" на фокус са проектите от жени за жени в България! Споделяме с вас какво привлече вниманието ни през последните дни. Не забравяйте, че разчитаме и на вашите предложения. Пишете ни!

прочети още

Много от бъдещите майки не знаят, че по време на бременност могат да правят полезни упражнения за тазовото дъно и активности, които подпомагат допълнително на интимните мускули, но само след консултация с лекар. Повечето жени попадат на блога ни, за да търсят упражнения, чак когато след раждане усетят нещо притеснително „там долу".

прочети още

Шийката на матката е важна част от тялото ви - не само ако искате да забременеете или се предпазвате от забременяване, но и за цялостното репродуктивно здраве. Проверката на позицията на шийката на матката у дома може да ви помогне да опознаете менструалния си цикъл и да разберете по-добре начина, по който работи тялото ви.

прочети още

Седмична рубрика "GIRL POWER"! На фокус са женските проекти създадени от жени за жени в България! Ще ви споделяме женски активности на наши любими дами, но и ще разчитаме на вашите препоръки!

прочети още

На 21 януари по стар обичай празнуваме Бабинден.

прочети още

По този повод искаме да ви кажем, че днес изглеждате възхитително!

прочети още

Нова рубрика в блога ни!! Ще ви споделяме женски проекти на наши любими дами, но и ще разчитаме на вашите препоръки! Вярваме, че само заедно сме по-силни и избираме да подадем ръка на други жени, които помагат на жени!

прочети още

Жените, които имат разрешение от гинеколога си, могат да правят упражнения за тазовото дъно и през бременността, но само под наблюдение на лекаря.

прочети още

Денят на цезарово сечение се отбелязва всяка година на 14 януари в САЩ. Този ден е посветен на хората, родени чрез цезарово сечение, а също и на медицинското чудо, което помага на много майки да раждат без никакви усложнения.

прочети още

Нашето тазово дъно се разтяга до максимума на своите възможности по време на бременност и в резултат на това то става по-слабо. Ако не сме подготвени и мускулите на тазовото ни дъно са слаби, е вероятно да станем една от многото жени, които страдат от нарушения на тазовото дъно по време на бременността и след нея.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно са подложени на изключителен натиск, докато вършат усилена работа за подпомагане на бременността.

прочети още

Месецът на осведомеността за здравето на шийката на матката се отбелязва всяка година през януари, за да насърчи жените да бъдат по-внимателни към здравето си и да си правят редовен скрининг.

прочети още

Влагаме много усилия, време и пари във външния си вид, НО напълно забравяме за мускулите на тазовото дъно, които не се виждат пред огледалото... Въпреки че именно от тези мускули зависят здравето, сексуалността и самочувствието на жените!!!

прочети още

24 "приказки от д-р Кегел" за здравето на жената! Продължаваме с последната [ЧАСТ 3]...

прочети още

Представяме ви 24 "приказки от д-р Кегел" с полезна информация за здравето на жената! Продължаваме с [ЧАСТ 2]...

прочети още

Представяме ви 24 "приказки от д-р Кегел"! Всеки ден до Коледа ще ви разказваме по една приказа! Очаква ви много любопитна и полезна информация за здравето на жената!

прочети още

Руският хитов тренажор за интимна гимнастика е в предпродажба до 28 октомври

прочети още

Момичетата на възраст от 12 до 17 г. трябва да бъдат обучавани в училище как да изпълняват упражнения за тазовото дъно. Това се посочва в проект за нови здравни препоръки на National Institute of Health and Care (NICE) – Националният институт по здраве и грижи във Великобритания.

прочети още

Информацията в книгата на Екатерина Смирнова е необходима на всяка жена, независимо от нейната възраст и разбирания!

прочети още

Най-доброто, което можете да направите още сега, е да поемете контрола върху здравето на пикочния си мехур. Упражненията за тазовото дъно са задължителни при изпускане на урина!

прочети още

1 от 10 жени на възраст под 40 години страда от слабост на тазовото дъно (отпускане на интимните мускули).

прочети още

Мускулите на тазовото дъно могат да бъдат укрепени, както всеки друг мускул в тялото ни, с повторения на контракции (Кегел упражнения), съпротивителна сила (Кегел тежести) и обратна връзка за правилна техника. Дори само 15 мин. тренировки с Кегел тежести се равняват на 100 самостоятелни Кегел упражнения.

