ВАГИНАЛНА ОПЕРАЦИЯ

29 май 2018
ВАГИНАЛНА ОПЕРАЦИЯ

 

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най- интимните си части! „Дизайнерските вагини“ са последен писък на модата напоследък и бързо стават една от най-популярните козметични процедури.

 

 

Но от къде идва тази нужда и желание да бъдем перфектни? Като жени, на нас постоянно ни се напомня какво е красиво и какво не е. Безупречни визии на жени с перфектни тела, лица и коси са навсякъде. Ние сме подложени на натиск да се стремим към този идеал или рискуваме да ни определят като „грозни“. Днес тази тенденция стига и до най-интимните ни зони. Много лекари и медицински специалисти отдават ръста на вагиналните козметични операции на влиянието на порно индустрията. Коригираните образи на безупречни модели ни карат да се притесняваме от това как изглеждаме. В допълнение, вагиналните операции са все по-популярни и сред богатите и известните. Шарън Озборн наскоро призна, че е имала нещо пипнато „там долу“. Но, не е ли по-важно как се усещаме, от това как изглеждаме там долу? Все пак всички сме различни и със сигурност точно тази наша уникалност привлича другите.

 

 

И така, какво представлява „дизайнерската вагина“?

 

 

Сигурно сте чували термина „лабиопластика“ и преди. В случая с това е процедурата, която най-често се прави, когато става дума за т. нар. „дизайнерска вагина“. Тя включва намаляване на размера на вътрешните срамни устни или външните срамни устни, като целта е вулвата да изглежда по-симетрична и малка. Това е най-често срещания вариант на вагинална пластична хирургия и търсенето на този тип процедура нараства бързо.

 

 

 

Но откъде започва всичко. Раждането...

 

 

Казват, че най-хубавата работа на света е да бъдеш майка. Но тя идва с някои предизвикателства. Едно от тях е ефекта на майчинството върху нашето тяло. По време на бременността и раждането тазовото ни дъно е поставено на огромен натиск. То не само трябва да издържи на много по-голяма допълнителна тежест, но и се разширява, за да може да приюти растящото Ви бебе.

 

 

Истинският тест за тазовото дъно, обаче, е самото раждане, когато вагиналните стени и мускулите на тазовото дъно се разширяват, за да пропуснат бебето през родилния канал. С цялото това разпъване не е чудно, че не се чувствате така стегната, както преди? В допълнение към намаления мускулен тонус, това може да доведе до загуба на усещания, да направи половия акт по-малко приятен и в някои случаи да направи оргазмите Ви невъзможни.

 

 

Вагинално подмладяване 

 

 

Много жени, които не са доволни от това как тялото им изглежда след раждането, опитват с операция за вагинално подмладяване. Това е не-инвазивна форма на вагинопластика, която е създадена да стяга, тонизира и оформя съединителната тъкан във вагината. Много жени считат това за единствена опция. След раждането и с остаряването нашите тела се променят, но определени аспекти от този процес не са неизбежни и могат да бъдат третирани и без да поставят тялото ни на ненужен стрес, който върви ръка за ръка с операцията.

 

 

От раждането към девствеността!

 

 

Може да ви изглежда като невъзможна стъпка, но тия дни доста хора си връщат девствеността. Хименопластиката, или както много я наричат „връщане на девствеността “ е процедура, в която разкъсаната химена (девствена ципа) се възстановява. Тънката кожна мембрана, която частично покрива вагината преминава хирургична реконструкция. Но подобна операция няма да Ви превърне никого в девица. Усещанията или тяхната липса ще останат същите, както и „стегнатостта“ на вагиналните мускули. На реконструирания химен трябва да се гледа като на временна мярка. Поддръжката му е слаба и със сигурност няма да издържи дълго.

 

 

Вагинопластика 

 

 

Има някои случаи, в които операцията е най-доброто и необходимо решение, и дори единственото такова. Хора, които са страдали от вагинална агенезия (липса на вагина) или малка недоразвита вагина в резултат на генетични причини или на операция, може да се убедят, че това е единственият им избор.

