Тренажори за тазово дъно - пълен пътеводител

9 юни 2020
Тренажори за тазово дъно - пълен пътеводител

Упражняването на мускулите на тазовото дъно трябва да бъде част от ежедневната ви физическа активност, независимо от възрастта ви. Така, както са гимнастиката, йогата, фитнес програмите, тренкровките в залата, на открито и т.н. Знаете ли, че можете да правите упражненията за тазовото дъно (Кегел упражненията) по-лесно и ефективно с помощта на тренажор?

 

 

Кегел тренажорът или тренажорът за тазово дъно е устройство, което ви помага да изпълнявате всички сложни и важни упражнения на тазовото дъно правилно. 

 

Базовите модели предлагат биофийдбек (механизъм за обратна връзка) и ви показват, когато стискате точните мускули. 

 

Усъвършенстваните тренажори са още по-добра алтернатива, като например електронен тaзов тренажор.

 

Електронният тренажор за тазово дъно работи с мускулите на тазовото ви дъно вместо вас и всичко това с натискането на един бутон. Електронно устройство трябва да има всеки, който не може правилно да свие интимните си мускули, или тези от вас, които вече имат слабо тазово дъно (при него често се проявяват симптоми като малки изпускания при кашляне и кихане и/или дори генитално смъкване).

 

 

Какво представляват Кегел упражненията?

 

 

Упражненията на Кегел (Кегелите) представляват повтарящо се свиване и отпускане на мускулите на тазовото дъно, известни още като мускулите на Кегел или всъщност вашите интимни мускули. Редовните упражнения за тазовото дъно помагат за подобряване и поддържане на силата на тазовото ви дъно, по същия начин, както упражненията на други части на тялото ви.

 

 

Това стягане и отпускане на тазовото дъно е жизненоважно, за да поддържате мускулите си "там долу" силни, здрави и тонизирани.

 

Това е още по-важно, ако тренирате активно, тъй като упражнения, като бягане и вдигане на тежести оказват огромен натиск върху тазовото ви дъно и често водят до отслабването им.

 

 

Но дали всъщност Кегелите работят?

 

Как да разберете дали ги изпълнявате правилно?

 

Колко време трябва да държите мускулите на тазовото си дъно стегнати?

 

За да извлечете ползите от упражненията на Кегел, първо трябва да научите правилната техника.

 

 

А вие, как правите Кегел упражнения?

 

 

Може да не усещате мускулите на тазовото си дъно по време на ежедневните си дейности, но те са там и работят за вас. Мускулите на тазовото дъно автоматично реагират на промени в налягането, като кихане и кашляне, за да предотвратят изпускане, без да се налага да мислите за това. Те също така ви помагат да задържите пикочния си мехур пълен за по-дълго време, за да можете да стигнете навреме до тоалетната.

 

 

Трябва да се опитвате да изолирате мускулите на тазовото си дъно, за да можете да ги упражнявате. Обичайно е хората да стискат мускулите на корема, дупето или краката си едновременно с мускулите на тазовото си дъно - но това намалява ползите от Кегел упражненията и ограничава ефективността им.

 

 

За да изпълнявате правилно Кегел упражненията, трябва да:

 • Стиснете мускулите около ануса си (сякаш се опитвате да задържите газ)

 

 • Едновременно с това стегнете вагиналните си мускули 

 

 • Стиснете и повдигнете и двете горепосочени области възможно най-високо - без да напрягате мускулите на дупето, краката или корема си

 

 • Отпуснете се и повторете

 

Някои жени (в следствие на различни причини) имат толкова слаби мускули на тазовото си дъно, че не са в състояние дори съвсем леко да ги свиват и да правят Кегел упражнения ефективно, за да ги укрепят. Това е често срещано при жени, които са били бременни, жени след менопауза и хора, които тренират бягане. А какви са опциите, ако това описва вас самите?

 

 

"Упражняването със съпротивителна сила се доказа като най-ефективно във всички области на мускулната терапия за възстановяване на нормалните функции", д-р Арнолд Кегел.

 

 

С други думи, стискането на даден предмет като форма на съпротивление, докато упражнявате мускулите на тазовото дъно, помага значително да подобрите тонуса на тазовото си дъно.

