Ректоцеле - историята на Валерия

1 май 2019
 Ректоцеле - историята на Валерия

В началото малко се притеснявах да опитам с този метод, за да засиля тазовото си дъно. Бях се срещала с една дама физиотерапевт и я бях питала за уреди с електростимулация в домашни условия. Тя каза, че няма много наблюдения и е запозната само с подобни процедури в клиники, но те бяха много скъпи за мен. Затова тя ми каза по-добре сама да се стягам и отпускам (да правя Кегел упражнения), да ползвам механичен тренажор или Кегел тежести, които поне имат обратна връзка, за разлика от нефритените яйца.

 

Закупих си Механичния биофийдбек тренажор и няколко седмици правех упражнения по 3 пъти на ден по около 10 минути и се водех по обратната връзка. Не забелязах подобрение, тъй като съм доста нетърпелива, започнах да се отчайвам напълно. Докато една вечер в поредната безсънна нощ от неудобството в интимната зона, реших да си взема Kegel8 Ultra 20 V2. Тогава не вярвах, че има шанс за подобрение при мен. Нямах надежда... Днес, виждам, че тогава съм постъпила по най-добрия възможен начин! 

 

 

"След 10 дни бях изумена от разликата"

 


След ката използвах тренажора само за 10 дни, бяха изумена от разликата! Имах ректоцеле от известно време и забелязвах подуване и неудобство, което се  засилваше към края на деня. Обичам да ходя пеша много и бях открила, че симптомите ми се влошаваха винаги след разходка - чувствах се в капан. Обикновено ходя и поне веднъж седмично сред природата, разходките ми са поне по 7 километра. Не можех да си представя да спра това любимо мое занимание, все едно да спра радостта от живота, заради неудобството в тазовото ми дъно.

 

 

На 64 години съм, много съм активна и по принцип се поддържам в добра форма и настроение. Имам положително отношение и към остаряването. За мен най-доброто предстои без значение в кой етап от живота сме.

 

 

След като купих тренажора, изчетох инструкциите и всичко по сайта. Така се запознах и с Галина Начкова, гоговорихме няколко пъти, като започнах да действам с програмите по нейна препоръка. Като знаех коя програма ще ми подхожда най-добре и с коя да я комбинирам всичко стана лесно. След консултациите с Галя вече бях спокойна, че съм в добри ръце, тя търпеливо изслуша всички мои въпроси и ме спечели с желанието си да ми помогне.

 

 

Трябва да призная, че първата седмица с електронния тренажор имах чувството, че нещата се влошават, което малко ме притесни (после разбрах, че това е временно). Продължих и след втората седмица, разликата беше изумителна. Чувствам се много по-тонизирана в интимната област. Вече не забелязвам подутина, когато ходя пеш, както често се случваше преди.

 

 

Използвам Kegel8 Ultra 20 V2  веднъж дневно и съм щастлива, че по този начин успях да намаля и да контролирам симптомите на смъкването. Много, много съм доволна и виждам как всяка седмица ставам още по-добре.

 

 

Полза от механичния биофийдбек тренажор също има, но трябваше първо да усетя отново интимната зона вътрешно. Уредът обучи мускулите ми и вече осъзнавам какво конкретно е нужно да правя. На няколко седмици се проверявам с механичния тренажор, за да тествам силата си на стягане и сега вече съм на ниво 5, докато преди никога не стигах повече от 3, когато се упражнявах без уреда Ultra 20 V2. А тогава бяха минали само около 10 дни след като започнах да използвам електронния тренажор. Много съм възхитена, силно развълнувана и побързах да споделя резултата си, за да знаят и други жени, които са се отчаяли и страдат в този моемнт, както бях и аз преди!

 

Не се среща често да попаднеш на продукт, който наистина прави, това, което производителят твърди, че дори и повече. Казвам ви няма място за притеснение, не го мислете толкова, учените са го измислили вместо нас. Не се загубвайте в години проучвания, четене и двоумене, а си спестете неудобствата и болките.

 

 

"За себе си мога да кажа, че си върнах комфорта в живота, радостта ми е огромна!"

 

 

Благодарността ми също е много голяма! На Галя, специално искам да кажа - щастлива съм, че те намерих и ти беше до мен в избора ми. Направи щастието ми действително! Бях скептична и гледах с недоверие, но ти ме докосна и вече не съжалявам нито ден! Продължавай да помагаш и на по-големите момичетата като мен! Впечатлена съм от твоите знания, подхода ти и цялата мъдрост, която носиш, а си толкова млад човек! Благодаря ти от все сърце!

 

 

 

 

 

 

Вземи своя тренажор още сега! Не отлагай отново! 

 

 

Споделете вашата успешна история с нас, за да вдъхновим повече жени!

 

Споделяйки личния си опит Вие ни помагате да достигнем до повече български жени, които имат нужда от нас.

 

Все още има бариери пред жените, които търсят помощ за проблеми, като смъкване в гениталната област, инконтиненция или липса на усещания.

 

Ако искате да споделите Вашата история, моля пишете ни на office@kegel8.bg. Нека бъдем по-силни и здрави заедно!

 

 

 

Запази час за онлайн консултация с Галина Начкова,
експерт по тазово дъно и женски wellness треньор

 

+359 899 37 73 62

 

 


ВЗЕМИ КОНСУЛТАЦИЯ СЕГА!

 

 

 

 

 

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още