ВАГИНАЛНО СТЯГАНЕ

13 май 2018
ВАГИНАЛНО СТЯГАНЕ

Знаете какво казват – остаряването е необратимо! Ако сте започнали да забелязвате сиви коси тук-таме, по-трудно Ви е да ставате сутрин от леглото или просто не сте толкова подвижни колкото преди – може би вече е време да прегърнете идеята, че възрастта е само число. Тези промени са част от процеса на остаряване и като такива се приемат просто като друг елемент от живота. И все пак ние всички се опитваме да скрием тези издайнически знаци – малко боя за коса тук,  малко крем против бръчки там. А какво за физическите промени, за които сме напълно неподготвени и които не можем да скрием, а точно те засягат и нашите емоции.

 

Е, когато става въпрос за остаряване ние всички сме все някак подготвени за промените, които предстоят. Не е особена изненада когато неприятните бели коси се появят от нищото или започнат да се появяват бръчици по челото. И все пак нещо, за което може би не сте се договорили е отпускането „там долу”. Отпускането и загубата на мускулна сила може да доведе до намалено усещане както за жената, така и за нейния партньор по време на най-интимните моменти. Без тази сила и способност за стягане постигането на оргазъм може да бъде невъзможно. Важността на секса в една връзка не бива да бъде подценявана. Тя позволява на двойката да се свърже на по-дълбоко и интимно ниво както физически, така и емоционално. Елиминацията му от уравнението несъмнено ще доведе до голяма доза напрежение при всяка двойка. На вагиналното отпускане не бива да се гледа просто като на вторичен продукт от остаряването. Няма начин да го скриете, но определено има начин да го излекувате.

 

Има много други причинители, за които трябва да помислите когато става въпрос за загуба на вагинална "стегнатост". Бременността и раждането в частност имат дълбоко въздействие върху тялото. Тазовото дъно и конкретно вагиналната стена е обтегната на максимум особено по време на раждането. Мускулите се разтягат, за да помогнат на бебето да премина през родилния канал, което в много случаи води до „отпусната” вагина. Ако имате деца вероятно сте практикували Кегел упражнения по време на бременността, а вероятно и преди това. Не би трябвало да е изненада, че несъмнено ще сте по-отпусната сега, когато вече сте били бременна и сте родили. Много новородили майки смятат, че намаленото сексуално удоволствие е просто част от сделката, без да знаят за мерките, които могат да бъдат предприети, за да се върнат нещата по старому. Някои жени са твърде смутени, за да повдигнат темата изобщо, което прави намирането на решение още по-трудно.

 

Други причини за „отпусната” вагина са менопаузата, качването на килограми и в някои случаи силно натоварващите спортове. Каквато и да е причината – липса на мускулна сила, тонус, „отпуснатата” вагина може да има дълбоко въздействие  не само върху връзката на една жена, но и върху целия й живот. Много често това ще я накара да се чувства угрижена и депресирана от факта, че тя вече не може да задоволи партньора си сексуално, което от своя страна ще причини пълна липса на самочувствие от нейна страна. Ако двойката се е наслаждавала на активен сексуален живот и изведнъж удари на камък това може да бъде опустошителен удар. Ние в Kegel8 разбираме колко деморализиращо може да бъде това, затова сме тук да Ви помогнем да си върнете сексуалната интимност и увереност, която преди сте имали в изобилие.

 

И така, Вие искате да стегнете вагината си?

 

След като уточнихме, че не сте сами и повече няма нужда да страдате мълчаливо, нека да разгледаме как това може да бъде постигнато и да възпламените отново интимните си отношения с партньора.

 

Както с всички други мускули, вагиналните стени и всъщност цялото тазово дъно трябв ада бъде упражнявано и тонизирано, за да запази силата си. Това може да се случи по различни начини. Самостоятелните Кегел упражнения за стягане на вагината се практикуват ежедневно. Това включва стягане на мускулите в тазовото дъно и повдигането им навътре и нагоре. Въпреки че тези упражнения имат множество ползи и те са доказано ефективен метод за възстановяване на тонуса , стегнатостта и силата, в много случаи, жените не знаят как да ги правят правилно и оказват натиск върху корема си  или без да искат работят с по-големи мускулни групи като дупето и стомаха, вместо с тези, които трябва.