 

 

През 21 век правенето на Кегел упражнения означава, че можете да използвате клинично доказана технология за повишаване на ефективността на упражненията за засилване на тазовото дъно. Това ви позволява бързо да постигнете всички предимства на силното и здраво тазово дъно, като например:

 

 

 • Контрол върху пикочния мехур и червата

 

 • Силна опора на тазовите органи, включително на матката

 

 • Повишена чувствителност, повече интимност, усещане и дори оргазми

 

 • Бързо възстановяване след бременност и раждане

 

 • Мъжете наблюдават подобрение на еректилната функция

 

 

Какви са ползите от упражненията на Кегел с тренажори?

 

Кегел тренажорите помагат да се избегне объркването, което често е свързано с упражненията на тазовото дъно. Електронното стимулиране на мускулите на тазовото ви дъно ви учи как трябва да се усеща ефективната контракция на Кегел - за да можете да практикувате вашите Кегели по всяко време и навсякъде!

Най-предпочитания от дамите електронен тазов тренажор Kegel8 Ultra 20 има 20 клинично доказани програми, разработени със  физиотерапевти и насочени към различни често срещани проблеми, свързани с тазовото дъно. Той се предлага с иновативната и ергономична сонда Kegel8 Glide Gold. Електронният тренажор Kegel8 произвежда удобна и безопасна мускулна стимулация, която ефективно свива и отпуска правилните мускули във вашето тазово дъно - укрепва и тонизира тазовото дъно с натискане на един единствен бутон.

 

Kegel8 Ultra 20  Kegel8 Glide Gold Probe


 

Сондата Kegel8 Glide Gold Probe гарантира, че ще повиши ефективността на вашите упражнения чрез златните си електроди (пластинки). Те са идеални за тези, които имат непоносимост към никел. Освен това те спомагат за повишаване на проводимостта! Иновациите на Kegel8 Glide Gold Probe не спират дотук - уникалната й форма на лъжичка я прави най-удобната сонда за използване; дори ако имате смъкване или ниска шийка на матката. Може би вече сте се убедили сами в това. :)

 

 

Ще се спрем и на предложението ни за здравето на нашите любими половинки... мъжете!

 


Тазовият тренажор Kegel8 V за мъже е революционен електронен тренажор за тазово дъно, създаден специално за мъже. Той е и ЕДИНСТВЕНИЯТ тренажор за тазово дъно за мъже на пазара, който може да се използва или с анална сонда или външни електродни подложки върху кожата.

 

Kegel8 V For Men


 

Kegel8 V For Men е разработен във Великобритания от водещи специалисти, за да осигури най-добрите възможни резултати. Можете да използвате тренажора V For Men по всяко време и навсякъде, за да се справяте с множество проблеми с тазовото дъно, включително инконтиненция, еректилна дисфункция, преждевременна еякулация и сила на тазовото дъно. Освен това, тези мъже, за които е неудобно да използват сонда, за да стимулират мускулите на тазовото си дъно, могат да използват външни електродни подложки с абсолютно всички програми на тренажора БЕЗ ДА ПОСТАВЯТ СОНДА.

 

 

И отново се връщаме към устройствата за дамите. Представяме ви иновативния ни модел kGoal с мобилна апликация, която ви дава обратна връзка... 

 

 

Умният тренажор за тазово дъно kGoal е иновативен уред, разработен в Сан Франциско, САЩ, специално за жените, които искат да възстановят контрола и усещанията, които са имали по естествен начин без операции и инвазивни поцедури. Тренажорът е направен от мек силикон, зарежда се с USB кабел и има безплатно мобилно приложение, на което в реално време можете да следите силата, с която стягате и отпускате интимните си мускули, и да виждате напредъка си лесно ден след ден.

