Тренажори за тазово дъно - пълен пътеводител

9 юни 2020
Тренажори за тазово дъно - пълен пътеводител

Упражняването на мускулите на тазовото дъно трябва да бъде част от ежедневната ви физическа активност, независимо от възрастта ви. Така, както са гимнастиката, йогата, фитнес програмите, тренкровките в залата, на открито и т.н. Знаете ли, че можете да правите упражненията за тазовото дъно (Кегел упражненията) по-лесно и ефективно с помощта на тренажор?

 

 

Кегел тренажорът или тренажорът за тазово дъно е устройство, което ви помага да изпълнявате всички сложни и важни упражнения на тазовото дъно правилно. 

 

Базовите модели предлагат биофийдбек (механизъм за обратна връзка) и ви показват, когато стискате точните мускули. 

 

Усъвършенстваните тренажори са още по-добра алтернатива, като например електронен тaзов тренажор.

 

Електронният тренажор за тазово дъно работи с мускулите на тазовото ви дъно вместо вас и всичко това с натискането на един бутон. Електронно устройство трябва да има всеки, който не може правилно да свие интимните си мускули, или тези от вас, които вече имат слабо тазово дъно (при него често се проявяват симптоми като малки изпускания при кашляне и кихане и/или дори генитално смъкване).

 

 

Какво представляват Кегел упражненията?

 

 

Упражненията на Кегел (Кегелите) представляват повтарящо се свиване и отпускане на мускулите на тазовото дъно, известни още като мускулите на Кегел или всъщност вашите интимни мускули. Редовните упражнения за тазовото дъно помагат за подобряване и поддържане на силата на тазовото ви дъно, по същия начин, както упражненията на други части на тялото ви.

 

 

Това стягане и отпускане на тазовото дъно е жизненоважно, за да поддържате мускулите си "там долу" силни, здрави и тонизирани.

 

Това е още по-важно, ако тренирате активно, тъй като упражнения, като бягане и вдигане на тежести оказват огромен натиск върху тазовото ви дъно и често водят до отслабването им.

 

 

Но дали всъщност Кегелите работят?

 

Как да разберете дали ги изпълнявате правилно?

 

Колко време трябва да държите мускулите на тазовото си дъно стегнати?

 

За да извлечете ползите от упражненията на Кегел, първо трябва да научите правилната техника.

 

 

А вие, как правите Кегел упражнения?

 

 

Може да не усещате мускулите на тазовото си дъно по време на ежедневните си дейности, но те са там и работят за вас. Мускулите на тазовото дъно автоматично реагират на промени в налягането, като кихане и кашляне, за да предотвратят изпускане, без да се налага да мислите за това. Те също така ви помагат да задържите пикочния си мехур пълен за по-дълго време, за да можете да стигнете навреме до тоалетната.

 

 

Трябва да се опитвате да изолирате мускулите на тазовото си дъно, за да можете да ги упражнявате. Обичайно е хората да стискат мускулите на корема, дупето или краката си едновременно с мускулите на тазовото си дъно - но това намалява ползите от Кегел упражненията и ограничава ефективността им.

 

 

За да изпълнявате правилно Кегел упражненията, трябва да:

 • Стиснете мускулите около ануса си (сякаш се опитвате да задържите газ)

 

 • Едновременно с това стегнете вагиналните си мускули 

 

 • Стиснете и повдигнете и двете горепосочени области възможно най-високо - без да напрягате мускулите на дупето, краката или корема си

 

 • Отпуснете се и повторете

 

Някои жени (в следствие на различни причини) имат толкова слаби мускули на тазовото си дъно, че не са в състояние дори съвсем леко да ги свиват и да правят Кегел упражнения ефективно, за да ги укрепят. Това е често срещано при жени, които са били бременни, жени след менопауза и хора, които тренират бягане. А какви са опциите, ако това описва вас самите?

 

 

"Упражняването със съпротивителна сила се доказа като най-ефективно във всички области на мускулната терапия за възстановяване на нормалните функции", д-р Арнолд Кегел.

 

 

С други думи, стискането на даден предмет като форма на съпротивление, докато упражнявате мускулите на тазовото дъно, помага значително да подобрите тонуса на тазовото си дъно.