В този случай може да бъде направена вагинопластика. Под вагинопластика се има предвид хирургичната корекция на вагината и заобикалящата я тъкан. Две от най-популярните процедури за вагинопластика са балонна вагинопластика или коловагинопластика. Балонната вагинопластика е проста техника за лекуване на генетични дефекти и добра алтернатива на неовагинопластика (пълна реконструкция на вулвовагиналната област). Коловагинопластиката включва реконструиране на вагината, за да се коригират генетични или медицински проблеми, включително двуполови гениталии или увеличени лабии.

 

 

Вагиналните козметични операции попадат под все по-сериозно наблюдение през последните години. Проучване в Journal of Sexual Medicine от 2008 година показва, че 37% от жените избират да си направят корекция на срамните устни само по естетически причини. Броят им продължава да расте като предизвиква притеснение сред медицинските професионалисти, които поставят под въпрос безопасността и терапевтичната ефикасност на тези хирургични интервенции.

 

 

В допълнение пластичната хирургия се саморегурира, което прави трудно за преценка дали хирурга или гинеколога, който прави операцията е достатъчно квалифициран за тази дейност. През 2007 година Американкият колеж на
акушерите и гинеколозите огласи своя протест срещу търговските манипулации на лабиопластиката и асоциираните процедури за вагинални пластични операции като медицински приети и стандартни практики.

 

 

Те също така предупредиха, че жените трябва да са напълно наясно с потенциалните опасности, включително инфекцията на хирургичната рана, увреждане на пудендалния нерв, диспареуния (болезнен полов акт), сраствания на тъкани и болезнени белези.

 

 

И така, знаят ли жените в пълна степен за тези опасности „преди да минат под ножа“?

 


Тук в Kegel8 България ние не можем да вид дадем нова вагина или нова девствена ципа, но ние можем да накараме да се чувствате като преродена девица! Ако причините да обмисляте вагинална операция са чисто естетични, ние ви призоваваме да проучите възможностите много внимателно преди да се решите. Ако искате вагинално подмладяване, тогава няма нужда да търсите повече: Kegel8 Ultra 20 има 20 клинично тествани програми, разработени от физиотерапевти да стегнат и тонизират тези важни мускули. Открийте ползите от Kegel8 упражненията за жени: по-стегнати мускули означават много по-приятен секс!

 

 


Tренажорът Kegel8 работи само с поставянето на сонда, или когато го използвате веднъж или два пъти на ден ще ви донесе невероятни резултати само за 12 седмици.

 

 


Защо да поставяте тялото си на ненужен стрес и напрежение? Направете си „дизайнерска вагина“ отвътре – там където има смисъл!

 

Еректилната дисфункция засяга повече от 1 на 10 мъже в Европа. Еректилните проблеми са изключително чести, особено при мъже на възраст над 40 години. Но не всичко е обречено! Има най-различни методи, с които можете да опитате да премахнете еректилните проблеми.

прочети още

Прочетете историята на една млада жена, която страда от странното усещане за „отпуснатост“ в гениталиите. Тя се е опитвала да прави упражненията на Кегел, но мускулите ѝ били толкова слаби, че не можела да задържи свиването много дълго. Само за 6 седмици с тренажора Ultra 20, тя рязко повишава силата на мускулите на тазовото си дъно и подобрява качеството си на живот.

прочети още

За няколко месеца, дори не с много редовни упражнения ефектът е поразителен. Съжалявам, че не си закупих уреда ви, когато го видях още първия път. Това щеше да ми спести много неприятни усещания.

прочети още

Валерия е на 64 години и страда от ректоцеле или смъкване на ануса и ректума, което е свързано с болка и дискомфорт. Тя използва комбинация от електростимулация и механични упражнения - Kegel8 Ultra 20 и Механичен биофийдбек тренажор Kegel8. След по-малко от 2 седмици, вече вижда резултати. Прочетете разказа ѝ.