 

kGoal

 

Само изпускате и поставяте меката възглавничка на kGoal във вагиналния канал, включвате и отваряте приложението на телефона си. Уредът се грижи за това не само да стягате, но и да отпускате мускулите си правилно. Последното е изключително важно за възстановяването им и ефективността на упражненията. Всеки път, когато правите стягането правилно (без да напрягате дупето или корема) kGoal ви възнаграждава с вибрация, която служи за тактилна обратна връзка. Колко по-силно стягате, толкова по-силна е вибрацията. Ако предпочитате, можете също да изключите вибрацията и да виждате силата на стягане само на екрана на телефона си чрез приложението kGoal (то е безплатно и можете да го изтеглите от Apple Store или Google Play).

 

 

Вагиналните конуси Kegel8 са много удобно и ефективно средство за измерване на силата на тазовото дъно. С този тренажор веднага ще видите дали вашите Кегел контракции са ефективни или не; ако когато стиснете и повдигнете мускулите на тазовото си дъно, опашката им се накланя надолу, значи правите упражненията правилно. Този тренажор с обратна връзка може да помогне на жените да се научат как да стискат, укрепват, контролират и поддържат тазовото си дъно.

 

Вагиналните конуси Kegel8

 
 

Вагиналните конуси Kegel8 представляват комплект от 3 Кегел тежести, идеални за упражнения на тазовото дъно. Тези претеглени вагинални конуси служат като ефективна система за укрепване на тазовото дъно, която можете да използвате у дома и да постигнете бързи и ефективни резултати само за 12 седмици. Проектирани съвместно с един от най-добрите физиотерапевти във Великобритания, тези вагинални конуси имат уникална индикаторна опашка, която ви позволява да разберете дали тренирате правилно мускулите си. Ако стиснете мускулите на тазовото си дъно и опашката се движи надолу - значи Кегелите ви са правилни. Плюс това, вагиналните конуси Kegel8 са произведени от медицински клас Сантопрен, така че можете да сте сигурни, че са безопасни за тялото и са хигиенични!


 

Електронният тазов TENS тренажор Kegel8 Mother Nurture е задължителен за всички бъдещи майки. Това устройство комбинира упражнения за тазово дъно Kegel8 с TENS уред за процеса на раждане. 

 

Kegel8 Mother Nurture

 

С помощта на този тренажор за тазово дъно ще можете да подготвите тазовото си дъно за бременност, да осигурите облекчаване на болката по време на раждането и да възстановите мускулите си след раждането. Kegel8 Mother Nurture осигурява ефективно облекчаване на болката с TENS по време на раждането - което означава, че може дори да нямате нужда от лекарства!


 

Механичният биофийдбек тренажор Kegel8

 
 

Механичният биофийдбек тренажор Kegel8 ви помага да подобрите, измервате и да следите силата на тазовото си дъно. Уредът ви води през бързите и бавни упражненията на Кегел и показва текущия ви напредък на екрана. Уникалната 'Squeeze Scale' ви помага да наблюдавате напредъка си, да измервате успеха и силата си на стискане, като напредвате всеки ден.

 

 

Вярно ли е, че упражненията на Кегел ви правят по-тесни?

 

 

Ако направите упражненията на Кегел част от вашата ежедневна гимнастика, определено ще забележите ползи и отвътре и отвън. Предимствата на силното тазово дъно включват:

 

 • Подобрени интимни усещания както за вас, така и за вашия партньор

 

 • Намалена вероятност да развиете уринарна инконтиненция

 

 • По-добър контрол върху пикочния мехур и червата

 

 • Подобрена опора на тазовото дъно на вашите тазови органи

 

 • По-лека бременност и раждане

 

 

Важни факти, които трябва да знаете за Кегелите:

 

 • 50% от жените изпълняват Кегел упражненията неправилно - често в резултат на лоша техника.

 

 • Вашите мускули на тазовото дъно са като всеки друг мускул в тялото - честите упражнения ги поддържат здрави и силни.

 

 • Кегелите се насочват към два вида мускулни влакна във вашето тазово дъно - бързи и бавни мускулни влакна.

 

 • Здравословното тазово дъно е жизненоважно за поддържане на всички жени, независимо възрастта им!

 

 

 

Кой Кегел тренажор е най-подходящ за вас?

 

Разполагаме с широка гама от Кегел тренажори, предназначени за всяка нужда. Всички наши тренажори за тазово дъно се придържат към строги стандарти, за да гарантираме на нашите клиенти превъзходен продукт. Нашите вагинални конуси и електронни тазови тренажори са произведени във Великобритания и в САЩ според най-строгите спецификации за качество и безопасност.