 

 

През 21 век правенето на Кегел упражнения означава, че можете да използвате клинично доказана технология за повишаване на ефективността на упражненията за засилване на тазовото дъно. Това ви позволява бързо да постигнете всички предимства на силното и здраво тазово дъно, като например:

 

 

 • Контрол върху пикочния мехур и червата

 

 • Силна опора на тазовите органи, включително на матката

 

 • Повишена чувствителност, повече интимност, усещане и дори оргазми

 

 • Бързо възстановяване след бременност и раждане

 

 • Мъжете наблюдават подобрение на еректилната функция

 

 

Какви са ползите от упражненията на Кегел с тренажори?

 

Кегел тренажорите помагат да се избегне объркването, което често е свързано с упражненията на тазовото дъно. Електронното стимулиране на мускулите на тазовото ви дъно ви учи как трябва да се усеща ефективната контракция на Кегел - за да можете да практикувате вашите Кегели по всяко време и навсякъде!

Най-предпочитания от дамите електронен тазов тренажор Kegel8 Ultra 20 има 20 клинично доказани програми, разработени със  физиотерапевти и насочени към различни често срещани проблеми, свързани с тазовото дъно. Той се предлага с иновативната и ергономична сонда Kegel8 Glide Gold. Електронният тренажор Kegel8 произвежда удобна и безопасна мускулна стимулация, която ефективно свива и отпуска правилните мускули във вашето тазово дъно - укрепва и тонизира тазовото дъно с натискане на един единствен бутон.

 

Kegel8 Ultra 20  Kegel8 Glide Gold Probe


 

Сондата Kegel8 Glide Gold Probe гарантира, че ще повиши ефективността на вашите упражнения чрез златните си електроди (пластинки). Те са идеални за тези, които имат непоносимост към никел. Освен това те спомагат за повишаване на проводимостта! Иновациите на Kegel8 Glide Gold Probe не спират дотук - уникалната й форма на лъжичка я прави най-удобната сонда за използване; дори ако имате смъкване или ниска шийка на матката. Може би вече сте се убедили сами в това. :)

 

 

Ще се спрем и на предложението ни за здравето на нашите любими половинки... мъжете!

 


Тазовият тренажор Kegel8 V за мъже е революционен електронен тренажор за тазово дъно, създаден специално за мъже. Той е и ЕДИНСТВЕНИЯТ тренажор за тазово дъно за мъже на пазара, който може да се използва или с анална сонда или външни електродни подложки върху кожата.

 

Kegel8 V For Men


 

Kegel8 V For Men е разработен във Великобритания от водещи специалисти, за да осигури най-добрите възможни резултати. Можете да използвате тренажора V For Men по всяко време и навсякъде, за да се справяте с множество проблеми с тазовото дъно, включително инконтиненция, еректилна дисфункция, преждевременна еякулация и сила на тазовото дъно. Освен това, тези мъже, за които е неудобно да използват сонда, за да стимулират мускулите на тазовото си дъно, могат да използват външни електродни подложки с абсолютно всички програми на тренажора БЕЗ ДА ПОСТАВЯТ СОНДА.

 

 

И отново се връщаме към устройствата за дамите. Представяме ви иновативния ни модел kGoal с мобилна апликация, която ви дава обратна връзка... 

 

 

Умният тренажор за тазово дъно kGoal е иновативен уред, разработен в Сан Франциско, САЩ, специално за жените, които искат да възстановят контрола и усещанията, които са имали по естествен начин без операции и инвазивни поцедури. Тренажорът е направен от мек силикон, зарежда се с USB кабел и има безплатно мобилно приложение, на което в реално време можете да следите силата, с която стягате и отпускате интимните си мускули, и да виждате напредъка си лесно ден след ден.

 

kGoal

 

Само изпускате и поставяте меката възглавничка на kGoal във вагиналния канал, включвате и отваряте приложението на телефона си. Уредът се грижи за това не само да стягате, но и да отпускате мускулите си правилно. Последното е изключително важно за възстановяването им и ефективността на упражненията. Всеки път, когато правите стягането правилно (без да напрягате дупето или корема) kGoal ви възнаграждава с вибрация, която служи за тактилна обратна връзка. Колко по-силно стягате, толкова по-силна е вибрацията. Ако предпочитате, можете също да изключите вибрацията и да виждате силата на стягане само на екрана на телефона си чрез приложението kGoal (то е безплатно и можете да го изтеглите от Apple Store или Google Play).

