ВАГИНАЛНА ОПЕРАЦИЯ

29 май 2018
ВАГИНАЛНА ОПЕРАЦИЯ

 

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най-интимните си части! Операциите за разкрасяване „там долу“ бързо стават една от най-популярните козметични процедури.

 

 

Но от къде идва тази нужда и желание да бъдем перфектни? Като жени, на нас постоянно ни се напомня какво е красиво и какво не е. Безупречни визии на жени с перфектни тела, лица и коси са навсякъде. Ние сме подложени на натиск да се стремим към този идеал или рискуваме да ни определят като „грозни“. Днес тази тенденция стига и до най-интимните ни зони. Много лекари и медицински специалисти отдават ръста на интимните козметични операции на влиянието на порно индустрията. Коригираните образи на безупречни модели ни карат да се притесняваме от това как изглеждаме. В допълнение, операциите на гениталиите са все по-популярни и сред богатите и известните. Шарън Озборн наскоро призна, че е имала нещо пипнато „там долу“. Но, не е ли по-важно как се усещаме, от това как изглеждаме там долу? Все пак всички сме различни и със сигурност точно тази наша уникалност привлича другите.

 

 

Лабиопластика - какво представлява?

 

 

Сигурно сте чували термина „лабиопластика“ и преди. В случая с това е процедурата, която най-често се прави, когато става дума за разкрасяване „там долу“. Тя включва намаляване на размера на вътрешните срамни устни или външните срамни устни, като целта е вулвата да изглежда по-симетрична и малка. Това е най-често срещания вариант на интимна пластична хирургия и търсенето на този тип процедура нараства бързо.

 

 

 

Но откъде започва всичко. Раждането...

 

 

Казват, че най-хубавата работа на света е да бъдеш майка. Но тя идва с някои предизвикателства. Едно от тях е ефекта на майчинството върху нашето тяло. По време на бременността и раждането тазовото ни дъно е поставено на огромен натиск. То не само трябва да издържи на много по-голяма допълнителна тежест, но и се разширява, за да може да приюти растящото Ви бебе.

 

 

Истинският тест за тазовото дъно, обаче, е самото раждане, когато вагиналните стени и мускулите на тазовото дъно се разширяват, за да пропуснат бебето през родилния канал. С цялото това разпъване не е чудно, че не се чувствате така стегната, както преди? В допълнение към намаления мускулен тонус, това може да доведе до загуба на усещания, да направи половия акт по-малко приятен и в някои случаи да направи оргазмите Ви невъзможни.

 

 

Вагинално подмладяване 

 

 

Много жени, които не са доволни от това как тялото им изглежда след раждането, опитват с операция за вагинално подмладяване. Това е не-инвазивна форма на вагинопластика, която е създадена да стяга, тонизира и оформя съединителната тъкан във вагината. Много жени считат това за единствена опция. След раждането и с остаряването нашите тела се променят, но определени аспекти от този процес не са неизбежни и могат да бъдат третирани и без да поставят тялото ни на ненужен стрес, който върви ръка за ръка с операцията.

 

 

От раждането към девствеността!

 

 

Може да ви изглежда като невъзможна стъпка, но тия дни доста хора си връщат девствеността. Хименопластиката, или както много я наричат "връщане на девствеността" е процедура, в която разкъсаната химена (девствена ципа) се възстановява. Тънката кожна мембрана, която частично покрива вагината преминава хирургична реконструкция. Но подобна операция няма да Ви превърне никого в девица. Усещанията или тяхната липса ще останат същите, както и „стегнатостта“ на вагиналните мускули. На реконструирания химен трябва да се гледа като на временна мярка. Поддръжката му е слаба и със сигурност няма да издържи дълго.

 

 

Вагинопластика 

 

 

Има някои случаи, в които операцията е най-доброто и необходимо решение, и дори единственото такова. Хора, които са страдали от вагинална агенезия (липса на вагина) или малка недоразвита вагина в резултат на генетични причини или на операция, може да се убедят, че това е единственият им избор.

В този случай може да бъде направена вагинопластика. Под вагинопластика се има предвид хирургичната корекция на вагината и заобикалящата я тъкан. Две от най-популярните процедури за вагинопластика са балонна вагинопластика или коловагинопластика. Балонната вагинопластика е проста техника за лекуване на генетични дефекти и добра алтернатива на неовагинопластика (пълна реконструкция на вулвовагиналната област). Коловагинопластиката включва реконструиране на вагината, за да се коригират генетични или медицински проблеми, включително двуполови гениталии или увеличени лабии.

 

 

Вагиналните козметични операции попадат под все по-сериозно наблюдение през последните години. Проучване в Journal of Sexual Medicine от 2008 година показва, че 37% от жените избират да си направят корекция на срамните устни само по естетически причини. Броят им продължава да расте като предизвиква притеснение сред медицинските професионалисти, които поставят под въпрос безопасността и терапевтичната ефикасност на тези хирургични интервенции.

 

 

В допълнение пластичната хирургия се саморегурира, което прави трудно за преценка дали хирурга или гинеколога, който прави операцията е достатъчно квалифициран за тази дейност. През 2007 година Американкият колеж на
акушерите и гинеколозите огласи своя протест срещу търговските манипулации на лабиопластиката и асоциираните процедури за вагинални пластични операции като медицински приети и стандартни практики.

 

 

Те също така предупредиха, че жените трябва да са напълно наясно с потенциалните опасности, включително инфекцията на хирургичната рана, увреждане на пудендалния нерв, диспареуния (болезнен полов акт), сраствания на тъкани и болезнени белези.

 

 

И така, знаят ли жените в пълна степен за тези опасности „преди да минат под ножа“?

 


Ако причините да обмисляте вагинална операция са чисто естетични, ние ви призоваваме да проучите възможностите много внимателно преди да се решите. Ако искате да подобрите усещанията си в интимната област и качеството си на живот, Kegel8 Ultra 20 има 20 клинично тествани програми, разработени от физиотерапевти да стегнат и тонизират тези важни мускули.  

 


Tренажорът Kegel8 работи само с поставянето на сонда, или когато го използвате веднъж или два пъти на ден ще ви донесе невероятни резултати само за 12 седмици.

 

  

 

А ако искате да правите тренирате за по-добро здраве и усещания и в съшото време да се забавлявате, разгледайте умният тренажор за Кегел упражнения kGoal. Тренажорът kGoal ще намали или елиминира изпускането след раждане, което се получава при кихане, кашляне, скачане или тичане, ще направи сексът по приятен за двамата партньори, а и оргазмите ще се случват по-лесно!

 

В допълнение kGoal е единствения Кегел тренажор с уникална вибрираща обратна връзка - той вибрира по-силно, когато стискате по-силно. Функцията може да се регулира и спира, когато пожелаете.

Проучване сред 400 жени, които са се упражнявали с тренажора kGoal показва, че с тренировки от 3 пъти на седмица в продължение на 6 седмици е достатъчно време, за да се усети подобрение в силата на тазовите мускули, издръжливостта и контрола. 90% от потребителите казват, че kGoal им помага да тренират интимните си мускулите по-често и по-лесно с помощта на приложението и различните игри, които ги водят и правят тренировката им по-забавна и не толкова досадна.

 

 


Защо да поставяте тялото си на ненужен стрес и напрежение? Дайте си здраве, сила, удовлетворение и по-добри усещания отвътре – там където има смисъл! 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още