 

 

 

Тест

 

 

Натиснете тук, за да разберете кой Кегел тренажор е най-подходящ за вас

 

 

 

 

При нужда от допълнителна консултация се обърнете към нашия екип на office@kegel8.bg. С радост ще отговорим на всички ваши въпроси!

 

 

Събитието стартира на 18.01.2021. Това е онлайн обучение на Кегел България в партньорство с WomanLifebook. WomanLifebook е сертифицирана школа по личностно развитие, в която всяка жена може да напише своята щастлива история.

прочети още

Тазовото дъно е комплекс от мускули и съединителна тъкан, които обхващат областта на перинеума и ануса – от срамната кост до опашната кост. Тяхната роля е да поддържат всички органи в малкия ни таз като пикочния мехур, вагината, матката, червата на място, да контролират работата им, така че да няма инциденти и изпускания, да поддържат увеличената тежест по време на бременността, да подпомагат раждането и да ни помагат да имаме по-интензивни интимни усещания. Тези мускули понякога отслабват и това води до много неприятности като изпускания, смъкване и разместван ена органи, незадоволителни усещания, за които повечето от нас не говорят дори и с гинеколога си. За да разберете дали и как функционират тези мускули, можете да си направите няколко лесни теста вкъщи.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно отдавна са признати като жизненоважни за поддържането на органите в малкия таз, за здравословната сексуална функция и за осигуряването на контрол на отделителните ни функции. Освен това те допринасят за стабилността на тялото ни и правилна стойка като анатомично и функционално свързват тазовите органи – вагината, матката, пикочния мехур и ректума – но също така помагат за независимото функциониране на всеки един от тях поотделно.

прочети още

Последните тенденции са да се открият пациентите в леки и среднотежките степени на уринарна инконтиненция и да се провежда неинвазивна терапия. Идеята е да не се стига до оперативно лечение, което не винаги дава траен ефект и е свързано с много рискове и усложнения. За тези цели през последното десетилетие са измислени и специални „умни машинки“ за жени и за мъже, като тези на Kegel.

прочети още

Смъкването на гениталните органи (т.нар. пролапс) има 4 стадия. Първите два от тях са в голяма степен управляеми и могат да се повлияят значително от консервативно лечение като Кегел упражнения, включително упражнения с Кегел тренажори. В тези първи стадии обикновено не се препоръчва операция, но е наложително да се вземат мерки за спиране на смъкването. Най-безвредното и естествено ефективно решение, за да не прогресира повече смъкването и да се възстанови по естествен начин са Кегел упражненията.  

прочети още

Електрическата стимулация може да помогне за намаляване на болката в тазовата област, за свиването на тазовите мускули или за успокояване на входящите нервни сигнали, за да се намали свръхактивността на органи като пикочния мехур.  

прочети още
Тазова болка
11 юни 2020

Тазовата болка е често срещан проблем, който засяга много жени в даден момент от живота им. Независимо дали причина за болката са прекалено стегнати тазови мускули, вулводиния, вагинизъм, ендометриоза или нещо друго, ако страдате от болка в таза и слабините, споделете и потърсете помощ.

прочети още

Пълната хистеректомия представлява необратимото отстраняване на матката и шийката на матката чрез операция. Провежда се за лечение на различни женски репродуктивни проблеми

прочети още

Ако изпитвате трудности да започнете с Кегел упражненията си или се притеснявате, че не ги правите правилно, специализираните тренажори за тазово дъно ще подобрят ефективността на всяко стягане, което правите.

прочети още

Мускулите на тазовото дъно се намират в основата на вашия таз. Те действат като хамак, достигащ от опашната кост в задната част на таза, до предната част на срамната кост. Те са прикрепени от двете страни на таза ви, за да могат да поддържат всички тазови органи, които стоят в естествено повишените си положения.

прочети още

Групата мускули, които изграждат тазовото дъно, работят по същия начин като всеки друг мускул в тялото Ви – чрез отпускане и свиване те придвижват околните сухожилия, кости и органи. Единствената волева функция на мускулите на тазовото дъно е същото това свиване и отпускане, което правите при Кегел упражненията.

