САМО СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ НЯМА ИЗПУСКАНЕ

12 март 2018
САМО СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ НЯМА ИЗПУСКАНЕ

 

 Kegel8 Ultra 20 за инконтиненция и повече чувствителност

 

От пет месеца гордо нося титлата „мама“. Родих по естествен път. Като за първо раждане се справих за цели 18 часа. Установих обаче скоро след това, че стресовата инконтиненция, по-известна като изпускане, не ме е подминала. Замълчах си, не споделих с никого. И точно когато имах нужда от помощ, се запознах с моя Kegel8 Ultra 20. От близо три седмици той е неизменна част от всекидневието ми. И макар и с малко бебе, намерих време за него, защото грижата за моето здраве е толкова важна, колкото и тази за детето ми. Преди да започна да го използвам, ме мъчеше въпросът дали бих могла да си навредя, пъхайки на толкова специфично и чувствително място „нещо“, излъчващо електрически импулси. И тогава леко цинично си казах: „Някой да се е повредил от използването на вибратор?!“ Така започна моят експеримент. Предварително направих замерване на състоянието на тазовите си мускули, което отчете доста незадоволителен резултат за моите 26 години по 9-степенната скала на Kegel8. Това ме мотивира да започна упражненията възможно най-скоро. Стартирах с тестова програма, която трябваше да трае седмица, но аз я удължих с още три дни, тъй като ми се струваше, че все още не съм подготвена да мина на следващото ниво. За максимален ефект е добре упражненията да се правят два пъти дневно по 30 минути. Признавам си, че понякога успявах да се справя само веднъж. Усещането, след като пъхнах накрайника на тренажора, който прилича на малка мишка за компютър, беше доста странно. Сякаш някой леко драскаше с иглички от двете страни на влагалището ми. След няколко опита свикнах и даже ми стана приятно. Приключвайки с тестовата програма, вече втора седмица прилагам P11, която е за лека стресова инконтиненция. Програмата е с доста по-силен интензитет и отново ми трябваше време да свикна. В началото не беше приятно. Иска ми се да вярвам, че с упражненията и връщането към активния полов живот, защото той също спомага за стягането на мускулите, нещата са се нормализирали. От две седмици не се е случвало и да се изпусна. А съпругът ми, който уж не знаеше моята малка здравна тайна, ме подкрепи, като му обясних какво ще правя с това „нещо“. Каза само „спокойно, аз знаех, скоро всичко ще се нормализира“. След близо три седмици използване на тренажора го попитах дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му, реакция с две тълкувания: или се справям по-добре, или има какво още да се желае. Предпочитам да е първото и затова продължавам!

 

Ревюто на тренажора Kegel8 Ultra 20 е написано от Мария Попова, която е рекламен асистент в списание Ева. Целият материал е публикуван тук.

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още