прочети още

Аноргазмията е невъзможността за кулминация (достигане до оргазъм). Терминът е известен също като синдром на Coughlan. Днес ви приканваме да прочетете за това състояние.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно отдавна са признати като жизненоважни за поддържането на органите в малкия таз, за здравословната сексуална функция и за осигуряването на контрол на отделителните ни функции. Освен това те допринасят за стабилността на тялото ни и правилна стойка като анатомично и функционално свързват тазовите органи – вагината, матката, пикочния мехур и ректума – но също така помагат за независимото функциониране на всеки един от тях поотделно.

прочети още

Честно да си призная преди да започна да използвам тренажора Kegel8 Ultra 20 V2 нямах усещания отвътре в интимната област (тазовото дъно).

прочети още

Тазовото дъно е комплекс от мускули и съединителна тъкан, които обхващат областта на перинеума и ануса – от срамната кост до опашната кост. Ролята му е да поддържа всички органи в малкия ни таз като пикочния мехур, вагината, матката, червата на място, да контролира работата им, така че да няма изпускания, да поддържа увеличената тежест по време на бременността, да подпомага раждането и да ни помага да имаме по-интензивни интимни усещания.

прочети още

Макар че са изминали над 70 години, откакто са описани и научно доказани от д-р Арнолд Кегел,  Кегел упражненията (или упражненията на тазовото дъно) и тяхната ефективност при множество различни видове дисфункции на тазовото дъно продължава да вълнува и специалистите, лекари, физотерапевти и жените.  Ако  не  сте  запознати с тазовото дъно и защо е важно да го упражняваме, можете да прочете нашата статия "Как работи тазовото дъно?". В  тази статия, ние  ще  скочим  направо в дълбокото в опит да отговорим  на  въпроса: "Наистина ли работят Кегел упражненията?".   

прочети още

Сигурно вече сте чували за мускулатурата на тазовото дъно, в повечето случаи най-късно след раждането? Или за Кегел упражнения? А правили ли сте интимна гимнастика? Темата за здраво тазово дъно е в основата на днешния ни материал. В интервю за Стефи Стоянов от mammi.bg, Галина Начкова от Kegel8 България разказва повече за техниките за заздравяване на тазовото дъно, защо са важни и полезни и как да ги изпълняваме.

прочети още

Когато една млада жена забременее за първи път се намират какви ли не “специалисти” и доброжелатели, които да ѝ дават съвети, препоръки, насоки и "най-добри практики". Но истината е, че освен че жената в този момент е доста уязвима, тя е и с бушуващи хормони, което допринася за лесно ранимото ѝ психическо състояние. А и да не се лъжем всяка следродилна депресия започва дори още по време на бременността. Затова е важно жената да се вслуша в собствения си глас и да разбера какви са нейните нужди в този момент.

прочети още

Ако водиш заседнал начин на живот, имаш нужда да се възстановиш след раждане или наближаваш менопауза , тогава най-вероятно изпитваш и редица дискомфорти с интимните мускули и областта на тазовото дъно.

прочети още

Това е онлайн обучение на Кегел8 България и WomanLifebook. WomanLifebook е сертифицирана школа по личностно развитие, в която всяка жена може да напише своята щастлива история.

прочети още

Последните тенденции са да се открият пациентите в леки и среднотежките степени на уринарна инконтиненция и да се провежда неинвазивна терапия. Идеята е да не се стига до оперативно лечение, което не винаги дава траен ефект и е свързано с много рискове и усложнения. За тези цели през последното десетилетие са измислени и специални „умни машинки“ за жени и за мъже, като тези на Kegel.

прочети още

Смъкването на гениталните органи (т. нар. пролапс) има 4 стадия. Първите два от тях са в голяма степен управляеми и могат да се повлияят значително от консервативно лечение като Кегел упражнения, включително упражнения с Кегел тренажори. В тези първи стадии обикновено не се препоръчва операция, но е наложително да се вземат мерки за спиране на смъкването. Най-безвредното и естествено ефективно решение, за да не прогресира повече смъкването и да се възстанови по естествен начин са Кегел упражненията.  

прочети още

Електрическата стимулация може да помогне за намаляване на болката в тазовата област, за свиването на тазовите мускули или за успокояване на входящите нервни сигнали, за да се намали свръхактивността на органи като пикочния мехур.  

прочети още
Тазова болка
11 юни 2020

Тазовата болка е често срещан проблем, който засяга много жени в даден момент от живота им. Независимо дали причина за болката са прекалено стегнати тазови мускули, вулводиния, вагинизъм, ендометриоза или нещо друго, ако страдате от болка в таза и слабините, споделете и потърсете помощ.