прочети още

При първи симптоми на изпускане и смъкване, споделете с гинеколога си!

прочети още

Независимо дали преживявате естествена менопауза или хирургична (преждевременна) менопауза, от съществено значение е да се научите как да се грижите за тялото си и да се подготвите за това, което предстои. Ето защо в Kegel8 направихме списък с най-добрите храни за консумиране по време на менопаузата.

прочети още

Упражненията на тазовото дъно за мъже са наистина важни. Те помагат за предотвратяване на еректилни проблеми и инконтиненция при мъжете. Те също така помагат да масажирате простатата и да я поддържате здрава. Но как да правите тези упражнения?

прочети още

Всички мъже знаят, че имат простата, но повечето мъже не знаят какво е или какво прави, докато се сблъскат с проблем.

прочети още

Еректилната дисфункция засяга повече от 1 на 10 мъже в Европа. Еректилните проблеми са изключително чести, особено при мъже на възраст над 40 години. Но не всичко е обречено! Има най-различни методи, с които можете да опитате да премахнете еректилните проблеми.

прочети още
Вулводиния
17 март 2020

Вулводинията е често срещано състояние, което засяга една от всеки десет жени над 20 години. Вулводинията е позната още като хронична болка в интимната област. Тя може да бъде много продължителна – да продължава цял ден и да не ви позволява да правите нищо друго.

прочети още
Ендометриоза
29 февруари 2020

Ендометриозата е често срещано явление, което засяга близо 2 милиона жени във Великобритания и може да причини болки в тазовото дъно, нередовен или тежък месечен цикъл, депресия, проблеми с фертилитета и други.

прочети още

Има множество състояния, които могат да доведат до болки в тазовата област, било то остри или хронични. Ако страдате от болки в таза е важно да посетите лекар, за да стигнете до основната причина довела до това състояние.

прочети още

Прочетете историята на една млада жена, която страда от странното усещане за „отпуснатост“ в гениталиите. Тя се е опитвала да прави упражненията на Кегел, но мускулите ѝ били толкова слаби, че не можела да задържи свиването много дълго. Само за 6 седмици с тренажора Ultra 20, тя рязко повишава силата на мускулите на тазовото си дъно и подобрява качеството си на живот.

прочети още

Инконтиненцията или изпускането при мъжете е все по-голям проблем. Тя е досадно, смущаващо състояние и наистина може да увреди самочувствието Ви. Независимо дали става въпрос за проблеми с простатата, слабост на тазовото дъно или свръхактивен пикочен мехур, всичко това може да ви накара да ходите до тоалетната твърде често или през цялата нощ, или понякога може и да не стигнете навреме.

прочети още

Независимо дали страдате от еректилна дисфункция или просто искате да получите и поддържате по-твърда и по-силна ерекция, преди да се обърнете към лекарства, подсилете тазовото си дъно с мъжки упражнения на Кегел!

прочети още

Парадоксът е, че дерматологичните клиники са пълни с жени, които търсят външно разкрасяване, а за проблемите „там долу“ се говори рядко!

прочети още

Почти 30% от жените над 50 години страдат от различна степен стрес инконтиненция. При по-младите дами този процент е по-нисък, но независимо от възрастта много от тях не се осмеляват да споделят за това дори пред лекаря си.

прочети още

В науката гинекология има голям раздел статични заболявания. Казано простичко, това са заболявания на женските полови органи, свързани с промяната на статиката на човешкото тяло. Матката и яйчниците се държат в определено положение в корема на жената благодарение на три чифта връзки със стената на таза. Ако има вродена слабост на съединителната тъкан, при малко натоварване се получава някаква степен на смъкване. Под натоварване разбираме бременността и нормалното раждане.

прочети още

За няколко месеца, дори не с много редовни упражнения ефектът е поразителен. Съжалявам, че не си закупих уреда ви, когато го видях още първия път. Това щеше да ми спести много неприятни усещания.