прочети още

Почти 30% от жените над 50 години страдат от различна степен стрес инконтиненция. При по-младите дами този процент е по-нисък, но независимо от възрастта много от тях не се осмеляват да споделят за това дори пред лекаря си.

прочети още

Надя Данчева, физиотерапевт, хронично любопитен двигателен ентусиаст, чиято мисия е да убеди света, колко важно е да се движиш, както и че Вагина не е еквивалент на чудовището Неси от Лох Нес, както и че тазово дъно имаме всички! Майка на две прекрасни същества, леко разхвърляна и вечно ентусиазирана за пътешествия и обучения.

прочети още

Честно да си призная преди да започна да използвам тренажора нямах никакви усещания отвътре в интимната област на тазовото дъно.

прочети още

В науката гинекология има голям раздел статични заболявания. Казано простичко, това са заболявания на женските полови органи, свързани с промяната на статиката на човешкото тяло. Матката и яйчниците се държат в определено положение в корема на жената благодарение на три чифта връзки със стената на таза. Ако има вродена слабост на съединителната тъкан, при малко натоварване се получава някаква степен на смъкване. Под натоварване разбираме бременността и нормалното раждане.

прочети още

Едно от основните даоистки упражнения, наречено „Елен“ всъщност почти изцяло се припокрива с Кегел упражненията за тазово дъно, изследвани през 50-те години на 20 век от американският гинеколог д-р Арнолд Кегел.

прочети още

Материал за списание „Жената днес“ с участието на Галина и Ива от Kegel8 България.

прочети още

Чували ли сте,че Кегел упражненията са много полезни, но някак все не успявате да ги правите редовно? Kegel8 може да бъде ваш най-добър помощник в това да възстановите силата и контрола над вагиналните си мускули само за 12 седмици. Попълнете краткия тест на Kegel8, за да определите кой тренажор е най-добър за вас! Ще отнеме само 1 минута от вашето време.

прочети още

За първи път услугата се предлага за жени само в масажно студио „ATMAN“

прочети още

Ако имате симптомите на следните две заболявания едновременно, то вероятно страдате от смесена уринарна инконтиненция.

прочети още

Императивната инконтиненция е много често срещана форма на инконтиненция и обикновено се получава поради свръхактивен пикочен мехур.

прочети още

Преливната инконтиненция е името, което се дава на няколко различни типа инконтиненция, които настъпват едновременно. Тя е свързана с невъзможност да контролирате уринирането си и може да приема множество форми.

прочети още

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

прочети още

Стресовата инконтиненцията или Стресова уринарна инконтиненция (СУИ) се случва, когато мускулите отслабнат и не могат да поддържат пикочния мехур да не се изпуска. Това е „предупредителен знак”, с който твоето тяло ви казва, че трябва да заздравите своите мускули.

прочети още

Много от нас не са чували термина пролапс или смъкване на матката докато не се сблъскат с този проблем лично. Но какво точно е пролапс? И защо има толкова много жени, които са в риск?

прочети още
ЕНТЕРОЦЕЛЕ
13 май 2018

В резултат на отслабване на мускулите и съединителната тъкан на тазовото дъно, част от тънкото черво спада в пространството между ректума и вагината. Ентероцеле (или смъкване на тънкото черво) се случва, когато част от тънкото черво спада и измества горната част на вагиналната стена. Това създава издуване на повърхността на вагината.

прочети още

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация. Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

прочети още

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка!

прочети още

За какво трябва да следя? Има няколко класифициращи системи, които лекарите използват, за да опишат степента на пролапса – 1 (първа степен) е умерена, а 4 (четвърта степен) най-тежка.  

прочети още

Дамите, които страдат от някаква форма на пролапс, знаят, че това състояние е неудобно, болезнено и може да окаже опустошително влияние върху самочувствието.

прочети още

Ако можете да стягате силно мускулите на тазовото си дъно, Вие имате силни оргазми. Силните мускули „там долу“ означават, че сте по-силни, по-здрави и по-лесно възбудими, така че когато правите любов с партньора си можете да го обгърнете плътно и да увеличите усещанията си като създавате този прекрасен оргазмичен контакт, който ще увеличи и разшири вашият любовен живот!