прочети още

Пълната хистеректомия представлява необратимото отстраняване на матката и шийката на матката чрез операция. Провежда се за лечение на различни женски репродуктивни проблеми

прочети още

Упражняването на мускулите на тазовото дъно трябва да бъде част от ежедневната ви физическа активност, независимо от възрастта ви. Така, както са гимнастиката, йогата, фитнес програмите, тренкровките в залата, на открито и т.н. Знаете ли, че можете да правите упражненията за тазовото дъно (Кегел упражненията) по-лесно и ефективно с помощта на тренажор?

прочети още

Ако изпитвате трудности да започнете с Кегел упражненията си или се притеснявате, че не ги правите правилно, специализираните тренажори за тазово дъно ще подобрят ефективността на всяко стягане, което правите.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно се намират в основата на вашия таз. Те действат като хамак от опашната кост в задната част на таза, до предната част на срамната кост.

прочети още

Групата мускули, които изграждат тазовото дъно, работят по същия начин като всеки друг мускул в тялото Ви – чрез отпускане и свиване те придвижват околните сухожилия, кости и органи. Единствената волева функция на мускулите на тазовото дъно е същото това свиване и отпускане, което правите при Кегел упражненията.

прочети още

При първи симптоми на изпускане и смъкване, споделете с гинеколога си!

прочети още

Независимо дали преживявате естествена менопауза или хирургична (преждевременна) менопауза, от съществено значение е да се научите как да се грижите за тялото си и да се подготвите за това, което предстои. Ето защо в Kegel8 направихме списък с най-добрите храни за консумиране по време на менопаузата.

прочети още

Упражненията на тазовото дъно елиминират проблемите с рекцията и инконтиненция, помагат за здравето на простата. Но как да ги правите?

прочети още

Всички мъже знаят, че имат простата, но повечето мъже не знаят какво е или какво прави, докато се сблъскат с проблем.

прочети още

Еректилната дисфункция засяга повече от 1 на 10 мъже в Европа. Еректилните проблеми са изключително чести, особено при мъже на възраст над 40 години. Но не всичко е обречено! Има най-различни методи, с които можете да опитате да премахнете еректилните проблеми.

прочети още
Вулводиния
17 март 2020

Вулводинията е често срещано състояние, което засяга една от всеки десет жени над 20 години. Вулводинията е позната още като хронична болка в интимната област. Тя може да бъде много продължителна – да продължава цял ден и да не ви позволява да правите нищо друго.

прочети още
Ендометриоза
29 февруари 2020

Ендометриозата е често срещано явление, което засяга близо 2 милиона жени във Великобритания и може да причини болки в тазовото дъно, нередовен или тежък месечен цикъл, депресия, проблеми с фертилитета и други.

прочети още

Има множество състояния, които могат да доведат до болки в тазовата област, било то остри или хронични. Ако страдате от болки в таза е важно да посетите лекар, за да стигнете до основната причина довела до това състояние.

прочети още

Прочетете историята на една млада жена, (само на 27 г.), която страда от усещане за „отпуснатост“ в гениталиите. Тя се е опитвала да прави упражненията на Кегел, но мускулите ѝ били толкова слаби, че не можела да задържи свиването изобщо. Само за 6 седмици с тренажора Ultra 20 V2, тя рязко повишава силата на мускулите на тазовото си дъно и подобрява отношенията си с партньора.

прочети още

Инконтиненцията или изпускането при мъжете е все по-голям проблем. Тя е досадно, смущаващо състояние и наистина може да увреди самочувствието Ви. Независимо дали става въпрос за проблеми с простатата, слабост на тазовото дъно или свръхактивен пикочен мехур, всичко това може да ви накара да ходите до тоалетната твърде често или през цялата нощ, или понякога може и да не стигнете навреме.

прочети още

Независимо дали страдате от еректилна дисфункция или просто искате да получите и поддържате по-твърда и по-силна ерекция, преди да се обърнете към лекарства, подсилете тазовото си дъно с мъжки упражнения на Кегел!

прочети още

Парадоксът е, че дерматологичните клиники са пълни с жени, които търсят външно разкрасяване, а за проблемите „там долу“ се говори рядко!

прочети още

Почти 30% от жените над 50 години страдат от различна степен стрес инконтиненция. При по-младите дами този процент е по-нисък, но независимо от възрастта много от тях не се осмеляват да споделят за това дори пред лекаря си.

