Тазова болка

11 юни 2020
Тазова болка

Тазовата болка е често срещан проблем, който засяга много жени в даден момент от живота им. Независимо дали причина за болката са прекалено стегнати тазови мускули, вулводиния, вагинизъм, ендометриоза или нещо друго, ако страдате от болка в таза и слабините, споделете и потърсете помощ.

 

 

Защо страдам от болка в таза?

 

 

Тазовата болка е нещо, което може да засегне жени от всички възрасти и може да бъде причинено от цяла гама различни ситуации, включително инфекция, твърде стегнати мускули и медицински състояния като ендометриоза и вулводиния.

 

 

Тазовата болка често има проста причина, която може лесно да се лекува, така че ако изпитвате болка в областта на таза, трябва да се консултирате с вашия лекар - често това е нещо, което може да се лекува лесно, така че да не се налага да страдате повече.

 

 

Тренажорите за тазово дъно Kegel8 предлагат програми за мускулна релаксация и облекчаване на болката, които ви помогат да лекувате болката в таза, както и да предотвратите и лекувате инконтиненция, генитално смъкване и други.

 

Как работи електростимулацията при болка в тазовото дъно?

 

Когато електростимулация се прилага върху тялото, тя създава поток от електрически заредени частици, което от своя страна предизвиква физиологични промени в тъканта, през които тече зарядът. Ето защо, ако приложите електрическа стимулация върху мускулите на тазовото дъно, можете да предизвикате тези мускули да променят поведението си.

Вижте повече по темата ТУК.

 

 

Kegel8 има решението

 

 

 

  • Включва клинично одобрени програми за облекчаване на болката

 

  • Може да помогне за отпускане на стегнатите мускули на таза

 

  • Идеален, ако трябва да се подложите на операция на тазовото дъно

 

  • Помага при тазова болка, инконтиненция, смъкване и други

 

 

 

 

 

 

 

Знаете ли, че?

 

Прекалено интензивни упражнения на тазовото дъно или неправилни Кегел упражнения могат да предизвикат болка и стегнатост в  мускулите на тазовото ви дъно. Ето защо упражненията с електронен тренажор за тазово дъно Kegel8 са страхотни, защото позволяват на мускулите ви да се отпуснат и да се възстановят за нужното време между упражненията.

 

 

Нещо повече, ако болката ви в таза ви е причинена от състояние като ендометриоза, Вашият лекар може да препоръча операция за лечение на проблема. Това означава, че е още по-важно да укрепите тазовото си дъно преди и след операцията, за да получите най-добрите възможни следоперативни резултати.

 

 

Не страдайте в мълчание от болки в тазовата област - Kegel8 е тук, за да ви помогне!

Събитието стартира на 15.02.2021. Това е онлайн обучение на Кегел България в партньорство с WomanLifebook. WomanLifebook е сертифицирана школа по личностно развитие, в която всяка жена може да напише своята щастлива история.

прочети още

Тазовото дъно е комплекс от мускули и съединителна тъкан, които обхващат областта на перинеума и ануса – от срамната кост до опашната кост. Тяхната роля е да поддържат всички органи в малкия ни таз като пикочния мехур, вагината, матката, червата на място, да контролират работата им, така че да няма инциденти и изпускания, да поддържат увеличената тежест по време на бременността, да подпомагат раждането и да ни помагат да имаме по-интензивни интимни усещания. Тези мускули понякога отслабват и това води до много неприятности като изпускания, смъкване и разместван ена органи, незадоволителни усещания, за които повечето от нас не говорят дори и с гинеколога си. За да разберете дали и как функционират тези мускули, можете да си направите няколко лесни теста вкъщи.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно отдавна са признати като жизненоважни за поддържането на органите в малкия таз, за здравословната сексуална функция и за осигуряването на контрол на отделителните ни функции. Освен това те допринасят за стабилността на тялото ни и правилна стойка като анатомично и функционално свързват тазовите органи – вагината, матката, пикочния мехур и ректума – но също така помагат за независимото функциониране на всеки един от тях поотделно.

прочети още