прочети още

Валерия е на 64 години и страда от ректоцеле или смъкване на ануса и ректума, което е свързано с болка и дискомфорт. Тя използва комбинация от електростимулация и механични упражнения - Kegel8 Ultra 20 и Механичен биофийдбек тренажор Kegel8. След по-малко от 2 седмици, вече вижда резултати. Прочетете разказа ѝ.

прочети още

Честно да си призная преди да започна да използвам тренажора нямах никакви усещания отвътре в интимната област на тазовото дъно.

прочети още

Надя Данчева, физиотерапевт, хронично любопитен двигателен ентусиаст, чиято мисия е да убеди света, колко важно е да се движиш, както и че Вагина не е еквивалент на чудовището Неси от Лох Нес, както и че тазово дъно имаме всички! Майка на две прекрасни същества, леко разхвърляна и вечно ентусиазирана за пътешествия и обучения.

прочети още

Едно от основните даоистки упражнения, наречено „Елен“ всъщност почти изцяло се припокрива с Кегел упражненията за тазово дъно, изследвани през 50-те години на 20 век от американският гинеколог д-р Арнолд Кегел.

прочети още

Материал за списание „Жената днес“ с участието на Галина и Ива от Kegel8 България.

прочети още

Чували ли сте,че Кегел упражненията са много полезни, но някак все не успявате да ги правите редовно? Kegel8 може да бъде ваш най-добър помощник в това да възстановите силата и контрола над вагиналните си мускули само за 12 седмици. Попълнете краткия тест на Kegel8, за да определите кой тренажор е най-добър за вас! Ще отнеме само 1 минута от вашето време.

прочети още

За първи път услугата се предлага за жени само в масажно студио „ATMAN“

прочети още

Смесената уринарна инконтиненция е неволното и неотложно изпускане на урина в резултат на някакво усилие като например кихане, кашляне, физически упражнения.

прочети още

Свръхактивният пикочен мехур е състояние, което се проявява с почти постоянна нужда за уриниране и може да доведе до инконтиненция и изпускане. Ако пикочния ви мехур сигнализира, че трябва да отидете преди планираното време, използвайте упражненията на Кегел/упражнения за тазово дъно, за да контролирате усещането, докато не потиснете нуждата и позива за уриниране. Когато започнете да разпознавате какво задейства пикочния ви мехур, ще можете да се обучавате да ходите до тоалетна все по-рядко, с все по-дълги интервали.

прочети още

Преливната инконтиненция е името, което се дава на няколко различни типа инконтиненция, които настъпват едновременно. Тя е свързана с невъзможност да контролирате уринирането си и може да приема множество форми.

прочети още

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

прочети още

Стресовата инконтиненцията или Стресова уринарна инконтиненция (СУИ) се случва, когато мускулите отслабнат и не могат да поддържат пикочния мехур да не се изпуска. Това е „предупредителен знак”, с който твоето тяло ви казва, че трябва да заздравите своите мускули.

прочети още

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най-интимните си части! Операциите за разкрасяване „там долу“ бързо стават една от най-популярните козметични процедури.  

прочети още

Много от нас не са чували термина пролапс или смъкване на матката, докато не се сблъскат с този проблем лично. Какво точно е пролапс? И защо има толкова много жени, които са в риск?

прочети още
ЕНТЕРОЦЕЛЕ
13 май 2018

В резултат на отслабване на мускулите и съединителната тъкан на тазовото дъно, част от тънкото черво спада в пространството между ректума и вагината. Ентероцеле (или смъкване на тънкото черво) се случва, когато част от тънкото черво спада и измества горната част на вагиналната стена. Това създава издуване на повърхността на вагината.

прочети още

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация. Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

прочети още

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка!

прочети още

Има няколко класифициращи системи, които лекарите използват, за да опишат степента на пролапса – 1 (първа степен) е умерена, а 4 (четвърта степен) най-тежка.  

прочети още

Дамите, които страдат от някаква форма на пролапс, знаят, че това състояние е неудобно, болезнено и може да окаже опустошително влияние върху самочувствието.

прочети още

Ако можете да стягате силно мускулите на тазовото си дъно, Вие имате силни оргазми. Силните мускули „там долу“ означават, че сте по-силни, по-здрави и по-лесно възбудими, така че когато правите любов с партньора си можете да го обгърнете плътно и да увеличите усещанията си като създавате този прекрасен оргазмичен контакт, който ще увеличи и разшири вашият любовен живот!