прочети още

В науката гинекология има голям раздел статични заболявания. Казано простичко, това са заболявания на женските полови органи, свързани с промяната на статиката на човешкото тяло. Матката и яйчниците се държат в определено положение в корема на жената благодарение на три чифта връзки със стената на таза. Ако има вродена слабост на съединителната тъкан, при малко натоварване се получава някаква степен на смъкване. Под натоварване разбираме бременността и нормалното раждане.

прочети още

За няколко месеца, дори не с много редовни упражнения ефектът е поразителен. Съжалявам, че не си закупих тренажора, когато го видях още първия път. Това щеше да ми спести много неприятни усещания и опит.

прочети още

Валерия е на 64 години и страда от ректоцеле или смъкване на ректума, което е свързано с болка и дискомфорт. Тя използва комбинация от електростимулация и механични упражнения с тренажор. След по-малко от 2 седмици, вече вижда резултати. Прочетете разказа ѝ.

прочети още

Надя Данчева, физиотерапевт, хронично любопитен двигателен ентусиаст, чиято мисия е да убеди света, колко важно е да се движиш, както и че Вагина не е еквивалент на чудовището Неси от Лох Нес, както и че тазово дъно имаме всички! Майка на две прекрасни същества, леко разхвърляна и вечно ентусиазирана за пътешествия и обучения.

прочети още

Едно от основните даоистки упражнения, наречено „Елен“ всъщност почти изцяло се припокрива с Кегел упражненията за тазово дъно, изследвани през 50-те години на 20 век от американският гинеколог д-р Арнолд Кегел.

прочети още

Материал за списание „Жената днес“ с участието на Галина и Ива от Kegel8 България.

прочети още

Чували ли сте,че Кегел упражненията са много полезни, но някак все не успявате да ги правите редовно? Kegel8 може да бъде ваш най-добър помощник в това да възстановите силата и контрола над вагиналните си мускули само за 12 седмици. Попълнете краткия тест на Kegel8, за да определите кой тренажор е най-добър за вас! Ще отнеме само 1 минута от вашето време.

прочети още

За първи път услугата се предлага за жени само в масажно студио „ATMAN“

прочети още

Смесената уринарна инконтиненция е неволното и неотложно изпускане на урина в резултат на някакво усилие като например кихане, кашляне, физически упражнения.

прочети още

Свръхактивният пикочен мехур е състояние, което се проявява с почти постоянна нужда за уриниране и може да доведе до инконтиненция и изпускане. Ако пикочния ви мехур сигнализира, че трябва да отидете преди планираното време, използвайте упражненията на Кегел/упражнения за тазово дъно, за да контролирате усещането, докато не потиснете нуждата и позива за уриниране. Когато започнете да разпознавате какво задейства пикочния ви мехур, ще можете да се обучавате да ходите до тоалетна все по-рядко, с все по-дълги интервали.

прочети още

Преливната инконтиненция е името, което се дава на няколко различни типа инконтиненция, които настъпват едновременно. Тя е свързана с невъзможност да контролирате уринирането си и може да приема множество форми.

прочети още

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

прочети още

Стрес инконтиненцията или Стре уринарна инконтиненция (СУИ) се случва, когато мускулите отслабнат и не могат да поддържат пикочния мехур да не се изпуска. Това е „предупредителен знак”, с който твоето тяло ти казва, че трябва да заздравиш мускулите си.

прочети още

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най-интимните си части! Операциите за разкрасяване „там долу“ бързо стават една от най-популярните козметични процедури.  

прочети още

Много от нас не са чували термина пролапс или смъкване на матката, докато не се сблъскат с този проблем лично. Какво точно е пролапс? И защо има толкова много жени, които са в риск?

прочети още
ЕНТЕРОЦЕЛЕ
13 май 2018

В резултат на отслабване на мускулите и съединителната тъкан на тазовото дъно, част от тънкото черво спада в пространството между ректума и вагината. Ентероцеле (или смъкване на тънкото черво) се случва, когато част от тънкото черво спада и измества горната част на вагиналната стена. Това създава издуване на повърхността на вагината.

прочети още

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация. Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

прочети още

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка!

прочети още

Има няколко класифициращи системи, които лекарите използват, за да опишат степента на пролапса – 1 (първа степен) е умерена, а 4 (четвърта степен) е най-тежка.  

