Подобряване на потентността - има начини!

3 юни 2022
Подобряване на потентността - има начини!
Какво помага при еректилна дисфункция? -- статия за бр. 22/22 г. на в. "ГАЛЕРИЯ"

 

Сексуалната функция е съществена и критич-на част от психическото и физическото здраве на всеки мъж. Когато възникне проблем в леглото, касаещ потентността, ситуацията е много обезпокоителна за силния пол, а и поражда редица съмнения у дамите. С напредването на възрастта сексуалните затруднения при господата стават все по-разпространени, а притесненията на половинките им големи.

 

Еректилна дисфункция или мъжката импотентност е нарушение на интимния живот от невъзможността за ерекция или за поддържането й. Смята се, че 1 от 10 мъже има трудности с потентността в някакъв момент от живота си. Очаква се разпространението на еректилната дисфункция в световен мащаб да нарасне до 322 милиона мъже до 2025 г. По последна статистика в България около 300 хиляди мъже имат временни или постоянни нарушения в ерекцията.

 

Счита се, че при младите мъже сексуалните смущения са рядкост, но през последните години зачестяват случаите и при тях. Това се дължи предимно на стрес, свързан с кариерата и доходите, ниска самооценка, страх от провал по време на интимност, неправилно сексуално възпитание, депре-сия или злоупотреба с вредни вещества.

 

Много мъже отказват да потърсят специализирана помощ заради предразсъдъци и погрешни убеждения. Това значително нарушава качеството им на живота, а премълчаването на сексуалните трудности влошава и взаимоотношенията им с партньора. В нашето общество мъжката импотентност се свързва масово със загуба на мъжественост, което е допълнителна пречка за разговор дори с медицински специалист. 

 

Ако мъжът ви има затруднения с ерекцията и поддържането й или намалено сексуално желание, потърсете решение заедно. Няма нищо срамно в това и шансовете за справяне с проблема са големи. Важно е да се направят нужните прегледи и изследвания, за да бъде установена точната причина. Еректилната дисфункция трябва да се лекува, за да може мъжът ви да се чувства добре, уверен в себе си и отново да води задоволителен начин на живот.

 

Какви може да са причините за проблемите с ерекцията?


Физически причини
– високо кръвно налягане, хормонални проблеми, висок холестерол, диабет, затлъстяване, странични ефекти от лекарства, множествена склероза, болестта на Паркинсон, злоупотреба с наркотици, алкохол или тютюн, лечение на рак на простатата, увеличе на простата, нарушения в мускулите на тазовото дъно.

 

Емоционални причини – стрес, умора, тревожност, депресия, влошени отношения и комуникация с партньора, чести конфликти.

 

Как може да се предотврати еректилна дисфункция?

 

Подобряването на мускулите на тазовото дъно ще доведе до значително решение за справяне с проблема, тъй като тези мускули са свързани със сексуалната функция. Упражненията на Кегел за мъже или т. нар. упражнения за тазовото дъно, ще дадат най-добър резултат с електронен тренажор за мъже. Терапията с електростимулация ще подобри силата на ерекцията, преждевременна еякулация, насладата от сексуалната активност за мъжа ви, но и за вас.

 

Към тренировките с тренажора е добре да се променят хранителните навицида се спрат цигарите, да се ограничат алкохолът и енергийните напитки. Добре е господата да бъдат редовни и с профилактичните прегледи, да следят кръвната захар, да се стремят към здравословно ниво на кръвното налягане и холестерола чрез диета и добавки, както и откритата комуникация с любимата. Нека господата не забравят, че редовният секс ги предпазва от проблеми с потентността. 

 

Очаквайте продължение по темата в следваща статия!

 

 

Пишете на nachkova.gallery@abv.bg какво искате да коментираме в рубриката! Очаквам вашата обратна връзка!

 

 

Автор: Галина Начкова, Kegel8 България

 Галина Начкова е автор на новата рубрика "ЖЕНСКИ ТАЙНИ" във в. "ГАЛЕРИЯ!

 

Галина е основател и собственик на онлайн платформата Kegel8 България (www.kegel8.bg), консултант по женско здраве и тазово дъно, сертифициран уелнес коуч, автор и водещ на обучения за жени.

 

 

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Статията има за цел да ви предостави полезна информация и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете каквото и да е лечение, задължително се консултирайте с медицински специалист.

 

 

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ:


КАК СЕ ПРАВЯТ КЕГЕЛ УПРАЖНЕНИЯТА ЗА МЪЖЕ?

 

ПОТЕНТНОСТТА И КЕГЕЛ УПРАЖНЕНИЯТА

 

 

 

KEGEL8 V за МЪЖЕ - тренажор с електростимулация

 

ТРЕНАЖОР ЗА КЕГЕЛ УПРАЖНЕНИЯ С ПРОГРАМИ ЗА ПОТЕНТНОСТ!

 

 

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още