Ректоцеле - историята на Валерия

1 май 2019
 Ректоцеле - историята на Валерия

В началото малко се притеснявах да опитам с този метод, за да засиля тазовото си дъно. Бях се срещала с една дама физиотерапевт и я бях питала за уреди с електростимулация. Тя каза, че резултатите са противоречиви и по-добре сама да се стягам и отпускам (да правя Кегел упражнения), да ползвам механичен тренажор или конуси.

 

Закупих си Механичния биофийдбек тренажор Kegel8 и няколко седмици правех упражнения по 3 пъти на ден по около 10 минути. Не забелязах подобрение, затова реших да си взема Kegel8 Ultra 20.

 

 

"След 10 дни съм изумена от разликата"

 


След като го използвах за 10 дни, бяха изумена от разликата! Имах ректоцеле от известно време и забелязвах подуване и неудобство, което се  засилваше към края на деня. Обичам да ходя пеша много и открих, че симптомите ми се влошават след разходка. А аз обикновено ходя поне веднъж седмично сред природата поне по 7 километра.

 

 

На 64 години съм, много съм активна и по принцип се поддържам в добра форма.

 

 

След като си поговорих с момичтата от Kegel8, коя програма ще ми подхожда най-добре, започнах да редувам P03 и P15.

 

 

Трябва да призная, че първата седмица имах чувството, че нещата се влошават, което малко ме притесни. Но, продължих и след втората седмица, разликата беше изумителна. Чувствам се много по-тонизирана в интимната област. Вече не забелязвам подутина, когато ходя пеш, както често се случваше преди.

 

 

Използвам Kegel8 Ultra20 веднъж дневно и съм наистина много доволна, че по този начин успях да намаля и контролирам симптомите на смъкването. Много съм доволна и се надявам в следващите седмици да става още по-добре.

 

 

Полза от механичния биофийдбек тренажор също има. Използвам го, за да тествам силата си на стягане и сега вече съм на ниво 5, докато преди никога не стигах повече от 3, когато се упражнявах без уреда Ultra 20. А всъщност като се замисля са минали са минали само 10 дни след като започнах да използвам Ultra 20. Много съм възхитена и побързах да споделя резултата си с вас!

 

Не се среща често да попаднеш на продукт, който наистина прави, това, което производителят твърди, че дори повече.

 

 

Kegel8 Ultra20Kegel8 биофийдбек трейнър

 

 

Споделете Вашата успешна история с нас

 

Когато споделяте личния си опит, Вие ни помагате да стигнем до повече жени, които имат нужда от нас.

 

Все още има бариери пред дамите, които търсят помощ за проблеми свързани със смъкване в гениталната област, инконтиненция или липса на интимни усещания.

 

Заедно сме по-силни и можем да вдъхнем надежда на още много български жени. Нека помогнем на повече дами да имат по-добро самочувствие и да бъдат здрави!

 

Ако искате да ни споделите своя опит с тренажорите, моля пишете ни на office@kegel8.bg.

 

С радост ще разкажем и Вашата история!

 

 

Събитието стартира на 15.02.2021. Това е онлайн обучение на Кегел България в партньорство с WomanLifebook. WomanLifebook е сертифицирана школа по личностно развитие, в която всяка жена може да напише своята щастлива история.

прочети още

Тазовото дъно е комплекс от мускули и съединителна тъкан, които обхващат областта на перинеума и ануса – от срамната кост до опашната кост. Тяхната роля е да поддържат всички органи в малкия ни таз като пикочния мехур, вагината, матката, червата на място, да контролират работата им, така че да няма инциденти и изпускания, да поддържат увеличената тежест по време на бременността, да подпомагат раждането и да ни помагат да имаме по-интензивни интимни усещания. Тези мускули понякога отслабват и това води до много неприятности като изпускания, смъкване и разместван ена органи, незадоволителни усещания, за които повечето от нас не говорят дори и с гинеколога си. За да разберете дали и как функционират тези мускули, можете да си направите няколко лесни теста вкъщи.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно отдавна са признати като жизненоважни за поддържането на органите в малкия таз, за здравословната сексуална функция и за осигуряването на контрол на отделителните ни функции. Освен това те допринасят за стабилността на тялото ни и правилна стойка като анатомично и функционално свързват тазовите органи – вагината, матката, пикочния мехур и ректума – но също така помагат за независимото функциониране на всеки един от тях поотделно.

прочети още