 

 

Вагиналните конуси Kegel8 са много удобно и ефективно средство за измерване на силата на тазовото дъно. С този тренажор веднага ще видите дали вашите Кегел контракции са ефективни или не; ако когато стиснете и повдигнете мускулите на тазовото си дъно, опашката им се накланя надолу, значи правите упражненията правилно. Този тренажор с обратна връзка може да помогне на жените да се научат как да стискат, укрепват, контролират и поддържат тазовото си дъно.

 

Вагиналните конуси Kegel8

 
 

Вагиналните конуси Kegel8 представляват комплект от 3 Кегел тежести, идеални за упражнения на тазовото дъно. Тези претеглени вагинални конуси служат като ефективна система за укрепване на тазовото дъно, която можете да използвате у дома и да постигнете бързи и ефективни резултати само за 12 седмици. Проектирани съвместно с един от най-добрите физиотерапевти във Великобритания, тези вагинални конуси имат уникална индикаторна опашка, която ви позволява да разберете дали тренирате правилно мускулите си. Ако стиснете мускулите на тазовото си дъно и опашката се движи надолу - значи Кегелите ви са правилни. Плюс това, вагиналните конуси Kegel8 са произведени от медицински клас Сантопрен, така че можете да сте сигурни, че са безопасни за тялото и са хигиенични!


 

Електронният тазов TENS тренажор Kegel8 Mother Nurture е задължителен за всички бъдещи майки. Това устройство комбинира упражнения за тазово дъно Kegel8 с TENS уред за процеса на раждане. 

 

Kegel8 Mother Nurture*

 

С помощта на този тренажор за тазово дъно ще можете да подготвите тазовото си дъно за бременност, да осигурите облекчаване на болката по време на раждането и да възстановите мускулите си след раждането. Kegel8 Mother Nurture осигурява ефективно облекчаване на болката с TENS по време на раждането - което означава, че може дори да нямате нужда от лекарства!

 

*В момента тренажорът Mother Nurture е спрян от производство.


 

 

Механичният биофийдбек тренажор Kegel8

 
 

Механичният биофийдбек тренажор Kegel8 ви помага да подобрите, измервате и да следите силата на тазовото си дъно. Уредът ви води през бързите и бавни упражненията на Кегел и показва текущия ви напредък на екрана. Уникалната 'Squeeze Scale' ви помага да наблюдавате напредъка си, да измервате успеха и силата си на стискане, като напредвате всеки ден.

 

 

Вярно ли е, че упражненията на Кегел ви правят по-тесни?

 

 

Ако направите упражненията на Кегел част от вашата ежедневна гимнастика, определено ще забележите ползи и отвътре и отвън. Предимствата на силното тазово дъно включват:

 

 • Подобрени интимни усещания както за вас, така и за вашия партньор

 

 • Намалена вероятност да развиете уринарна инконтиненция

 

 • По-добър контрол върху пикочния мехур и червата

 

 • Подобрена опора на тазовото дъно на вашите тазови органи

 

 • По-лека бременност и раждане

 

 

Важни факти, които трябва да знаете за Кегелите:

 

 • 50% от жените изпълняват Кегел упражненията неправилно - често в резултат на лоша техника.

 

 • Вашите мускули на тазовото дъно са като всеки друг мускул в тялото - честите упражнения ги поддържат здрави и силни.

 

 • Кегелите се насочват към два вида мускулни влакна във вашето тазово дъно - бързи и бавни мускулни влакна.

 

 • Здравословното тазово дъно е жизненоважно за поддържане на всички жени, независимо възрастта им!

 

 

 

Кой Кегел тренажор е най-подходящ за вас?

 

Разполагаме с широка гама от Кегел тренажори, предназначени за всяка нужда. Всички наши тренажори за тазово дъно се придържат към строги стандарти, за да гарантираме на нашите клиенти превъзходен продукт. Нашите вагинални конуси и електронни тазови тренажори са произведени във Великобритания и в САЩ според най-строгите спецификации за качество и безопасност.

 

 

 

Тест

 

 

Натиснете тук, за да разберете кой Кегел тренажор е най-подходящ за вас

 

 

 

 

При нужда от допълнителна консултация се обърнете към нашия екип на office@kegel8.bg. С радост ще отговорим на всички ваши въпроси!

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още