ВАГИНАЛНО СТЯГАНЕ

13 май 2018
ВАГИНАЛНО СТЯГАНЕ

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Въпреки това ние жените можем да го направим малко по-приятно, за да се чувстваме отново красиви и жизнени, независимо от възрастта. С различна боя за коса, нова прическа, козметични процедури, кремове против бръчки, нов гардероб и т.н. 

 

Когато става въпрос за остаряване ние някак очакваме външните промени, които предстоят. Не е особена изненада когато неприятните бели коси се появят от нищото и започнат да се появяват бръчици по лицето. Но как да овладеем промените в тялото, за които обикновено не сме неподготвени, които засягат емоциите и самочувствието ни. И все пак има и още „нещо”, за което може би не сте се досетили, че също остарява и се отпуска - мускулите „там долу”.

 

Отпускането и загубата на мускулна сила може да доведе до намалено усещане както за жената, така и за нейния партньор по време на най-интимните моменти. Без тази сила и способност за стягане, постигането на оргазъм може да бъде невъзможно. Важността и качеството на секса в една връзка не бива да бъдат подценявани. Тя позволява на двойката да се свърже на по-дълбоко и интимно ниво както физически, така и емоционално. Елиминацията на секса от уравнението несъмнено ще доведе до голяма доза напрежение при всяка двойка. На вагиналното отпускане не бива да се гледа с насмешка или просто като на "вторичен продукт" от остаряването. Няма начин да го скриете, но определено има начин да го подобрите.

 

Има много други причини освен остаряването, за които трябва да помислите когато става въпрос за загуба на сила „там долу”. Бременността и раждането оказват също дълбоко въздействие върху тялото. Тазовото дъно и конкретно вагиналналните стени са обтегнати на максимум особено по време на раждането. Мускулите се разтягат, за да помогнат на бебето да премина през родилния канал, което в много случаи води до „отпусната” вагина след това. Ако имате деца вероятно сте практикували Кегел упражнения или поне сте чували за какво се препоръчват. Ако знаете за какво говорим, не би трябвало да е изненада, че несъмнено ще сте по-отпусната сега, когато вече сте била бременна и сте родила. Много новородили майки смятат, че намаленото сексуално удоволствие е просто част от сделката, без да знаят за мерките, които могат да бъдат предприети, за да се върнат нещата както преди. Някои жени са твърде смутени, за да повдигнат темата изобщо, което прави намирането на решение още по-трудно.

 

Други причини за „отпусната” вагина са менопаузата, хормоналният дисбаланс, качването на килограми, честият запек, хроничната кашлица, тежкият физически труд и силно натоварващите спортове. Каквато и да е причината – липса на мускулна сила/ „отпуснатата” вагина – може да има дълбоко въздействие не само върху връзката на една жена, но и върху целия й живот. Много често това кара жената да се чувства угрижена и депресирана от факта, че тя вече не може да удовлетвори партньора си сексуално, което от своя страна причинява пълна липса на самочувствие. Ако двойката се е наслаждавала на активен сексуален живот и изведнъж удари на камък това може да бъде опустошителен удар. Ние разбираме колко демотивиращо може да бъде това, затова сме тук да ви помогнем да си върнете сексуалната увереност и наслада, която преди сте имали – а защо не и да я подобрите! :)

 

И така, искате да стегнете интимните мускули?

 

След като уточнихме, че не сте сами и повече няма нужда да страдате мълчаливо, нека да разгледаме как това може да бъде постигнато и да възпламените отново интимните си отношения с партньора.

 

Както с всички други мускули, мускулите на тазово дъно трябва да бъде упражнявани, за да запазят тонуса и силата си. Това може да се случи по различни начини. Например, чрез самостоятелните Кегел упражнения за стягане на вагината, които да се практикуват ежедневно. Това включва стягане на мускулите в тазовото дъно и повдигането им нагоре. Въпреки че тези упражнения имат множество ползи и те са доказано ефективен метод за възстановяване на стегнатостта и силата, в много случаи, жените не знаят как да ги правят правилно и оказват натиск върху корема си  или без да искат работят с по-големи мускулни групи, като дупето и бедрата, вместо с тези, които трябва.