прочети още

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Ако сте започнали да забелязвате сиви коси тук-таме, по-трудно Ви е да ставате сутрин от леглото или просто не сте толкова подвижни колкото преди – може би вече е време да прегърнете идеята, че възрастта е само число. Тези промени са част от процеса на остаряване и като такива се приемат просто като друг елемент от живота.

прочети още

Загубили сте интерес към интимността? Усещанията не са както преди? Опитвате се да избягвате ласките с партньора си?

прочети още

Уринарната инконтиненция се определя като „неволево изпускане на урина, причиняващо социални и хигиенни проблеми“. Това е често срещано състояние, което е много неприятно и потискащо.

прочети още

Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами...

прочети още

Ако се чудите как да правите упражнения за здраво тазово дъно ( или Кегел упражненията) правилно, Вие сте на правилното място. Тази гимнастика са важна част от дневната тренировка, както на мъжете, така и на жените.

прочети още

Това е често срещано мнение за упражненията за тазовото дъно (или Кегел упражненията, както още са известни), но истината е, че ако те не работят за теб има причина за това и Kegel8 може да помогне.

прочети още

Какво са Кегел упражнения? Разработени от калифорнийския гинеколог д-р Арнолд Кегел, това са упражнения, които са клинично доказано, ефективно, неоперативно лечение на слабости на тазовото дъно.  

прочети още

Mоже би току-що сте родили, изпускате се понякога , или просто искате да поддържате мускулите си силни, здрави и в добра форма. Но, това не винаги е лесно само със самостоятелни Кегел упражнения на тазовото дъно.

прочети още

Откъде идва терминът "Кегел"? Кегел упражнения са кръстени на човека, който ги е измислил - д-р Арнолд Кегел. Прочетете, за да разберете как той става пионер в грижата за тазовото дъно.

прочети още

Мария Попова: "След близо 3 седмици използване на тренажора попитах съпруга си дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му."

прочети още

Стиляна Йорданова: "Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули... Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена"

прочети още

Лилия Илиева: "Само след 20 дни постигнах чувствителността ми се е повишила осезателно. Изпитвам и по-голямо желание, и по-голямо удоволствие от секса... Предимствата на тази машинка са и че може да помогне за облекчаване на болките при раждане."

прочети още

Рени Аврамова: "Тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото."

прочети още

Препоръчваме ви първоначално да използвате тренажорите Kegel8 в легнало положение или седнали с вдигнати крака. Това ще ви помогне да свикнете с усещането за вашия тренажор и по този начин ще избегнете разместване на сондата. Важно е сондата да поддържа постоянен контакт с мускулите на тазовото дъно, за да може да ги упражнява правилно.

прочети още

Хедър е млада жена, в края на 20-те си години и до скоро страда от проблеми на тазовото дъно, които се отразяват на интимния й живот. Заради възрастта си тя се срамува да говори с партньора си.

прочети още

Когато решите, че сте готови да имате бебе, подготвянето на тялото ви за зачеване и износване на вашето бебе, ще бъде на върха на вашия списък със задачи през следващите месеци.

прочети още

1 от всеки 3 жени страда от стрес инконтиненция и 50% от жените над 55 години ще имат някаква форма на пролапс

прочети още

Накратко След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен Трейси открива, че има увреждане на нервите, но само 6 седмици тренировки с Kegel8 значително подобриха симптомите й Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

прочети още

Накратко Саманта имаше симптоми на слаб пикочен мехур от тийнейджърска възраст; те продължаваха да се влошават и живота й стана неуправляем 12 седмично лечение с Kegel8 Ultra 20 остави памперсите и подложките в миналото за Саманта! Саманта използваше Kegel8 Ultra 20, за да постигне тези резултати.

прочети още

Kegel8 България с гордост и удоволствие ви представя – нашите партньори от Мамма Бокс. Те са две прекрасни млади мами, които са създали уникална абонаментна програма за грижа за всички жени, които преминават през чудото на майчинството.

прочети още