 

Много жени избират „бързо решение“, когато става дума за проблеми с тялото им. С увеличаването на популярността на козметичните операции, тази тенденция вече достига и най-интимните ни области.

За да възстановим стегнатостта и тонуса на вагината ние очакваме да ни направят „вагинално подмладяване“. Но трябва да имаме предвид и факта, че всяка операция води след себе си определени рискове. В момента има много сериозен дебат за безпасността на вагиналните козметични операции. Най-вече не е ясно дали жените са напълно информирани за всички рискове, които една подобна интервенция може да доведе след себе си.

  

За разлика от хирургичната операция, електронния тазов тренажор Kegel8 Ultra 20 може да ви върне увереността и тялото, което сте имали само за 12 седмици без притесненията, че "нещо ще се обърка" при една оперативна намеса.

Kegel8 Ultra 20 има 20 клинично тествани програми, които са разработени заедно с физиотерапевти, за да стегнат и тонизират мускулите на тазовото дъно. Като безопасна и лесна алтернатива на операцята, тазовият тренажор Kegel8 Ultra 20 ще Ви помогне да възстановите стегността на вагината си без да поставяте тялото си на стрес и напрежение. Въпреки че самостоятелните упражнения могат да Ви помогнат да постигнете желаните резултати, данните показват, че над 50% от жените не разбират как точно да изпълняват правилно упражненията на Кегел.Всъщност самостоятелните Кегел упражнения  работят само с 40% от тази мускулна група, докато чрез използването на електроенен тазов тренажор можете да достигнете 90%.

 

Върнете обратно вълнението и интимността във взаимоотношенията с партньора си!

 

Kegel8 Ultra 20 електронен тазов тренажор Kegel8 механичен биофийдбек тренажор Вагинални конуси

Еректилната дисфункция засяга повече от 1 на 10 мъже в Европа. Еректилните проблеми са изключително чести, особено при мъже на възраст над 40 години. Но не всичко е обречено! Има най-различни методи, с които можете да опитате да премахнете еректилните проблеми.

прочети още

Прочетете историята на една млада жена, която страда от странното усещане за „отпуснатост“ в гениталиите. Тя се е опитвала да прави упражненията на Кегел, но мускулите ѝ били толкова слаби, че не можела да задържи свиването много дълго. Само за 6 седмици с тренажора Ultra 20, тя рязко повишава силата на мускулите на тазовото си дъно и подобрява качеството си на живот.

прочети още

За няколко месеца, дори не с много редовни упражнения ефектът е поразителен. Съжалявам, че не си закупих уреда ви, когато го видях още първия път. Това щеше да ми спести много неприятни усещания.

прочети още

Валерия е на 64 години и страда от ректоцеле или смъкване на ануса и ректума, което е свързано с болка и дискомфорт. Тя използва комбинация от електростимулация и механични упражнения - Kegel8 Ultra 20 и Механичен биофийдбек тренажор Kegel8. След по-малко от 2 седмици, вече вижда резултати. Прочетете разказа ѝ.

прочети още

Почти 30% от жените над 50 години страдат от различна степен стрес инконтиненция. При по-младите дами този процент е по-нисък, но независимо от възрастта много от тях не се осмеляват да споделят за това дори пред лекаря си.

прочети още

Надя Данчева, физиотерапевт, хронично любопитен двигателен ентусиаст, чиято мисия е да убеди света, колко важно е да се движиш, както и че Вагина не е еквивалент на чудовището Неси от Лох Нес, както и че тазово дъно имаме всички! Майка на две прекрасни същества, леко разхвърляна и вечно ентусиазирана за пътешествия и обучения.

прочети още

Честно да си призная преди да започна да използвам тренажора нямах никакви усещания отвътре в интимната област на тазовото дъно.

прочети още

В науката гинекология има голям раздел статични заболявания. Казано простичко, това са заболявания на женските полови органи, свързани с промяната на статиката на човешкото тяло. Матката и яйчниците се държат в определено положение в корема на жената благодарение на три чифта връзки със стената на таза. Ако има вродена слабост на съединителната тъкан, при малко натоварване се получава някаква степен на смъкване. Под натоварване разбираме бременността и нормалното раждане.