 

Много жени избират „бързо решение“, когато става дума за притеснителен дискомфорт в тялото им. С увеличаването на популярността на естетическите операции, тази тенденция вече достига и до най-интимните ни части. 

 

За да възстановим стегнатостта на вагината, ние най-често си мислим, че това може да стане само с операция за „вагинално подмладяване“. Трябва да знаете, че това не е единствената опция и да имаме предвид факта, че всяка операция води след себе си определени рискове. В момента има много сериозен дебат за безпасността на вагиналните операции. Най-вече не е ясно дали жените са напълно информирани за всички рискове, които една подобна интервенция може да доведе след себе си.

  

За разлика от хирургичната намеса, електронния тазов тренажор Kegel8 Ultra 20 V2 може да ви върне увереността и тонуса, който сте имали преди, само за 12 седмици без притесненията, че "нещо ще се обърка", както е при една оперативна намеса.

 

Kegel8 Ultra 20 V2 има 20 клинично тествани програми, които са разработени заедно с физиотерапевти, за да възстановят и стегнат мускулите на тазовото дъно. Като безопасна и лесна алтернатива на операцята, тазовият тренажор Kegel8 Ultra 20 V2 ще ви помогне да стегнете вагината си без да поставяте тялото си на стрес и напрежение. С електронният тренажор Kegel8 Ultra 20 V2 все едно имате личен физиотерапевт у дома. Въпреки че самостоятелните упражнения, като Кегел упражненията, могат да ви помогнат да постигнете желаните резултати, данните показват, че над 50% от жените не разбират как точно да изпълняват правилно упражненията на Кегел.

 

Всъщност, самостоятелните Кегел упражнения, в идеалния вариант, работят с 40% от мускулите на тазовото, докато чрез използването на електроенен тазов тренажор можете да достигнете 90%.

 

Ако искате да тренирате за по-добро интимно здраве и усещания, и в същото време да се забавлявате, разгледайте умният тренажор за Кегел упражнения kGoal. Това е единствения Кегел тренажор с уникална тактилна обратна връзка - той вибрира по-силно, когато стискате и засмуквате интимните мускули по-силно. Функцията може да се регулира и спира, когато пожелаете. С kGoal получавате и визуална обратна връзка - на екрана на своя смартфон виждате какво правите с мускулите на тазовото си дъно в момента на тренировка. Така проследявате своя прогрес - получавате възможност да следите своя напредък и да виждате как силата на интимните ви мускули се е променила с времето в записките на приложението. Тренажорът води тренировката - получавате лесни инструкции как да следвате тренировъчните програми, които се адаптират спрямо тялото ви. Лесно бързо и ефективно! 

 

Проучване сред 400 жени в САЩ, които са се упражнявали с тренажора kGoal показва, че с тренировки само по 3 пъти на седмица в продължение на 6 седмици е достатъчно време, за да се усети подобрение в силата на интимните мускули, издръжливостта и контрола. 90% от потребителите казват, че kGoal им помага да тренират интимните си мускулите по-често и по-лесно с помощта на приложението и упражненията под формата на игри. kGoal ви води и прави тренировката по-забавна и не толкова досадна.

 

Върнете обратно вълнението и интимността във взаимоотношенията с партньора си!

 

 

Kegel8 Ultra 20 електронен тазов тренажор

Умен тренажор за Кегел упражнения kGoal (+ free app)

Механичен биофийдбек тренажор   Вагинални конуси
 

 

Имаш нужда от помощ при избора на тренажор?


Запази онлайн консултация с 
Галина Начкова,
експерт по тазово дъно и женски wellness треньор

 

+359 899 37 73 62

 

 


ВЗЕМИ ЧАС СЕГА!

 

 

 


кутия
"ЖЕНСКО ЗДРАВЕ"

подарък за празниците

 

 

Виж съдържанието на празничната ни кутията ТУК!

 

 

 

 

 

Консумацията на твърде много захар и въглехидрати, води до обостряне на състоянието

прочети още

Средно качваме по 2 килограма всяка Коледа. Представете си „планините“ от храна, вредни напитки и сладки изкушения, които ни очакват.

прочети още

Всички знаем какво е хемороид, но колко от нас се замислят коя е основната причина за заболяването и как може да се предотврати?

прочети още