прочети още

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Ако сте започнали да забелязвате сиви коси тук-таме, по-трудно Ви е да ставате сутрин от леглото или просто не сте толкова подвижни колкото преди – може би вече е време да прегърнете идеята, че възрастта е само число. Тези промени са част от процеса на остаряване и като такива се приемат просто като друг елемент от живота.

прочети още

Загубили сте интерес към секса? Усещанията не са както преди? Опитвате се да избягвате интимни отношения?

прочети още

Уринарната инконтиненция се определя като „неволево изпускане на урина, причиняващо социални и хигиенни проблеми“. Това е често срещано състояние, което е много неприятно и потискащо.

прочети още

Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами...

прочети още

Ако се чудите как да правите упражнения за здраво тазово дъно ( или Кегел упражненията) правилно, Вие сте на правилното място. Тази гимнастика са важна част от дневната тренировка, както на мъжете, така и на жените.

прочети още

Това е често срещано мнение за упражненията за тазовото дъно (или Кегел упражненията, както още са известни), но истината е, че ако те не работят за теб има причина за това и Kegel8 може да помогне.

прочети още

Какво са Кегел упражнения? Разработени от калифорнийския гинеколог д-р Арнолд Кегел, това са упражнения, които са клинично доказано, ефективно, неоперативно лечение на слабости на тазовото дъно.  

прочети още

Mоже би току-що сте родили, изпускате се понякога , или просто искате да поддържате мускулите си силни, здрави и в добра форма. Но, това не винаги е лесно само със самостоятелни Кегел упражнения на тазовото дъно.

прочети още

Откъде идва терминът "Кегел"? Кегел упражнения са кръстени на човека, който ги е измислил - д-р Арнолд Кегел. Прочетете, за да разберете как той става пионер в грижата за тазовото дъно.

прочети още

Мария Попова: "След близо 3 седмици използване на тренажора попитах съпруга си дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му."

прочети още

Стиляна Йорданова: "Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули... Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена"

прочети още

Лилия Илиева: "Само след 20 дни постигнах чувствителността ми се е повишила осезателно. Изпитвам и по-голямо желание, и по-голямо удоволствие от секса... Предимствата на тази машинка са и че може да помогне за облекчаване на болките при раждане."

прочети още

Рени Аврамова: "Тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото."

прочети още

Препоръчваме ви първоначално да използвате Kegel8 или в легнало положение, или седнали с вдигнати крака. Това ще ви помогне да свикнете с усещането на Kegel8 и да не позволите сондата да се размести. Важно е сондата да поддържа контакт с мускулите на тазовото дъно, за да може да ги упражнява правилно.

прочети още

Хедър е млада жена едва на 20 г. и до скоро страда от проблеми на тазовото дъно. Заради възрастта си тя се срамува да говори с партньора си. Помага й тренажор на Kegel8 и тя подобрява своя сексуален живот.

прочети още

Когато решите, че сте готови да имате бебе, подготвянето на тялото ви за зачеване и износване на вашето бебе, ще бъде на върха на вашия списък със задачи през следващите месеци.

прочети още

1 от всеки 3 жени страда от стрес инконтиненция и 50% от жените над 55 години ще имат някаква форма на пролапс

прочети още

Накратко След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен Трейси открива, че има увреждане на нервите, но само 6 седмици тренировки с Kegel8 значително подобриха симптомите й Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

прочети още

Накратко Саманта имаше симптоми на слаб пикочен мехур от тийнейджърска възраст; те продължаваха да се влошават и живота й стана неуправляем 12 седмично лечение с Kegel8 Ultra 20 остави памперсите и подложките в миналото за Саманта! Саманта използваше Kegel8 Ultra 20, за да постигне тези резултати.

прочети още

Kegel8 България с гордост и удоволствие ви представя – нашите партньори от Мамма Бокс. Те са две прекрасни млади мами, които са създали уникална абонаментна програма за грижа за всички жени, които преминават през чудото на майчинството.

прочети още