прочети още

Едно от основните даоистки упражнения, наречено „Елен“ всъщност почти изцяло се припокрива с Кегел упражненията за тазово дъно, изследвани през 50-те години на 20 век от американският гинеколог д-р Арнолд Кегел.

прочети още

Материал за списание „Жената днес“ с участието на Галина и Ива от Kegel8 България.

прочети още

Чували ли сте,че Кегел упражненията са много полезни, но някак все не успявате да ги правите редовно? Kegel8 може да бъде ваш най-добър помощник в това да възстановите силата и контрола над вагиналните си мускули само за 12 седмици. Попълнете краткия тест на Kegel8, за да определите кой тренажор е най-добър за вас! Ще отнеме само 1 минута от вашето време.

прочети още

За първи път услугата се предлага за жени само в масажно студио „ATMAN“

прочети още

Ако имате симптомите на следните две заболявания едновременно, то вероятно страдате от смесена уринарна инконтиненция.

прочети още

Императивната инконтиненция е много често срещана форма на инконтиненция и обикновено се получава поради свръхактивен пикочен мехур.

прочети още

Преливната инконтиненция е името, което се дава на няколко различни типа инконтиненция, които настъпват едновременно. Тя е свързана с невъзможност да контролирате уринирането си и може да приема множество форми.

прочети още

Фекалната инконтиненция може да има различни степени, от изпускане при газове до пълна загуба на контрол. Без значение в каква степен е заболяването, чревната или фекална инконтиненция може да срине самочувствието и качеството на живот.

прочети още

Стресовата инконтиненцията или Стресова уринарна инконтиненция (СУИ) се случва, когато мускулите отслабнат и не могат да поддържат пикочния мехур да не се изпуска. Това е „предупредителен знак”, с който твоето тяло ви казва, че трябва да заздравите своите мускули.

прочети още

Толкова свикнахме да търсим бързо решение, когато става дума за лицето и външния си вид, че вече не е чудно, че го правим и за най- интимните си части! „Дизайнерските вагини“ са последен писък на модата напоследък и бързо стават една от най-популярните козметични процедури.

прочети още

Много от нас не са чували термина пролапс или смъкване на матката докато не се сблъскат с този проблем лично. Но какво точно е пролапс? И защо има толкова много жени, които са в риск?

прочети още
ЕНТЕРОЦЕЛЕ
13 май 2018

В резултат на отслабване на мускулите и съединителната тъкан на тазовото дъно, част от тънкото черво спада в пространството между ректума и вагината. Ентероцеле (или смъкване на тънкото черво) се случва, когато част от тънкото черво спада и измества горната част на вагиналната стена. Това създава издуване на повърхността на вагината.

прочети още

Ние разбираме колко отчаяна и уплашена се чувствате, но Ви молим да вземете мерки  навреме, а не да игнорирате и да избягвате тази трудна ситуация. Когато нещо не е съвсем наред с вашето тазово дъно, Вие го знаете. Първото нещо, което трябва да направите е да посетите Вашия личен лекар или гинеколог, който да Ви прегледа и да Ви постави диагноза.

прочети още

И така, Вие имате диагноза пролапс (или смъкване на половите органи). Вероятно се чудите какво да предприемете, притеснявате се и със сигурност се страхувате. Специфичното за пролапса е, че не можете да сравнявате своя случай с някой друг – това е нещо скрито, много лично – и около него има такова табу, че много от нас си заравят главите в пясъка!

прочети още

За какво трябва да следя? Има няколко класифициращи системи, които лекарите използват, за да опишат степента на пролапса – 1 (първа степен) е умерена, а 4 (четвърта степен) най-тежка.  

прочети още

Дамите, които страдат от някаква форма на пролапс, знаят, че това състояние е неудобно, болезнено и може да окаже опустошително влияние върху самочувствието.

прочети още

Ако можете да стягате силно мускулите на тазовото си дъно, Вие имате силни оргазми. Силните мускули „там долу“ означават, че сте по-силни, по-здрави и по-лесно възбудими, така че когато правите любов с партньора си можете да го обгърнете плътно и да увеличите усещанията си като създавате този прекрасен оргазмичен контакт, който ще увеличи и разшири вашият любовен живот!

