С тренажорите изпълнявате упражненията на Кегел без грешка

29 май 2022
С тренажорите изпълнявате упражненията на Кегел без грешка
Интервю с Таня Димитрова, кинезитерапевт: Препоръчвам да използвате тренажорите цял живот за превенция на изпускане и смъкване. Комбинирайте ги тренировки, за да имате мотивация и бързи резултати!

 

 

Коя е Таня Димитрова? Представи ни се с няколко думи.  

 

Здравейте, дами, аз съм Таня Димитрова и съм дипломиран кинезитерапевт. От 2003 г. се занимавам с упражнения за мускулите на тазовото дъно. Тренирала съм моите мускули на тазовото дъно с почти всички видове тренажори, които съществуват. Образовала съм се за тазовото дъно в университета и самостоятелно чрез курсове на специалисти от Русия.

 

 

Кога започна да се интересуваш конкретно от мускулите на тазовото дъно?

 

Заинтересувах се от темата за тазовото дъно след като родих през 2003 г., но тогава, за съжаление знаех само за упражненията на Кегел от обучението по кинезитерапия. С Кегелите успях да се възстановя напълно след раждането и така усетих първите позитивни ефекти  и върху сексуалността ми. Тези нови усещания породиха в мен интереса към темата. Така през годинитезапочнах да проучвам в Интернет и най-накрая открих Галя и тренажорите Kegel8, с която се запознахме лично, а днес дори си партнираме в любимото ни занимание.

 

ВИЖ ОЩЕ: КАК СЕ ПРАВЯТ КЕГЕЛ УПРАЖНЕНИЯТА

 

 

От колко време упражняваш интимните мускули? Какви тренажори си използвала през годините?

 

Първо, както повечето момичета, които не са наясно с какъв тренажор да започнат, си закупих нефритено яйце, едва след това открих сайта на Галя и тренажорите Kegel8, които значително подобриха тренировките ми и се запалих още повече по интимната гимнастика. Имам колекция от тренажори и съм много доволна! След това реших да почерпя и от руския опит изаради курс при руска треньорка си купих тренажора Вагитон Лазер и започнах да тренирам с него. Като спортна натура, имах нужда да надграждам техниката си и тогава усетих растеж и в резултатите. След това изпробвах и другите тренажори Вагитон, упражнявах се дълго време по тяхната система и я изпробвах върху себе си. Толкова се запалих, че и съм щастлива, че Галя вече го предлага в България. 

 

 

Защо дамите да упражняват интимните си мускули с тренажорите? Какви женски ползи усещаш от тренировките на мускулите на тазовото дъно с тренажорите?

 

С тренажорите си улеснявате живота, защото няма как да сгрешите техника на самите Кегел упражнения – тренажорът не позволява това. Съответно гарантирано ще получите резултат! А той се вижда във всеки един момент чрез обратната връзка, например опашката-индикатор на вагиналните конуси Kegel8 или лазерната точка на стената на тренажора Vagiton Laser. Много дами в България искат да използват яйца и топчета, но не разбират, че за да ги използват, първо трябва да усвоят идеално движенията на интимните мускули с Вагиналните конуси и Вагитон Лазер. А просто да се носят топчета и яйца не дава резултат, даже е вредно, тъй като може да получите инфекция. Дамите осъзнават това по трудния начин, когато им се случи, разочароват се и решават, че тези занимания не са за тях. Решението е упражнения с тренажори с обратна връзка, които да ви показват дали изпълнявате правилно упражненията и така бързо получавате резултати.

 

Това е базовият тренажор, с който трябва да се занимавате поне 1-3 месеца, за да преминете към топчета и яйца, които са без обратна връзка. Дори препоръчвам да го използвате цял живот, в съчетание с други тренажори и упражнения. Ако нямате време за друго, просто направете 10 минути тренировка с него, като профилактика и за превенция на изпускане, смъкване и редица неразположения. 

 

 

Разкрий ни тайната формула за успешна тренировка на интимните мускули?

 

Желание + Действие + Постоянство = Успех

Толкова е просто – без зацикляне върху резултата, а с удоволствие! И разбира се инструктор, който има опит, за да получите възможно най-бързо и качествено резултат и за да пропуснете загубата на ценно време, лутане и разочарования.

 

 

Кои са твоите любими тренажори, подходящи за начинаещи и профилактика?

 

На всички, които нямат сериозни оплаквания, а просто искат да се занимават с интимна гимнастика, за да поддържат добро за женско здраве, силно препоръчвам Кегел тежестите (Вагинални конуси Kegel8) и Vagiton Laser, които може да изпълнявате с видео тренировките, които съм направила за вас с много желание.

 

 

 

Интервю на Галина Начкова за блога на kegel8.bg

 

 

 

ТРЕНАЖОРИ, С КОИТО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ПРАВИЛНО КЕГЕЛ УПРАЖНЕНИЯТА! 


НАЙ-ДОБРИТЕ ИЗОБРЕТЕНИЯ ЗА ЖЕНИ! <3

 

 

Kegel8 Ultra 20 V2 Кегел тежести

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още