прочети още

Дамите, които страдат от някаква форма на пролапс, знаят, че това състояние е неудобно, болезнено и може да окаже опустошително влияние върху самочувствието.

прочети още

Ако можете да стягате силно мускулите на тазовото си дъно, Вие имате силни оргазми. Силните мускули „там долу“ означават, че сте по-силни, по-здрави и по-лесно възбудими, така че когато правите любов с партньора си можете да го обгърнете плътно и да увеличите усещанията си като създавате този прекрасен оргазмичен контакт, който ще увеличи и разшири вашият любовен живот!

прочети още

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Ако сте започнали да забелязвате сиви коси тук-там, по-трудно ви е да ставате сутрин от леглото или просто не сте толкова подвижниа колкото преди – може би вече е време да прегърнете идеята, че "възрастта е само цифра". Тези промени са част от процеса на остаряване и като такива се приемат просто като част от живота.

прочети още

Загубили сте интерес към интимността? Усещанията не са както преди? Опитвате се да избягвате ласките с партньора си?

прочети още

Уринарната инконтиненция се определя като „неволево изпускане на урина, причиняващо социални и хигиенни проблеми“. Това е често срещано състояние, което е много неприятно и потискащо.

прочети още

Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами...

прочети още

Ако се чудите как да правите упражнения за здраво тазово дъно (или Кегел упражненията) правилно, Вие сте на правилното място. Тази гимнастика е важна част от дневната тренировка, както на мъжете, така и на жените.

прочети още

Това е често срещано мнение за упражненията за тазовото дъно (или Кегел упражненията, както още са известни), но истината е, че ако те не работят за теб има причина за това и Kegel8 може да помогне.

прочети още

Какво са Кегел упражнения? Разработени от калифорнийския гинеколог д-р Арнолд Кегел, това са упражнения, които са клинично доказано, ефективно, неоперативно лечение на слабости на тазовото дъно.  

прочети още

Mоже би току-що сте родили, изпускате се понякога , или просто искате да поддържате мускулите си силни, здрави и в добра форма. Но, това не винаги е лесно само със самостоятелни Кегел упражнения на тазовото дъно.

прочети още

Откъде идва терминът "Кегел"? Кегел упражнения са кръстени на човека, който ги е измислил - д-р Арнолд Кегел. Прочетете, за да разберете как той става пионер в грижата за тазовото дъно.

прочети още

Мария Попова: "След близо 3 седмици използване на тренажора попитах съпруга си дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му."

прочети още

Стиляна Йорданова: "Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули... Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена"

прочети още

Лилия Илиева: "Само след 20 дни постигнах чувствителността ми се е повишила осезателно. Изпитвам и по-голямо желание, и по-голямо удоволствие от секса... Предимствата на тази машинка са и че може да помогне за облекчаване на болките при раждане."

прочети още

Рени Аврамова: "Тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото."

прочети още

Препоръчваме ви първоначално да използвате тренажорите Kegel8 в легнало положение или седнали с вдигнати крака. Това ще ви помогне да свикнете с усещането за вашия тренажор и по този начин ще избегнете разместване на сондата. Важно е сондата да поддържа постоянен контакт с мускулите на тазовото дъно, за да може да ги упражнява правилно.

прочети още

Хедър е млада жена, в края на 20-те си години и до скоро страда от проблеми на тазовото дъно, които се отразяват на интимния й живот. Заради възрастта си тя се срамува да говори с партньора си.

прочети още

Когато решите, че сте готови да имате бебе, подготвянето на тялото ви за зачеване и износване на вашето бебе, ще бъде на върха на вашия списък със задачи през следващите месеци.

прочети още

1 от всеки 3 жени страда от стрес инконтиненция и 50% от жените над 55 години ще имат някаква форма на пролапс

прочети още

Накратко След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен Трейси открива, че има увреждане на нервите, но само 6 седмици тренировки с Kegel8 значително подобриха симптомите й Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

прочети още

Накратко Саманта имаше симптоми на слаб пикочен мехур от тийнейджърска възраст; те продължаваха да се влошават и живота й стана неуправляем 12 седмично лечение с Kegel8 Ultra 20 остави памперсите и подложките в миналото за Саманта! Саманта използваше Kegel8 Ultra 20, за да постигне тези резултати.

прочети още

Kegel8 България с гордост и удоволствие ви представя – нашите партньори от Мамма Бокс. Те са две прекрасни млади мами, които са създали уникална абонаментна програма за грижа за всички жени, които преминават през чудото на майчинството.

прочети още