прочети още

Загубили сте интерес към секса? Усещанията не са както преди? Опитвате се да избягвате интимни отношения?

прочети още

Уринарната инконтиненция се определя като „неволево изпускане на урина, причиняващо социални и хигиенни проблеми“. Това е често срещано състояние, което е много неприятно и потискащо.

прочети още

Ако се изпускате, когато се смеете или чувствате внезапни неконтролируеми позиви за уриниране (които понякога завършват с инциденти). Не сте сами...

прочети още

Ако се чудите как да правите упражнения за здраво тазово дъно ( или Кегел упражненията) правилно, Вие сте на правилното място. Тази гимнастика са важна част от дневната тренировка, както на мъжете, така и на жените.

прочети още

Това е често срещано мнение за упражненията за тазовото дъно (или Кегел упражненията, както още са известни), но истината е, че ако те не работят за теб има причина за това и Kegel8 може да помогне.

прочети още

Какво са Кегел упражнения? Разработени от калифорнийския гинеколог д-р Арнолд Кегел, това са упражнения, които са клинично доказано, ефективно, неоперативно лечение на слабости на тазовото дъно.  

прочети още

Mоже би току-що сте родили, изпускате се понякога , или просто искате да поддържате мускулите си силни, здрави и в добра форма. Но, това не винаги е лесно само със самостоятелни Кегел упражнения на тазовото дъно.

прочети още

Откъде идва терминът "Кегел"? Кегел упражнения са кръстени на човека, който ги е измислил - д-р Арнолд Кегел. Прочетете, за да разберете как той става пионер в грижата за тазовото дъно.

прочети още

Мария Попова: "След близо 3 седмици използване на тренажора попитах съпруга си дали усеща разлика. В отговор получих усмивката му."

прочети още

Стиляна Йорданова: "Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули... Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена"

прочети още

Лилия Илиева: "Само след 20 дни постигнах чувствителността ми се е повишила осезателно. Изпитвам и по-голямо желание, и по-голямо удоволствие от секса... Предимствата на тази машинка са и че може да помогне за облекчаване на болките при раждане."

прочети още

Рени Аврамова: "Тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото."

прочети още

Препоръчваме ви първоначално да използвате Kegel8 или в легнало положение, или седнали с вдигнати крака. Това ще ви помогне да свикнете с усещането на Kegel8 и да не позволите сондата да се размести. Важно е сондата да поддържа контакт с мускулите на тазовото дъно, за да може да ги упражнява правилно.

прочети още

Хедър е млада жена едва на 20 г. и до скоро страда от проблеми на тазовото дъно. Заради възрастта си тя се срамува да говори с партньора си. Помага й тренажор на Kegel8 и тя подобрява своя сексуален живот.

прочети още

Когато решите, че сте готови да имате бебе, подготвянето на тялото ви за зачеване и износване на вашето бебе, ще бъде на върха на вашия списък със задачи през следващите месеци.

прочети още

1 от всеки 3 жени страда от стрес инконтиненция и 50% от жените над 55 години ще имат някаква форма на пролапс

прочети още

Накратко След раждането на второто си дете, Трейси започва да усеща изпускания и сексът става неудобен и болезнен Трейси открива, че има увреждане на нервите, но само 6 седмици тренировки с Kegel8 значително подобриха симптомите й Трейси използва Kegel8 Ultra 20, за да получи тези резултати

прочети още

Накратко Саманта имаше симптоми на слаб пикочен мехур от тийнейджърска възраст; те продължаваха да се влошават и живота й стана неуправляем 12 седмично лечение с Kegel8 Ultra 20 остави памперсите и подложките в миналото за Саманта! Саманта използваше Kegel8 Ultra 20, за да постигне тези резултати.

прочети още

Kegel8 България с гордост и удоволствие ви представя – нашите партньори от Мамма Бокс. Те са две прекрасни млади мами, които са създали уникална абонаментна програма за грижа за всички жени, които преминават през чудото на майчинството.

прочети още