Тазова болка

11 юни 2020
Тазова болка

Тазовата болка е често срещан проблем, който засяга много жени в даден момент от живота им. Независимо дали причина за болката са прекалено стегнати тазови мускули, вулводиния, вагинизъм, ендометриоза или нещо друго, ако страдате от болка в таза и слабините, споделете и потърсете помощ.

 

 

Защо страдам от болка в таза?

 

 

Тазовата болка е нещо, което може да засегне жени от всички възрасти и може да бъде причинено от цяла гама различни ситуации, включително инфекция, твърде стегнати мускули и медицински състояния като ендометриоза и вулводиния.

 

 

Тазовата болка често има проста причина, която може лесно да се лекува, така че ако изпитвате болка в областта на таза, трябва да се консултирате с вашия лекар - често това е нещо, което може да се лекува лесно, така че да не се налага да страдате повече.

 

 

Тренажорите за тазово дъно Kegel8 предлагат програми за мускулна релаксация и облекчаване на болката, които ви помогат да лекувате болката в таза, както и да предотвратите и лекувате инконтиненция, генитално смъкване и други.

 

Как работи електростимулацията при болка в тазовото дъно?

 

Когато електростимулация се прилага върху тялото, тя създава поток от електрически заредени частици, което от своя страна предизвиква физиологични промени в тъканта, през които тече зарядът. Ето защо, ако приложите електрическа стимулация върху мускулите на тазовото дъно, можете да предизвикате тези мускули да променят поведението си.

Вижте повече по темата ТУК.

 

 

Kegel8 има решението

 

 

 

  • Включва клинично одобрени програми за облекчаване на болката

 

  • Може да помогне за отпускане на стегнатите мускули на таза

 

  • Идеален, ако трябва да се подложите на операция на тазовото дъно

 

  • Помага при тазова болка, инконтиненция, смъкване и други

 

 

 

 

 

 

 

Знаете ли, че?

 

Прекалено интензивни упражнения на тазовото дъно или неправилни Кегел упражнения могат да предизвикат болка и стегнатост в  мускулите на тазовото ви дъно. Ето защо упражненията с електронен тренажор за тазово дъно Kegel8 са страхотни, защото позволяват на мускулите ви да се отпуснат и да се възстановят за нужното време между упражненията.

 

 

Нещо повече, ако болката ви в таза ви е причинена от състояние като ендометриоза, Вашият лекар може да препоръча операция за лечение на проблема. Това означава, че е още по-важно да укрепите тазовото си дъно преди и след операцията, за да получите най-добрите възможни следоперативни резултати.

 

 

Не страдайте в мълчание от болки в тазовата област - Kegel8 е тук, за да ви помогне!

Когато една млада жена забременее за първи път се намират какви ли не “специалисти” и доброжелатели, които да ѝ дават съвети, препоръки, насоки и "най-добри практики". Но истината е, че освен че жената в този момент е доста уязвима, тя е и с бушуващи хормони, което допринася за лесно ранимото ѝ психическо състояние. А и да не се лъжем всяка следродилна депресия започва дори още по време на бременността. Затова е важно жената да се вслуша в собствения си глас и да разбера какви са нейните нужди в този момент.

прочети още

Ако водиш заседнал начин на живот, имаш нужда да се възстановиш след раждане или наближаваш менопауза , тогава най-вероятно изпитваш и редица дискомфорти с интимните мускули и областта на тазовото дъно.

прочети още

Сигурно вече сте чували за мускулатурата на тазовото дъно, в повечето случаи най-късно след раждането? Или за Кегел упражнения? А правили ли сте интимна гимнастика? Темата за здраво тазово дъно е в основата на днешния ни материал. В интервю за Стефи Стоянов от mammi.bg, Галина Начкова от Kegel8 България разказва повече за техниките за заздравяване на тазовото дъно, защо са важни и полезни и как да ги изпълняваме.

прочети още